Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το συμβολικό και ιδιαίτερο δώρο του Δημάρχου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συμβολική από κάθε άποψη η κίνηση του Δημάρχου Καλαβρύτων να δωρίσει χθες στον 'ΠτΔ' κ.Παυλόπουλο την πρωτότυπη επιστολή που συνέ...

Συμβολική από κάθε άποψη η κίνηση του Δημάρχου Καλαβρύτων να δωρίσει χθες στον 'ΠτΔ' κ.Παυλόπουλο την πρωτότυπη επιστολή που συνέταξαν οι τότε βουλευτές Καλαβρύτων (εκπρόσωποι λέγονταν τότε) για την κατασκευή της Πατρών-Χαλανδρίτσας-Καλαβρύτων-Τριπόλεως. Πρόκειται για το δρόμο που διέσχισε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός πριν από 198 χρόνια, οδεύοντας προς την Αγία Λαύρα και την κήρυξη της Επαναστάσεως. Υπογράφηκε το 1860 από τους Καλαβρυτινούς πληρεξούσιους στην εθνοσυνέλευση (σημερινοί βουλευτές) οπλαρχηγούς ή γόνους οπλαρχηγών του '21, Θρασύβουλο Ζαΐμη, Ν. Ανδρίκο, Γεώργιο Πετιμεζά, Ασημάκη Χαραλάμπη, Αθ. Β. Πετιμεζά, Αθ. Γκ. Πετιμεζά, Ηρ. Πετιμεζάς και Χαρ. Σουλιώτης. Το αίτημα του δήμου για την ανακατασκευή του δρόμου έλαβε, με αυτόν τον τρόπο, ιστορικό πρόσημο.
Και βέβαια υπενθύμισε στην Πολιτεία και την Ιεραρχία τη σημασία της ένταξης των Καλαβρύτων, στις κορυφές των εορτασμών που ετοιμάζουν για το 2021 και τα 200 χρόνια απο το 1821.
Το ίδιο δώρο έκανε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και στον Αντπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Πικραμένο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπαδόπουλο, είπε πως αποτελεί ελάχιστο χρέος της πολιτείας η ικανοποίηση αυτού του δίκαιου αιτήματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.