HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μόνο με αλυσίδες στο ορεινό οδικό δίκτυο (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Αστυνομία Καλαβρύτων και Πυροσβεστική Καλαβρύτων σε συνεχή περιπολίες τόσο στο κεντρικό άξονα Πούντας - Καλαβρύτων, όσο και στην Καλαβρ...

Αστυνομία Καλαβρύτων και Πυροσβεστική Καλαβρύτων σε συνεχή περιπολίες τόσο στο κεντρικό άξονα Πούντας - Καλαβρύτων, όσο και στην Καλαβρύτων - Κλειτορίας μέσω Λουσών βοηθούν όσους έχουν εγκλωβιστεί και όσους δεν ξέρουν να βάλουν χιονοαλυσίδες και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις οδηγών που αποφάσισαν απόψε το βράδυ να κινηθούν κυρίως στην Πούντας - Καλαβρύτων.
Παράλληλα εκχιονιστικά Δήμου και Περιφέρειας, καθαρίζουν συνεχώς το δρόμο, από την πυκνή χιονόπτωση.
Να τονίσουμε, για άλλη μια φορά, οτι όσοι κινούνται στα ορεινά θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες και να... ξέρουν να τις τοποθετούν!!!

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
 Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.
  
Αν πρόκειται να μετακινηθείτε
Ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Ανάλογα με τον προορισμό σας αναλογιστείτε το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσετε (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση κλπ.).
Μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
Ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους.
Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.
Μην αγνοείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Aρχών, όπως η Τροχαία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κλπ.
Ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας πριν από κάθε μετακίνηση.
Εξοπλίστε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων (αντιολισθητικές αλυσίδες, αντιψυκτικά υγρά, ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών κλπ.).
Φορέστε κατάλληλα ρούχα αν πρόκειται να μετακινηθείτε πεζή.
Προσέξτε όταν βαδίζετε ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων ή εξαιτίας της πτώσης αντικειμένων από υπερβολικό άνεμο ή χαλαζόπτωση.
Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις σας.
Μείνετε ήρεμοι και υπομονετικοί. O πανικός επιβαρύνει την κατάσταση.
Διευκολύνετε το έργο των Αρχών.
  


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.