Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Pink the City: Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη της Λ. Κολυπέρα στο kalavrytanews

Στις 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί, στην Πάτρα, ένας συμβολικός περίπατος ενάντια στον καρκίνο του μαστού από το Σύλλογο ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ...

Στις 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί, στην Πάτρα, ένας συμβολικός περίπατος ενάντια στον καρκίνο του μαστού από το Σύλλογο ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας. Πρόκειται για το Pink the City, τη μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη διοργάνωση ευαισθητοποίησης στη Δυτική Ελλάδα, η οποία προσελκύει χιλιάδες κόσμου, κάθε χρόνο. Λίγες μέρες πριν το 7ο Pink the City, η Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Λιολιώ Κολυπέρα, παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο kalavrytanews.
ΚΝ: Κυρία Κολυπέρα, το Pink the City πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά από το Σύλλογό σας και η συμμετοχή του κόσμου σε αυτό αυξάνεται θεαματικά, φθάνοντας πέρυσι τα 11.000 άτομα. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται η τόσο μεγάλη ανταπόκριση του κοινού;
Λ.Κ.:Όταν το 2013 εγκαινιάσαμε το συμβολικό μας περίπατο ενάντια στον καρκίνο του μαστού, με το πέρασμα της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου είχαμε μεγάλη πίστη στο εγχείρημά μας και πείσμα στο να καταφέρουμε να ακουστεί η φωνή των γυναικών που βιώνουν, παλεύουν και επιβιώνουν από τον καρκίνο του μαστού, η φωνή του Συλλόγου μας προς όλες τις γυναίκες για την πραγματοποίηση των τακτικών ελέγχων και διαγνωστικών τους εξετάσεων. Βλέποντας πως στη χώρα μας και ακόμα περισσότερο στις απομακρυσμένες περιοχές η νόσος αποτελούσε και αποτελεί θέμα ταμπού, χρέος του Συλλόγου αποτελεί το σπάσιμο της σιωπής, η σωστή ενημέρωση και η στήριξη των γυναικών που νοσούν. 
Στο πρώτο μας κάλεσμα συγκεντρώσαμε 1.000 άτομα. Με τον καιρό, όμως, δουλέψαμε και δουλεύουμε σκληρά, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει το έργο του Συλλόγου, να μας εμπιστευθεί και να κινητοποιηθεί για την ενίσχυση των δράσεών μας. Πραγματοποιώντας δεκάδες ενημερωτικές εκδηλώσεις σε διαφορετικές περιοχές ολόκληρης της περιφέρειας, αποδεχόμενοι προσκλήσεις από άλλους Συλλόγους και φορείς, για να προβάλλουμε το έργο μας, χτίζουμε συνεχώς την εξωστρέφεια, η οποία είναι ο πρώτος παράγοντας προσέλκυσης του κοινού, όχι μόνο από την Αχαΐα, αλλά και από γειτονικούς νομούς. 
Έπειτα, στο Pink the City έχουμε φροντίσει να δώσουμε έναν χαρακτήρα γιορτής. Είναι μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης αλλά και αισιοδοξίας, που ξεχωρίζει γιατί καταφέρνει από κάτι πολύ σκοτεινό (τον καρκίνο του μαστού) να βγάλει χρώμα και φως. Με σταθερό σύνθημά μας την παρότρυνση να «βάψουμε» την πόλη της Πάτρας «ροζ», καλούμε τον κόσμο σε μία δράση όπου η συμμετοχή του μπορεί να κάνει τη διαφορά… και την κάνει! 
Αλλά και ο σεβασμός στους ανθρώπους που μας τιμούν με την παρουσία τους στην εκδήλωσή μας παίζει σημαντικό ρόλο στο να έχουμε σταθερές παρουσίες και να προσελκύουμε συνεχώς περισσότερα άτομα. Φροντίζοντας να εμπλουτίζουμε το πρόγραμμα των δράσεων που πλαισιώνουν τον περίπατό μας και εξελισσόμενοι στο οργανωτικό σκέλος, με την πρόθυμη συμμετοχή των εθελοντών μας, στοχεύουμε στο να ικανοποιούμε τον κόσμο που μας ακολουθεί σταθερά, αλλά και να φέρνουμε όλο και περισσότερους συμμετέχοντες στη γιορτή μας!

 ΚΝ: Γιατί κάποιος να συμμετάσχει στο Pink the City; 
Λ.Κ.:Κάθε συμμετέχων γίνεται μέρος της εκστρατείας για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, βάζει ένα λιθαράκι στην ενίσχυση του Συλλόγου μας, ο οποίος έχει στηρίξει και στηρίζει εκατοντάδες γυναίκες που νόσησαν ή νοσούν από καρκίνο του μαστού, ακόμα και σε νεαρή ηλικία. Χάρη στη συμμετοχή του κόσμου στο Pink the City, είμαστε σε θέση να εμπλουτίζουμε τα προγράμματα του ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας, για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τα αιτήματα γυναικών από όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά και από τα Ιόνια νησιά. Το δυναμικό παρόν του κόσμου στο θεσμό, πλέον, του Συλλόγου μας, δίνει σε εμάς μεγαλύτερη ώθηση για διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών και σεβασμού των δικαιωμάτων των γυναικών με καρκίνο μαστού, όπως δίνει και σε όλες αυτές τις γυναίκες μεγαλύτερο κουράγιο, με το να νιώθουν ότι έχουν χιλιάδες άτομα νοητά δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν.
Το Pink the City είναι ένας περίπατος αφιερωμένος στη ζωή, όπου ο καθένας μπορεί να νιώσει την αξία της ομαδικότητας, της συνεργασίας, του συντονισμού δυνάμεων για την προσφορά σε γυναίκες που μάχονται για τη ζωή τους. Είναι μία δράση που συνδυάζει τα στοιχεία μιας πορείας με μήνυμα την αγάπη για τον εαυτό μας, με τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης γιορτής, που περιλαμβάνει μουσική, πλήθος δρώμενων και χαρούμενα πρόσωπα.
Όπως λέει και το φετινό μας σύνθημα, «χιλιάδες βήματα, ένα Άλμα», το Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας υπάρχει, επειδή χιλιάδες άνθρωποι ενώνουν το βηματισμό τους στο δρόμο για την πρόληψη, την ίαση, στο δρόμο για τη ζωή.

 ΚΝ: Τι προσφέρει το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. Αχαΐας στις γυναίκες με καρκίνο μαστού;
Λ.Κ.: Η ιδιαιτερότητα του Συλλόγου να αποτελεί σύλλογο ασθενών, που απαρτίζεται αποκλειστικά από γυναίκες που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο μαστού, σε συνδυασμό με το επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό του (κοινωνική λειτουργός, ψυχολόγος) τον καθιστά μία ολοκληρωμένη δομή παροχής υπηρεσιών και προγραμμάτων κατάλληλα διαμορφωμένων για την ψυχοκοινωνική στήριξη των γυναικών ασθενών και των οικογενειών τους, αλλά και για την παροχή χρήσιμων συμβουλών και χρηστικών ειδών.
Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος πραγματοποιεί
προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης, σε ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες,
προγράμματα οργανωμένης αλληλοβοήθειας, με την επίσκεψη εθελοντριών μας σε γυναίκες που βρίσκονται στις ογκολογικές κλινικές των νοσοκομείων της Πάτρας,
νομική συμβουλευτική για τα δικαιώματα των γυναικών με καρκίνο μαστού,
συμβουλευτική από διατροφολόγο, 
ενημερωτικές εκδηλώσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου, αλλά και για την προσαρμογή της γυναίκας στη ζωή μετά τη νόσο. 
Ακόμα, ανταποκρινόμαστε σε αιτήματα γυναικών για την παροχή χρηστικών ειδών (προθέσεις, στηθόδεσμους, περούκες κλπ) σε χειρουργημένες και χημειοθεραπευόμενες γυναίκες, όπως επίσης και σε αιτήματα ανασφάλιστων γυναικών για δωρεάν κλινική εξέταση, στο πλαίσιο της έγκαιρης διάγνωσης, που παρέχουμε με τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Μαστού, από το 2013.
Κάθε χρόνο εμπλουτίζουμε τα προγράμματα και τις συνεργασίες μας, με γνώμονα την κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αναγκών των γυναικών και των οικογενειών τους. Στο τηλέφωνο 2610 22 22 74 και στα γραφεία του Συλλόγου μας (Γούναρη 37, Πάτρα) φθάνουν κάθε εβδομάδα αιτήματα γυναικών για συμβουλευτική, στα οποία ανταποκρινόμαστε άμεσα και με όλες μας τις δυνάμεις.

⏩Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο Pink the City (κόστος εγγραφής: 5 € και δωρεάν το t-shirt της διοργάνωσης) μέσω της ιστοσελίδας www.pinktecity.gr ή καλώντας στο 2610 22 22 74.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.