HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Την Παρασκευή η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας

Όπως είχε γράψει στο τελευταίο φύλλο της η εφημερίδα "Ωρα των Καλαβρύτων" από σήμερα 7 έως 11 Οκτωβρίου συνέρχεται η Ιερά Σύνοδ...

Όπως είχε γράψει στο τελευταίο φύλλο της η εφημερίδα "Ωρα των Καλαβρύτων" από σήμερα 7 έως 11 Οκτωβρίου συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, μιάς Ιεραρχίας η οποία έχει πολλά και σημαντικά θέματα να αντιμετωπίσει.
Δεν είναι μόνο οι προγραμματισμένες άνευ ιδιαίτερης σημασίας ομιλίες και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης τα οποία δεν θα έπρεπε να αποτελούν αντικείμενο μιάς Ιεραρχίας αλλά θα μπορούσαν να απευθύνονται σε ειδικά ακροατήρια σε προγραμματισμένες από την Ιεραρχία ημερίδες και συνέδρια.
Είναι και οι εκλογές σε τρεις Μητροπόλεις και δύο βοηθών Επισκόπων καθώς και τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, όπως η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, το προσφυγικό και, φυσικά, το θέμα σχετικά με την αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, το οποίο είναι εκτός ημερήσιας διάταξης και για να συζητηθεί θα πρέπει να συγκεντρωθούν υπογραφές 25 Μητροπολιτών, οι οποίες δεν θα είναι δύσκολη υπόθεση, αφού όλοι οι Ιεράρχες θέλουν να «κλείσει» αυτό το θέμα.

Οι εκλογές και τα Καλάβρυτα
Το σημαντικότερο ωστόσο γεγονός για την Ιεραρχία του Οκτωβρίου είναι οι εκλογές τριών νέων Μητροπολιτών και δύο Επισκόπων.
Συγκεκριμένα κατά σειρά που χήρεψαν πρόκειται να εκλέξει:
•Για την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, μία από τις πιο μεγάλες και νευραλγικές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. 
•Για την Ιερά Μητρόπολη Λήμνου (χήρεψε δεύτερη παρά την προηγηθείσα παραίτηση του Καλαβρύτων ) και 
•Για Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων, η οποία παρά την παραίτηση του Σεβ. Καλαβρύτων δεν έχει τεθεί εν χηρεία ακόμη η εκλογή θα είναι η τελευταία. Ως το απόλυτο φαβορί φέρεται ο Α΄ Γραμματέας της Συνόδου και Καθηγούμενος της Μονής Μ. Σπηλαίου, Αρχιμ. Ιερώνυμος Κάρμας, κληρικός σεμνός και συμπαθής σε όλες τις πτέρυγες της Ιεραρχίας.
Παράλληλα ο Αρχιμ. Καλλίνικος Πουλής, Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και ο Αρχιμ. Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Καλαβρύτων, θα είναι δύο ακόμη κληρικοί οι οποίοι θα πλαισιώσουν το Τριπρόσωπο της εκλογής.

Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Καλαβρύτων
Αμέσως μετά την εκλογή του, στα μέσα Οκτωβρίου, ο Αρχιμανδρίτης που θα εκλεγεί θα χειροτονηθεί Επίσκοπος (τρίτος βαθμός της Ιεροσύνης). Ακολουθεί η δημοσίευση στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως η τοποθέτησή του στην Μητρόπολη (περίπου 20-25 μέρες) και αμέσως μετά η ενθρόνισή του.  Για την Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, που έχει δυο έδρες, θα γίνουν και δύο τελετές ενθρόνισης. Η μία στο Αίγιο και αμέσως μετά στα Καλάβρυτα.
Η ενθρόνιση του μητροπολίτη Αμβροσίου είχε γίνει Νοέμβριο και πάλι του 1978 στα Καλάβρυτα, όπου ήρθε με ειδικό δρομολόγιο του Οδοντωτού και στο σταθμό Καλαβρύτων οι αρχές και οι πολίτες τον υποδέχονται και τον οδηγούν στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.