HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τέλος ο «Φιλόδημος» - Εκτός προγράμματος το γήπεδο Κλειτορίας και τα αποδυτήρια στο Σκεπαστό

Την κατάργηση του προγράμματος «Φιλόδημος» ανακοίνωσε στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Παρουσία τ...

Την κατάργηση του προγράμματος «Φιλόδημος» ανακοίνωσε στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Παρουσία των δημάρχων ο κύριος Θεοδωρικάκος είπε ότι το πρόγραμμα των 2 δισ. που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση είχε μόλις 134 εκατ. ευρώ για έργα που έχουν προκηρυχθεί, ύψους 450 εκατ. και ενταγμένα 1,2 δισ. Ο ίδιος αναφορικά με το τι πρέπει να κάνουν οι δήμοι με τα συγκεκριμένα έργα, τόνισε ότι έχουν τρεις δυνατότητες: 
-Να τα εντάξουν στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) του ΈΣΠΑ
-Να τα εντάξουν στα Τομεακά προγράμματα (υπουργεία) του ΕΣΠΑ
-Να περιμένουν το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα 2020-23 για την Αυτοδιοίκηση, που θα εξαγγείλει η νέα κυβέρνηση.
Οι επιπτώσεις για τον Δήμο Καλαβρύτων
Δύο έργα είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα και αφορά αθλητικές εγκαταστάσεις. Το ένα είναι το γήπεδο ποδοσφαίρου στην Κλειτορία και το άλλο τα αποδυτήρια γηπέδου Σκεπαστού.
Συγκεκριομένα τα δύο αυτά έργα ήταν α) «Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου της Κλειτορίας, (προϋπολογισμού 349.742,00 € με ΦΠΑ) και β) «Προμήθεια προκατασκευασμένων αποδυτηρίων γηπέδου Σκεπαστού» (προϋπολογισμού 170.000,00 € με ΦΠΑ)».
Και τα δύο αυτά σχέδια, πλέον αποσύρονται και  πρέπει πλέον εξ αρχής να σχεδιαστούν και να ενταχθούν σε νέα προγράμματα.
Να σημειώσουμε ότι τα έργα για το Δημοτικό Στάδιο Καλαβρύτων (τοποθέτηση ταρτάν στίβου) και η κατασκευή πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Σκεπαστού δεν είναι από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» που καταργείται και επί του παρόντος δεν κινδυνεύουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.