HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εντυπωσιάστηκαν οι «Εντουράδες» με τις μοναδικές διαδρομές των Καλαβρύτων

Τα Καλάβρυτα διαθέτουν µοναδικές διαδροµές για «Εντούρο» µήκους 200 χιλιοµέτρων Στα Καλάβρυτα βρέθηκαν λάτρεις των µηχανών αναβάσεων τύ...

Τα Καλάβρυτα διαθέτουν µοναδικές διαδροµές για «Εντούρο» µήκους 200 χιλιοµέτρων
Στα Καλάβρυτα βρέθηκαν λάτρεις των µηχανών αναβάσεων τύπου «Εντούρο» το διήµερο Τετάρτη 9 και Πέµπτη 10 του µηνός. Ισραηλινοί και Σουηδοί... ακροβάτες των off road µηχανών, αξιοποίησαν τις µοναδικές ορεινές διαδροµές των Καλαβρύτων. Που φτάνουν σε µήκος τα 200 χιλιόµετρα, µε δυνατότητες για αγώνες επίδειξης αλλά και γι ασφαλής, εκτός βουνού, οδήγηση. Αυτή η «εντουρόβολτα» όπως και παλαιότερες, έγινε πάνω στα χνάρια των διαδροµών και των µονοπατιών του Παγκοσµίου Πρωταθλήµατος Εντούρο που έγινε το 2001. Οι ξένοι µετέφεραν και τις οικογένειές τους και τίµησαν Οδοντωτό, Μουσείο Ολοκαυτώµατος, Σπήλαια Λιµνών και «Αρίσταρχο».

Μια οµάδα Ισραηλινών και Σουηδών χειριστών βρέθηκαν για ένα 5ήµερο στην Πελοπόννησο, µε δύο ηµέρες φιλοξενίας στο Ξυλόκαστρο και δύο 24ωρα περάσµατος και επίδειξης µε Εντούρο στα ορεινά Καλάβρυτα. Πρόκειται να ακροβάτες-χειριστές που λαµβάνουν µέρος σε επιδείξεις extreme και hard Εντούρο οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στη χώρα µε χορηγία του ‘Εnduro Greece’. Την οµάδα συνόδευσε παρέα Καλαβρυτινών µεταξύ των οποίων και ο Καλαβρυτινός οδηγός Εντούρο Θύµιος Τζόβολος. Οι ξένοι ακροβάτες µηχανών -off road- πέρασαν από τα περισσότερα αξιοθέατα των Καλαβρύτων, συνοδεία και των οικογενειών τους. Εκαναν βόλτες µέσα στα Καλάβρυτα και τίµησαν βέβαια τον Οδοντωτό, το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώµατος, ανεβηκαν µέχρι τον Αρίσταρχο στα 2.340 µ. και βρέθηκαν στα µοναδικά Σπήλαια Λιµνών. Τα Καλάβρυτα διαθέτουν ειδικές διαδροµές για Εντούρο µήκους 200 χιλιοµέτρων! ∆ιαδροµές για όλα τα γούστα των χειριστών, για επαγγελµατίες αγώνων και ερασιτέχνες οι οποίες έχουν χαραχθεί από το 2001, περίοδο κατά την οποία έγινε στο δήµο το Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Εντούρο. Ο Θύµιος Τζόβολος, οργανωτής της εκδροµής, µε εµπειρία 20 ετών στις µεγάλες διοργανώσεις µηχανοκίνητου αθλητισµού, εδώ και χρόνια από την θέση του ως πρόεδρος του Οργανισµού Νεολαίας, Παιδιού και Άθλησης, έχει θέσει υπό τον αιγίδα του διάφορες διοργανώσεις µηχανοκίνητου εναλλακτικού τουρισµού. Οπως αυτή του τελευταίου διηµέρου, έχει διεξάγει και άλλες οργανώσεις που προσέλκυσαν επισκέπτες, αναδεικνύοντας παράλληλα τις δυνατότητες ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισµού 12 µηνών στα Καλάβρυτα. Παράλληλα και ταυτόχρονα µε τις δυνατότητες που προσφέρει το Χιονοδροµικό Κέντρο. Το οποίο εκσυγχρονίζεται µε στόχο να περάσει σε φάση 12µηνης λειτουργίες, στηρίζοντας την ανάπτυξη κάθε µορφής εναλλακτικού τουρισµού βουνού - πεζοπορία, ορειβασία, σκι, οn road και οff road µηχανοκίνητο (4Χ4, atv ride, enduro - ride & extreme/ hurd) και µη µηχανοκίνητο αθλητισµό (mountain bike, extreme bike). Αυτή η «εντουρόβολτα» όπως και παλαιότερες, έγινε πάνω στα χνάρια των διαδροµών και των µονοπατιών του Παγκοσµίου Πρωταθλήµατος, στα αξέχαστα ορεινά µονοπάτια -ανοιχτά ξέφωτα, πάνω στις κορυφογραµµές- που δηµιουργούν ένα ιδανικό σκηνικό που εντυπωσίασε τους ακροβάτες και έµπειρους αναβάτες. Οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να εξαντλήσουν όλες τις διαδροµές, σηµατοδοτηµένες, χαρτογραφηµένες αλλά και αχαρτογράφητες. Στα ‘καραφλά’ των βουνών αλλά και όλα τα διαθέσιµα τα -off road- µονοπάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.