HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σπουδαία και υψηλής ποιότητας Λογοτεχνική βράδια στο Σκεπαστό

Μια σπουδαία λογοτεχνική βραδιά διοργάνωσε χθες βράδυ, Πολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, με την π...

Μια σπουδαία λογοτεχνική βραδιά διοργάνωσε χθες βράδυ, Πολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, με την παρουσίαση ποιητικών συλλογών της καταξιωμένης και πολυβραβευμένης δημιουργού Βούλας Μέμου 
Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, συντόνισε η κ. Ευτυχία Παπαναγιώτου και μίλησαν οι: Κώστας Καρούσος (Ποιητής, εικαστικός και Πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών), η Καθηγήτρια Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιόλα Αργυροπούλου - Παπαδοπούλου, και ποιήτρια Φωτεινή Γεωργαντάκη - Ψυχογιού, ενώ την μουσική επιμέλεια έιχε ο Νομικός και Μουσικός, Βασίλης Παπακώστας.
Τόσο οι ομιλίες όσο και η απαγγελία των ποιημάτων της κ. Μέμου, προκάλεσαν στοχασμό αλλά και συγκίνηση μέσα από τις αντιθέσεις του πόνου και της μελαγχολίας με την ελπίδα και την αισιοδοξία και οι αλληγορικές έννοιες, έδωσαν τροφή για αναστοχασμό. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Λιακόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαγκαφάς, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σκεπαστού κ. Μπάλιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Χρίστος Φωτεινόπουλος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων κ. Χρύσα Παπαδάτου, η Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου "Λίνος",  εκπρόσωποι του Α.Ο.Σκεπαστού και της Α.Ε.Καλαβρύτων, σύσσωμο το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού, ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Καλαβρύτων κ. Μπαμπαράκος και πλήθος κόσμου

Η Παρασκευή Μέμου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σκεπαστό Καλαβρύτων. Τελείωσε την Σχολή Σκηνοθεσίας Σταυράκου και το 1984 και 1985 δημοσιεύονται τα πρώτα της ποιήματα, στην Υδρία και στα Όστρακα και το 1985 κυκλοφορεί η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Διαβαίνοντας».
Πρώτη της σκηνοθετική δουλειά η ταινία μικρού μήκους «ALTAMIRA», μια ελεύθερη διασκευή του ποιήματος ΓΥΝΑΙΚΑ, από τη συλλογή ΤΡΑΒΕΡΣΟ του Νίκου Καββαδία.
Συνεργάστηκε με σπουδαίους Έλληνες Ηθοποιούς, όπως: Ρίζος, Γκιωνάκης, Μπριόλας, Σαμιωτάκη...
Σκηνοθέτησε video clip τραγουδιστών ή συνθετών όπως Ζαμπέτα, Βοσκόπουλου, Χατζόπουλου, Δάκη, Μενιδιάτη…
Ως μοντέρ, πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, με την ταινία μεγάλου μήκους «Βιογραφίες», της Στέλλας Μπελέση.
Στο Φεστιβάλ Δράμας, με τις ταινίες, «EL BARTI», «Μεταμορφώσεις», «Ο Δράκος που τρώει μικρά κοριτσάκια», «Buggy».
Στο κρατικό κανάλι, συνεργάστηκε σε παιδικές ψυχαγωγικές εκπομπές, επίσης σκηνοθέτησα ντοκιμαντέρ οικολογικού περιεχομένου.
Το 2006 η Νομαρχία Αχαΐας, εκδίδει ένα βιβλίο μου με χρονογραφήματα, με τον τίτλο « ΑΦΩΝΟΝ ΔΙΑΓΕΙΝ ».
Το 2008  γυρίζεται  το « Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος», μια ταινία βασισμένη σε δική της ποίηση.
Απόψεις, της φιλοξενουνται σε πολλές εφημερίδες..
Συνεργάστηκε ως χρονογράφος σε τοπικές εφημερίδες, στον «Πολίτη των Πατρών» , στο περιοδικό «Π», στον "Φιλόδημο", ενώ εχει κάνει πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές στο Ράδιο Αίγιο… 
Ανήκει στην ΠΕΛ [Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών] από το 2015.
Το 2015 η ΟΥΝΕΣΚΟ περιλαμβάνει ποιήματά της σε ανθολόγια που εκδίδει.
Στο "INTΕLLIGENTSIΑ’ ο κύκλος των ποιητών…έκδοση 2015 φιλοξενεί ποιήματά της…
Το 2016 έρχεται το βραβειο ΑΝΦΥΚΤΙΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ για το ποιημα της "ΧΟΕΣ ΨΥΧΗΣ" και το συμπεριλαμβάνει σε ανθολογία που θα μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

ρεπορτάζ για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Νίκος Κυριαζής

1 σχόλιο

  1. Μπράβο στην αγαπημένη μου φίλη Ποιήτρια Βούλα Μέμου για την τόσο όμορφη δουλειά που μας προσφέρει !!!!! Μπράβο και σε όσους πλαισίωσαν αυτή την Εκδήλωση !!!!!! Μας εντυπωσίασες !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.