Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στον Δήμαρχο Αιγιαλείας ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας, κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, πραγματοποίησε την Δευτέρα το απόγευμα, ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχ...

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας, κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, πραγματοποίησε την Δευτέρα το απόγευμα, ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας, με την Πρόεδρο κα. Χρονοπούλου Μαρία, τον Αντιπρόεδρο κ. Ντερντέ Δημήτρη, την Γ.Γραμματέα κα. Παναγοπούλου Αρχοντία και τον Ταμία κ. Ζεντέφη Κωνστανίνο.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα όχι μόνο των εμπόρων, αλλά και των πολιτών στον δήμου μας, ενώ τα μέλη του προεδρείου κατέθεσαν στον Δήμαρχο το Ερωτηματολόγιο, το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση του Συλλόγου μας, με συμπεράσματα , που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος των εμπόρων και των καταναλωτών και που η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ’όψιν .
Συγκεκριμένα τα μέλη του προεδρείου του Συλλόγου μας εστίασαν στα θέματα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης, ελπίζοντας ότι τα θετικά πρώτα βήματα που έχουν γίνει θα συνεχιστούν και στο μέλλον, ενώ σημείωσαν στον Δήμαρχο και την ανάγκη ενίσχυσης του δημοτικού φωτισμού και της σήμανσης στην πόλη.
Ζητήθηκε να ενταθούν οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες της λαϊκής αγοράς με σκοπό την προστασία των επιχειρήσεων της πόλης μας, αλλά και των νόμιμων παραγωγών και πωλητών της λαϊκής αγοράς Αιγίου, από το παρεμπόριο και τους μη έχοντες άδειες.
Επίσης ζητήθηκε η συνέχιση της προσπάθειας εξεύρεσης λύσης για την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Αιγίου - Αγίου Νικολάου, που θα λύσει ένα μεγάλο θέμα ζωτικής σημασίας και εμπορικής δυναμικής για τους δύο Δήμους και Νομούς.
Έγινε αναφορά και στην έναρξη των εργασιών σύνδεσης του νέου Λιμένα με τον αυτοκινητόδρομο, αλλά και στην κατασκευή πλωτής Μαρίνας στο Αίγιο, με όλες τις προβλεπόμενες σύγχρονες υποδομές, λιμενισμού μικρών και μεσαίων σκαφών.
Αναφέρθηκαν ότι απαιτούνται περισσότεροι χώροι στάθμευσης, υποδεικνύοντας από την μεριά του ο Σύλλογος μας και κάποιους άλλους χώρους, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό, αλλά και επιπλέον καλλωπισμός της πόλης με περισσότερο πράσινο, λουλούδια και φύτευση νέων δέντρων .
Επιπλέον αναφέρθηκαν στην λειτουργία δωρεάν wi-fi σε όλα τα κεντρικά σημεία του Δήμου μας, ειδικότερα στο εμπορικό κέντρο, καθώς και στην ύπαρξη ενός πενταψήφιου αριθμού τηλεφωνικής γραμμής για την άμεση συνεργασία Δήμου και πολιτών σε όλα τα προβλήματα, που τους απασχολούν.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε για την οδό Ερμού και το ενδεχόμενο μετατροπής της, με διαμόρφωση σκεπάστρου, σε μία μικρή ελκυστική αγορά, δίνοντας παράλληλα από την πλευρά του ο Δήμος κίνητρα προς τους επιχειρηματίες για την επιλογή του συγκεκριμένου δρόμου για τις επιχειρήσεις τους ,π.χ μειωμένα Δημοτικά Τέλη.
Για το ΑΤΕΙ συζήτησαν το ενδεχόμενο , σε συνεργασία με τους τοπικούς Βουλευτές και το Υπουργείο, προσπάθειας ύπαρξης επιπλέον τμημάτων, με σκοπό την ποσοτική αύξησή του και την οικονομική αναβάθμιση της Αιγιαλείας.
Υπήρξε τοποθέτηση σε σχέση με την τουριστική ανάπτυξη του Αιγίου, ενώ έθεσαν και το θέμα λειτουργίας mini bus, που θα εξυπηρετεί το κέντρο της πόλης με προτεινόμενη κυκλική διαδρομή (Ταξιαρχών-Κλεομένους Οικονόμου-Μητροπόλεως -Σολωμού-Βασιλέως Κωνσταντίνου-Κανελλοπούλου ή Σολιώτη), καθώς και στην δημιουργία μουσείου εμπορικής δραστηριότητας της πόλης μας ανά τους αιώνες, στην υπό διαμόρφωση ανάπλαση των συγκροτημάτων της χαρτοποιίας.
Τέλος αναφέρθηκαν στην αναβίωση των Ανθεστηρίων, αλλά και την ενίσχυση διάφορων θεματικών τοπικών εορτών, σε συνδυασμό με την προβολή τοπικών προϊόντων, που σηματοδοτούν ανά τους αιώνες την Αιγιαλεία.
Όσον αφορά την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου ζητήθηκε να τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα, ενώ να υπάρξουν και ανταποδοτικά οφέλη π.χ. έκπτωση στα Δημοτικά Τέλη, σε όλες τις επιχειρήσεις, που θα περικλείονται στα όρια του έργου.
Πιστεύουμε πως θα δούμε σύντομα λύση στα παραπάνω προβλήματα, ώστε να μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα και να μετατρέψουμε την Αιγιαλεία στην πόλη, που οραματιζόμαστε.
Με Εκτίμηση
Η Πρόεδρος                 Η Γεν. Γραμματέας
Μαρία Χρονοπούλου   Αρχοντούλα Παναγοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.