Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Διήμερο Συμπόσιο της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών στην Πάτρα

Διήμερο Συμπόσιο της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019. Η θεματική το...

Διήμερο Συμπόσιο της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019. Η θεματική του Συμποσίου είναι η «Η Συμβολή και οι δυνατότητες των παρεμβάσεων των Εταιρειών Σπουδών ή Μελετών για την υλοποίηση του σκοπού τους που είναι η διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το Συμπόσιο θα ξεκινήσει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Ρήγα Φεραίου 58.
-Σάββατο 2/11 Κεντρική Ημερίδα με θέμα: «H συμβολή και οι δυνατότητες των παρεμβάσεων των Εταιρειών Σπουδών ή Μελετών για  τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς»
Συντονίζει η Ζέττα Ζάχου, Σύμβουλος Επικοινωνίας
Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών Νικόλαο Σαραφόπουλο.

Εισηγητές:
1. Αθανάσιος Βερτσέτης, Πρόεδρος Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών,  Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

2. Αίγλη Δημόγλου, από τη Δνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών Δήμου Βόλου, η οποία από το 1992 διευθύνει το Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης του Δήμου Βόλου.

3.Νικόλαος Αναστασόπουλος, Έφορος Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, Επίκουρος Καθηγητής Νεώτερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

4. Περικλής Παγκράτης, Πρόεδρος Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών, πεζογράφος, δικηγόρος και συνεκδότης του περιοδικού ΠΟΡΦΥΡΑΣ

5. Νικόλαος Τριψιάνος, Πρόεδρος Εταιρείας Ναυπακτιακών Μελετών,  Μ.Δ.Ε. Φιλοσοφίας.

Παρεμβάσεις Εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και των Επιστημονικών και Πολιτιστικών Φορέων Πατρών.

-Κυριακή πρωί 3 Νοεμβρίου, ώρα έναρξης 10.30, στο ισόγειο της Βίλας Φέγγου, Νέα Εθνική Οδός Πατρών – Αθηνών 58,  workshops, με θέμα «Μουσείο Πόλης».
Συντονίζει ο Βαγγέλης Πολίτης - Στεργίου, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Αχαϊκών Σπουδών.
Εναρκτήριες εισηγήσεις: Ορέστης Σκαλτσάς, Νομικός, πρών Αντιδήμαρχος και Βασίλης Κοσμόπουλος, Σκηνοθέτης, πρώην Γενικός Δντης Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
Συζητούν: Μέλη της ΕΑΣ, Εκπρόσωποι του Δήμου Πατρέων, Κοινωνικών και Επιστημονικών Φορέων και  Εκπρόσωποι Περιφερειακών Εταιρειών Σπουδών ή Μελετών.

Το Συμπόσιο τελεί υπό την Αιγίδα και την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.