HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΡΜΑΣ

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας, μέχρι τώρα Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, εξελέγη σήμερα, Παρασκευή...

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας, μέχρι τώρα Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, εξελέγη σήμερα, Παρασκευή 11η Οκτωβρίου, νέος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συνεδρίασε στη Μονή Πετράκη. 
Η εκλογή έγινε σε δύο διαδοχικές ψηφοφορίες. Στην πρώτη τριπρόσωπη ψηφοφορία έλαβαν:
1) Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κάρμας 76
2) Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Πουλής 14
3) Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος 7
Ακολούθησε η μυστική ψηφοφορία μεταξύ των Πανοσιολογιωτάτων Αρχιμανδριτών Ιερωνύμου Κάρμα και Καλλινίκου Πουλή, με τον πρώτο να εκλέγεται τελικά Μητροπολίτης, λαμβάνοντας 74 ψήφους έναντι 3 ψήφων που έλαβε ο έτερος υποψήφιος.
Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία όλοι οι Μητροπολίτες φώναξαν "Αξιος", σπεύδοντας, όπως ήταν φυσικό, να συγχαρούν τον νεοεκλεγέντα. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος πλησίασε τον κ. Ιερώνυμο, αμέσως τον ασπάστηκε και του ευχήθηκε κι όταν ο νέος Μητροπολίτης έσκυψε να του φιλήσει το χέρι, εκείνος το τράβηξε και τον χάιδεψε τρυφερά με πατρική στοργή!
Αμέσως μετά ο νεοεκλεγείς ανέγνωσε το Μικρό Μήνυμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Συνόδου και ακολούθως μετέβη στο Καθολικό τής Μονής, όπου παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου αλλά και αρκετών Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, μεταξύ αυτών και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος, ανέγνωσε το Μεγάλο Μήνυμα, με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα φωνάζοντας "Άξιος"!
Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας θα τελεστεί  κατά τη διάρκεια της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας το πρωί της Κυριακής 13 Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών.
Η άφιξη και ενθρόνισή του στο Αίγιο αναμένεται περίπου 40 μέρες μετά την εκλογή, στα μέσα Νοεμβρίου, και αφού πρώτα εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ και ορκιστεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύντομο βιογραφικό τού εψηφισμένου Μητροπολίτου
Ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος (κατά κόσμον Νικόλαος Κάρμας) του Δημητρίου και της Βασιλικής, γεννήθηκε στις 19 Μαΐου 1966 στο Αίγιο και είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας.
Είναι απόφοιτος της Θεολογικής Ορθοδόξου Πατριαρχικής Σχολής Βελιγραδίου, ενώ ομιλεί Αγγλικά και Σερβικά.
Εκάρη Μοναχός στις 12 Αυγούστου 1989 στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου.
Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 22 Ιουλίου 2002 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αμβρόσιο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιγίου, ενώ στις 19 Φεβρουαρίου 2005 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Αιγίου.
Επίσης διετέλεσε: α) Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί των Ευρωπαϊκών Θεμάτων, από το  2001 έως το 2010, β) Β΄ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, από 17-3-2016 έως 13-3-2019 και γ) Α΄ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, από 13-3-2019 έως σήμερα.
Επίσης, υπήρξε εθελοντής παραγωγός στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος από τον Σεπτέμβριο του 2003 έως τον Οκτώβριο του 2007.
Τέλος, από το 2003 έως σήμερα είναι ο Καθηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, έχοντας συμβάλλει τα μέγιστα στην εκ βάθρων ανακαίνισή της. 
Είναι γνωστός για τον πράο χαρακτήρα, την εργατικότητα και την εχεμύθειά του σε θέματα που το απαιτούν. Με την ψυχική του ευγένεια, την αφοσίωσή του στις εκκλησιαστικές αρχές και αξίες, με την παιδεία και τις θεολογικές του γνώσεις καθώς και με την άοκνη δράση του, θεωρείται βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί στα νέα του ποιμαντικά καθήκοντα.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.