Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θεόδωρος Νασιώτης: 31+1

Αρχές Σεπτεμβρίου είχα παρευρεθεί σε μία σύσκεψη που είχε γίνει στην Τρίπολη παρουσία του Δημάρχου Τριπόλεως, Αιγίου, Καλαμάτας και Πύλου...

Αρχές Σεπτεμβρίου είχα παρευρεθεί σε μία σύσκεψη που είχε γίνει στην Τρίπολη παρουσία του Δημάρχου Τριπόλεως, Αιγίου, Καλαμάτας και Πύλου παρουσία και του πρώην υπουργού Ανδρέα Φούρα.
Βλέποντας το κλίμα αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης, στην μία και μοναδική συζήτηση που είχα με τον Δήμαρχο για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του ’21, του είχα επισημάνει ότι αν θέλουμε τα Καλάβρυτα στο επίκεντρο των εκδηλώσεων μία είναι η λύση. 
Η προσφυγή μας στο στοιχείο που λέγεται Καλαβρυτινός Απόδημος Ελληνισμός. Γιατί αυτοί διαθέτουν δύο στοιχεία που δεν έχουμε εμείς, και που είναι και τα δύο, τα μόνα που υπολογίζουν και σέβονται αυτοί που προΐστανται των εκδηλώσεων εδώ. Το χρήμα και την Πολιτική Δύναμη. Την ξένη Πολιτική Δύναμη. Και οι ομογενείς μας έχουν και τα δύο.
Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος και μετά την ανακοίνωση των 31+1 μελών της Επιτροπής «Ελλάδα 1821» με μεγάλους απόντες τα Καλάβρυτα και την Αγία Λαύρα, αναρωτιέμαι, αν συνεχίσουμε έτσι,  όπως σήμερα έχουμε ελπίδα για κάτι καλύτερο; Προσωπική μου άποψη. ΟΧΙ.
Γιατί δεν έχουμε το ειδικό βάρος για τέτοιου είδους, παγκόσμιας εμβέλειας, event. Οι δικές μας δυνατότητες είναι πεπερασμένες και μην ξεχνάμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις άλλες πόλεις που διεκδικούν μία σεβαστή θέση στις εκδηλώσεις, πόλεις που έχουν ξεκινήσει 2 και 3 χρόνια πριν την προετοιμασία τους γι’ αυτό.(Καλαμάτα, Τρίπολη, κ.λ.π.).
Άντε το πολύ-πολύ σε μια διεύρυνση της επιτροπής σε δεύτερο χρόνο να συμπεριλάβουν και το Δήμο Καλαβρύτων, μαζί όμως με τους άλλους Δήμους για να μην υπάρξουν γκρίνιες.
Ε και;
Αυτή είναι η θέση που αρμόζει για τα Καλάβρυτα και την Αγία Λαύρα, το μέρος που ξεκίνησε η επανάσταση του ’21;
Αυτή είναι η θέση που αρμόζει γι’ αυτόν τον τόπο, που σε όλους τους αγώνες του Έθνους, έδωσε πάντα το παρόν και υπέστη τις μεγαλύτερες θυσίες (13-12- 43); Του τόπου που ο πληθυσμός του το 1821 ήταν 50.000 άνθρωποι και σήμερα αριθμεί μόνο 11.000, που όμως για να πάνε στο χωριό τους για να γιορτάσουν την απελευθέρωση του ’21 θα πρέπει να διασχίσουν δρόμο που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο από τις λακούβες;
Αν ναι μια χαρά είναι όλα.
Αν όχι κ. Δήμαρχε από αύριο κιόλας πρέπει να ξεκινήσεις επαφές με ανθρώπους που θα σε φέρουν κοντά στην ομογένεια.
Φτιάξε και κοινοποίησε μια επιτροπή στην οποία θα προΐστασε, κινητοποίησε το Καλαβρυτινό Στοιχείο (Λαό και Κλήρο) στο Σικάγο, τη Νέα Υόρκη, το Τορόντο, το Μόντρεαλ, τη Μελβούρνη, το Σίδνεϋ, παντού σε όλο τον κόσμο, και να είσαι σίγουρος ότι όχι μόνο θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά σου αλλά θα γίνουν οι μπροστάρηδες για οτιδήποτε είναι καλό για τον τόπο τους. Γιατί αυτοί είναι πιο Έλληνες από εμάς που ζούμε στην Ελλάδα, και πολύ πιο Καλαβρυτινοί από εμάς που μένουμε στα Καλάβρυτα.
Σπάσε αυγά αν θες να φάμε ομελέτα. Η πολιτική των συμβιβασμών, για την αποφυγή παρεξηγήσεων και διατήρηση των ισορροπιών είναι καλή για τα πανηγύρια στο Μουρίκι και τα Δουμενά και όχι για τέτοιου είδους παγκόσμιας εμβέλειας εκδηλώσεις.

Υ.Γ. Δεν αναφέρομαι υποτιμητικά για να μην παρεξηγηθώ για τα δύο χωριά μας που αναφέρθηκαν παραπάνω. Ήταν τυχαία η επιλογή τους. Άλλωστε δεν βάζω κανένα από τα 2 χωριά μας κάτω από οποιαδήποτε μεγαλούπολη του κόσμου. Μόνο όποιος έχει κάτσει κάτω από τα πλατάνια και στα 2 χωριά μας με τα κρυστάλλινα νερά να τρέχουν δίπλα τους καταλαβαίνει τι θα πει Καλαβρυτινή ομορφιά.


Θεόδωρος Κ. Νασιώτης
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.