Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Ώρα" απόλαυσης στο κορυφαίο Χιονοδρομικό Κέντρο

Φανταστικός ο καιρός στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και φυσικά σε ολόκληρη την επαρχία Καλαβρύτων, μετά τις πρόσφταες χιονοπτώσεις....

Φανταστικός ο καιρός στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και φυσικά σε ολόκληρη την επαρχία Καλαβρύτων, μετά τις πρόσφταες χιονοπτώσεις.
Η "Στύγα" σε πλήρη λειτουργία, πόλος έλξης για όλους τους σκιέρ. Ο διθέσιος αναβατήρας που φτάνει στα 2.325 µέτρα στην κορυφή της Νεραϊδοράχης επισκευάστηκε πρόσφατα και βρισκόταν εν αναµονή της επαρκούς χιονοκάλυψης η οποία σηµειώθηκε τελικά κατά το διήµερο της παραµονής 5 και ανήµερα των Θεοφανείων.  Παράλληλα µε την επαναλειτουργία του αναβατήρα σε λειτουργία τέθηκε αρχικά την Τρίτη και η κεντρική πίστα «Νεφέλη» του Χιονοδροµικού. Η πίστα αυτή είναι ο πόλος έλξης σκιέρ καθώς θεωρείται από τις καλύτερες στη χώρα, έχει χαρακτηριστεί «κόκκινη» στο µεγαλύτερο µέρος της και είναι µήκους 2.335 µ. Αν µάλιστα προστεθεί σε αυτή και η συνέχειά της, η «µπλε», πιο εύκολη δηλαδή πίστα «∆ανάη», τότε έχουµε µία από τις µεγαλύτερες σε µήκος πίστες στην Ελλάδα, σε σύνολο 3.210 µ. Μπαίνοντας στην πίστα «Νεφέλη» στην κορυφή και την επιστροφή του αναβατήρα της Στύγας, εµπρός αριστερά υπάρχει και το τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» ένα από τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια σε παγκόσµιο επίπεδο ο οποίος ανήκει στο Εθνικό Αστεροσκοπείο των Αθηνών. «Είναι η κορωνίδα του Χιονοδροµικού, ο αναβατήρας που δίνει το συγκριτικό πλεονέκτηµα. Η Στύγα και η δεξιά ‘‘άγκυρα’’ είναι από τις πιο όµορφες και µεγάλες πίστες που µπορεί να ευχαριστηθεί ένας σκιέρ.
Φωτό: Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

2 σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.