HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θ.Παπαδόπουλος για Πρόεδρος της ΠΕΔ με ισχυρό ψηφοδέλτιο

Επικεφαλής ισχυρού συνδυασμού στις αυριανές εκλογές της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος θα είναι ο Θανάσης Παπαδόπουλος. Για τις εκλογές που διεξάγον...

Επικεφαλής ισχυρού συνδυασμού στις αυριανές εκλογές της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος θα είναι ο Θανάσης Παπαδόπουλος. Για τις εκλογές που διεξάγονται αύριο το απόγευμα στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα, ώρα 6:30 και με βάση τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν αργά το μεσημέρι στο γραφείο του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας Παναγιώτη Μελά.
Ο κ.Παπαδόπουλος, δήμαρχος των Μαρτυρικών Καλαβρύτων, θα είναι επικεφαλής του συνδυασμού "Αυτοδιοικητικό Κίνημα" ο οποίος στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ.  
κ.Κωνσταντάρας, δήμαρχος Θέρμου, είναι επικεφαλής του συνδυασμού "Νέα Εποχή", στηρίζεται από τη ΝΔ και τον απερχόμενο πρόεδρο της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος, Γιώργο Παπαναστασίου.   
Ο κ.Πελετίδης, Δήμαρχος Πατρέων, ως επικεφαλής του συνδυασμού "Λαϊκή Συσπείρωση", αναμένεται να είναι επικεφαλής ενός "μπλοκ" αιρετών από την Πάτρα.    

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
(αλφαβητική σειρά)  
"Αυτοδιοικητικό Κίνημα"
ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος
-Για την προεδρία: Παπαδόπουλος Αθανάσιος
-Για το Δ.Σ. Γεώργιος - Δημήτριος Αποστολάκης (Δήμαρχος Ακτίου - Βόνιτσας), Δημήτρης Καλογερόπουλος, (Δήμαρχος Αιγιαλείας), Ιωάννης Λέντζας (Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης), Διονύσιος Μπαλιούκος (Δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεσταίνων), Θεόδωρος Μπαρής (Δήμαρχος Ερυμάνθου), Ιωάννης Αργυρόπουλος, Πέτρος Γιαννακόπουλος, Κων/νος Κοπίδης, Χρήστος Κουτρομάνος, Γεώργιος Σιαμαντάς και Βασιλική Σταυροπούλου Ψυχράμη.  
Γ.Σ. της ΚΕΔΕ: 
Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος, Σταύρος Καμμένος, Γεώργιος Ντίνος, Βασίλειος Παπαδόπουλος, Χριστίνα Σταρακά, Τζανάκος Νικόλαος. 
Για το Εποπτικό Συμβούλιο της ΠΕΔ 
Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Μάρκος Βασίλας

Δήλωση Θανάση Παπαδόπουλου
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, μετά την κατάθεση του συνδυασμού του, στον Δήμο Πατρέων, ως επικεφαλής της παράταξης για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος,  δήλωσε τα εξής:

Σε μια περίοδο που στην Ευρώπη και στον κόσμο γίνεται λόγος περί της αναγκαιότητας περαιτέρω ενίσχυσης των τοπικών αρχών στο πλαίσιο ενός άμεσα αντιπροσωπευτικού, σύγχρονου και λειτουργικού μοντέλου τοπικής και περιφερειακής διακυβέρνησης, ο ρόλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ειδικό βάρος και υπαγορεύει την αντιμετώπιση του θεσμού με την ανάλογη  σοβαρότητα, εμπειρία και δυναμική. 
Η δημοκρατική αντιπροσώπευση και πολιτική ισχυροποίηση των δήμων, ο συντονισμός της δράσης τους στο πλαίσιο μιας υγιούς και παραγωγικής συνεργασίας για την προώθηση των ζητημάτων των τοπικών κοινωνιών μακριά από τοπικιστικές και μικροπολιτικές αντιλήψεις και με ευρεία αντίληψη μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τους ΟΤΑ της δυτικής Ελλάδας, είναι ο στόχος που πρέπει να κατακτήσουμε. 

 Η ανάδειξη της ΠΕΔ στο ρόλο ενός ισχυρού συλλογικού και παρεμβατικού οργάνου αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. 
Σε αυτή τη διαδικασία θα είναι σημαντική και καίρια όχι μόνο η παρουσία του προέδρου της αλλά και όλων των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου και όλων των μελών της. 
Η ΠΕΔ πρέπει να είναι το σπίτι των αιρετών της Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού και πρέπει να γίνει ο ισχυρός πόλος που θα συνομιλεί με τον πρωθυπουργό, με τους υπουργούς, με την ηγεσία της Περιφέρειας και η φωνή της θα είναι δυνατή, υπολογίσιμη και σεβαστή.
Αυτός είναι ο ρόλος που  εμείς θέλουμε για την ΠΕΔ. 

Αιρετοί της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και από τους τρεις νομούς, της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, με γνώση και εμπειρία, με νέες ιδέες και όραμα, με απόλυτη  πίστη στις αρχές της συλλογικότητας και της συνεργασίας από όπου παράγεται και η δύναμη κάθε οργάνου, θέτουμε υποψηφιότητα για τις εκλογές της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, στοχεύοντας  στην άμεση ενίσχυση κύρους του οργάνου, στην ενίσχυση της φωνής των δήμων, στην ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής μας, στην ίση αντιμετώπισή της με άλλες περιφέρειες της χώρας, στο πλαίσιο των συνθηκών που εμείς θα δημιουργήσουμε ή θα παλέψουμε για να επιτύχουμε.
Πάμε μαζί να κάνουμε δυνατή τη φωνή των δήμων της Δυτικής Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.