HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Δωρεά λαογραφικών αντικειμένων - Ευχαριστίες από τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Μια σειρά σημαντικών λαογραφικών αντικειμένων που αποτυπώνουν την πλούσια κληρονομία μας, δώρισε στο ήδη πλούσιο, Λαογραφικό Μουσείο το...

Μια σειρά σημαντικών λαογραφικών αντικειμένων που αποτυπώνουν την πλούσια κληρονομία μας, δώρισε στο ήδη πλούσιο, Λαογραφικό Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας. ο κ. Χρήστος Ζουρνάς στη μνήμη της μητέρας του, Ζουρνά Μαρίας, συζύγου Ρήγα Ζουρνά.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειτορίας σε ανακοίνωσή του τονίζει:
Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον κύριο Ζουρνά Χρήστο για την προσφορά του στο Σύλλογο, στη μνήμη της μητέρας του, Ζουρνά Μαρίας, συζύγου Ρήγα Ζουρνά, αντικειμένων για το Λαογραφικό μουσείο του Συλλόγου. Τα αντικείμενα αυτά, θα εμπλουτίσουν τη συλλογή και ιδιαίτερα τον ήδη υπάρχοντα «Αργαλειό» του μουσείου (1 ανέμη,  1 ανεμίδι, 1 αντί, 2 χτένια, 1 μπαούλο σιδερένιο).
Ένα από τα μελήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας ήταν και είναι η διατήρηση και προβολή του λαϊκού μας πολιτισμού μέσα και από τον εμπλουτισμό και ανανέωση του Λαογραφικού μας Μουσείου. Σε αυτό το εγχείρημα είναι ουσιαστική η συμβολή των ντόπιων της περιοχής που έχουν γνώση, εμπειρία και υλική και πνευματική κληρονομιά από παλιότερες εποχές. Για το λόγο αυτό εκτιμούμε ιδιαιτέρως την ευγενική αυτή προσφορά, καθώς εκφράζει απόλυτα και τη φιλοσοφία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας που είναι η ανάδειξη της ελληνικής παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού και Επιμορφωτικού Συλλόγου Κλειτορίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.