HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κινητοποίηση και επαφές για τον Αρχαίο Κλείτορα και τις πηγές του Λάδωνα

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Ωρα των Καλαβρύτων", πρόσφατα, στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση Συλλογικών Φορέων της περιοχ...

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Ωρα των Καλαβρύτων", πρόσφατα, στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση Συλλογικών Φορέων της περιοχής της Κλειτορίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, κ. Χαράλαμπο Μπονάνο, και τον μηχανικό της περιφέρειας κ. Κ. Μητρογιώργο με θέματα:
Α) Την ανάδειξη και προβολή του Αρχαίου Κλείτορα, κυρίαρχο θέμα για την περιοχή μας, και 
Β) Την ανάδειξη και αξιοποίηση των Πηγών του Λάδωνα. 
Από την πλευρά των Συλλόγων παρευρέθηκαν: Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Πολιτιστικών Συλλόγων «Αρχαίος Κλείτωρ» και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκούριας, κ. Σωκράτης Μούσιος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καλαβρύτων και Λυκειάρχης κ. Βάσω Παπουτσή, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας του «Αρχαίου Κλείτορα» κ. Τάκης Μπαλφούσιας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Κλειτορίας κ. Σπήλιος Μπαλαφούτας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Δρυμού κ. Θεόδωρος (Λάκης) Γεωργακόπουλος και η κ. Ελένη Μούσιου, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκούριας. 

Σύμφωνα με το ρεπορταζ της εφημερίδα, είχε προηγηθεί από τη μεριά των Συλλόγων μεγάλη προετοιμασία, εμπεριστατωμένη και αναλυτική μελέτη των θεμάτων, που συζητήθηκαν, καθώς και διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων και αιτημάτων. 
Η συζήτηση, που ακολούθησε, έγινε μέσα σε ένα πολύ θετικό και δημιουργικό κλίμα. Τόσο ο κ. Περιφερειάρχης, όσο και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα θέματα, που τους παρουσιάσαμε, αναγνώρισαν την σπουδαιότητά τους για την περιοχή μας και μας κατηύθυναν σε συγκριμένες δράσεις για την υλοποίησή τους. Ειδικότερα: 
1) Ενημέρωσαν για τον τομέα αρμοδιοτήτων, στον οποίο ανήκει το κάθε έργο και τον φορέα μέσω, του οποίου μπορούν να ενεργοποιηθούν, ώστε να συνταχθούν οι κατάλληλες μελέτες για την πραγματοποίησή τους. 
2) Μας υπέδειξαν μια σειρά διαδικασιών, που πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε να δημιουργηθεί ένας ‘’ώριμος’’ Φάκελος με Μελέτες και Αδειοδοτήσεις, για να καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση των έργων αυτών από τα διάφορα διαθέσιμα Προγράμματα Περιφερειακής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. 
 Μετά από αυτά, ακολούθησε προγραμματισμένη συνάντηση με την κ. Γεωργία Αλεξοπούλου, Τμηματάρχη Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων. 
Η κ. Αλεξοπούλου, ως η κατεξοχήν αρμόδια, αναφέρθηκε αναλυτικά στην μέχρι τώρα πορεία των ερευνών και των ανασκαφών στον Αρχαίο Κλείτορα. 
Επιπλέον επεσήμανε μια σειρά παραγόντων, που οδήγησαν στις τελικές επιλογές σχετικά με το χώρο, όπου κατέληξαν και φιλοξενούνται σήμερα τα ευρήματα των ανασκαφών του αρχαιολογικού χώρου. Επιπρόσθετα εξετάστηκαν τρόποι με τους οποίους είναι δυνατόν να ενεργοποιηθούν ξανά οι ανασκαφές στον Αρχαίο Κλείτορα καθώς και η προβολή του Αρχαιολογικού χώρου με δράσεις μέσα σε αυτόν αλλά και έξω από αυτόν. Τέλος, αναγνωρίστηκε η σοβαρή και υπεύθυνη προεργασία που είχε γίνει από τη μεριά των Συλλόγων μας σχετικά με το μείζον αυτό θέμα. 
Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μπαλφούσιας: 
"Πραγματοποιήθηκε ένα σύνολο δημιουργικών επαφών, στις οποίες εκφράστηκε ειλικρινές ενδιαφέρον από τους παραπάνω Αρμόδιους Φορείς για την υλοποίηση των προαναφερθέντων έργων, καθώς και η πρόθεσή τους να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή . Πιστεύουμε ότι μετά τις συναντήσεις αυτές θα είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί σχετικά με τον τρόπο προώθησης των θεμάτων τόσο του Αρχαίου Κλείτορα, όσο και των Πηγών του Λάδωνα. Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο αυτό για τα τόσο σύνθετα και σημαντικά αυτά ζητήματα. Αναγκαία είναι η συνεργασία με τον Δήμο μας και άλλους Φορείς, στους οποίους πρέπει να τεθούν τα θέματα, που μας ενδιαφέρουν και θέλουμε να ενεργοποιήσουμε. Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, κ. Χαράλαμπο Μπονάνο καθώς και την Τμηματάρχη της Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Γεωργία Αλεξοπούλου για το αμέριστο ενδιαφέρον τους ,τη στήριξη και την ενθάρρυνσή τους για τη συνέχιση των προσπαθειών μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.