HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νέα λογοτεχνική διάκριση για τον Νίκο Σακελλαρόπουλο

Νέα λογοτεχνική διάκριση για τον εκλεκτό συμπατριώτης μας Νίκο Σακελλαρόπουλο , ο οποίος μετά από πολλές διακρίσεις,πρόσθεσε άλλη μιά. Στ...

Νέα λογοτεχνική διάκριση για τον εκλεκτό συμπατριώτης μας Νίκο Σακελλαρόπουλο, ο οποίος μετά από πολλές διακρίσεις,πρόσθεσε άλλη μιά. Στον 8ο Διεθνή λογοτεχνικό διαγωνισμό ζωοφιλίας (Ποιήματος και διηγήματος) που φέτος πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λαμίας πήρε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Διήγημα». Τίτλος του ο «Ερημίτης». Η απονομή έγινε στις 19 του Οκτωβρίου. Στη σχετική τελετή παραβρέθηκε ο Δήμαρχος της πόλης και πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων.
Το μεγάλο έργο του «Ιστορία της Επαρχίας Καλαβρύτων», έχει τύχει ενθουσιωδών πράγματι κριτικών από πρόσωπα που ανήκουν σε όλους ανεξαιρέτως τους ιδεολογικούς χώρους. Τονίζεται ιδιαίτερα η αντικειμενικότητα με την οποία παρουσιάζονται τα δραματικά γεγονότα της περιόδου 1941-1949, που έγιναν όχι μόνο στην περιοχή των Καλαβρύτων, αλλά και σε όλη τη χώρα.
Μικρά αποσπάσματα από μερικές κριτικές: Εφημερίδα «Ωρα των Καλαβρύτων»: «…Βιβλίο θυσαυρός θησαυρός για την ιστορική και μαρτυρική Επαρχία Καλαβρύτων…». Αθανάσιος Φωτόπουλος πρώην καθηγητής ιστορίας Πανεπιστημίου Πατρών και τώρα πρόεδρος Ομίλου Πελοποννησιακών Σπουδών: «Οι συμπατριώτες μας θα σας ευγνωμονούν». Μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης (τ. Πρωτεπιστάτης Αγίου Όρους-Συγγραφέας): «Προσφέρατε τα μέγιστα προς τον τόπον μας…». Αθανάσιος Τζώρτζης ιστορικός ερευνητής: «…Πολύτιμη πηγή ιστορικών, περιβαλλοντολογικών, δημογραφικών και λαογραφικών στοιχείων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.