Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εξελέγη Πρόεδρος των Δημάρχων της Δυτικής Ελλάδας ο Θανάσης Παπαδόπουλος

Ο Θανάσης Παπαδόπουλος, δήμαρχος Καλαβρύτων, θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγκρότ...

Ο Θανάσης Παπαδόπουλος, δήμαρχος Καλαβρύτων, θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγκρότησης του νέου προεδρείου η οποία ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, στα γραφεία της ένωσης στην Πάτρα.
Ο κ.Παπαδόπουλος που ήταν και επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» εξελέγη κατά πλειοψηφία ενώ στις λοιπές θέσεις του προεδρείου αλλά και στην πενταμελής Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ, εξελέγησαν άλλα μέλη του συνδυασμού του. 
Συγκεκριμένα, αντιπρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής και γραμματέας εξελέγη ο δήμαρχος Ανδραβίδας Γιάννης Λέντζας. Την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφερειακής Ενωσης Δημάρχων Δυτικής Ελλάδας συμπληρώνουν οι  Γιώργος Αποστολάκης, δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας και ο αντιδήμαρχος του Πύργου Γιάννης Αγρυρόπουλος.                    
«Δεν θα είμαι πρόεδρος μιας παράταξης αλλά πρόεδρος ενός συνόλου 21 μελών της ΠΕΔ, αυτό χρεώνομαι και αυτό θα κάνω. Σε όλη τη θητεία μου και σε όλα τα θέματα που θα θέτει ο καθένας. Διότι πλέον παρατάξεις δεν υπάρχει, θα είμαστε όλοι μας τα μέλη ενός νέου ΔΣ» ανέφερε ο δήμαρχος Καλαβρύτων και νέος πρόεδρος της ΠΕΔ κ.Παπαδόπουλος, λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ανέφερε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί τους 19 δήμους της Περιφέρειας θα δώσει έμφαση στο έργο Πάτρα - Πύργος και την ολοκλήρωση της κατασκευή του νέου Αυτοκινητοδρόμου, τη βελτίωση του οδικού δικτύου σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, την επίλυση του προβλήματος με την διαχείριση των απορριμμάτων, ιδιαίτερα για την Αχαϊα και την αύξηση των πόρων για τους ΟΤΑ. «Αν δεν ολοκληρωθεί και το τμήμα Πύργος – Τσακώνα, αν δεν γίνουν οι άξονες που συνδέουν τις περιοχές μας με το εθνικό δίκτυο, πάλι δε θα πετύχουμε τίποτα. Πολλοί οδικοί άξονες στην Ηλεία, την Αχαΐα και την Αιτ/ναι δεν είναι κανονικοί δρόμοι, δεν οδηγούν πουθενά και δεν μπορεί να περιμένουμε ανάπτυξη χωρίς ένα καλό οδικό εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, για αυτά τα θέματα θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί» τόνισε ο κ.Παπαδόπουλος.        
Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι θα ξεκινήσουν προσπάθειες για την ενίσχυση των δήμων σε επίπεδο προσωπικού, με έμφαση τον τεχνικό τομέα και την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, αναφερόμενος σχετικά και στην χθεσινή συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο όπου τέθηκε το αίτημα για νέο θεσμικό πλαίσιο με διατάξεις που θα στηρίζουν ιδιαίτερα τους μικρούς, ορεινούς και απομακρυσμένους δήμους.     
«Είμαστε όλοι ας άδειοι από τεχνικές υπηρεσίες, εάν εξαιρέσουμε 6-7 μεγάλους δήμους, οι υπόλοιποι περιμένουμε να κάνουμε μελέτες, από πού; Αυτά είπα στον υπουργό όπως και το θέμα με τους πόρους στην αυτοδιοίκηση τους οποίους και αναζητούμε. Που είναι επίσης οι συμβάσεις με την ΕΤΑΑ για να έρθουν νέοι μηχανικοί στους δήμους;» αναρωτήθηκε ο κ.Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στο νέο ΔΣ της ΠΕΔ σχετικά με τις επαφές που ήδη ξεκίνησε για φλέγοντα θέματα των ΟΤΑ. 
Προηγήθηκαν οι τοποθετήσεις των δημάρχων Πατρέων Κώστα Πελετίδη και Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα που ήσαν οι βασικοί αντίπαλοι πρόσφατα του κ.Παπαδόπουλου γα την προεδρία της ΠΕΔ με εκκλήσεις για ενότητα στόχων και δράσεων.                   
ρεπορταζ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.