HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αιγιαλείας

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αιγιαλείας. Η τελετή ξεκίνησε χθες το απόγευμα. και χοροστάτησε σε αυτή ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων...

Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αιγιαλείας. Η τελετή ξεκίνησε χθες το απόγευμα. και χοροστάτησε σε αυτή ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος. Μετά τον θρησκευτικό όρκο και αφού ο Σεβασμιώτατος είπε λίγα θερμά λόγια τόσο για τον κ. Καλογερόπουλο όσο και για τον νέο Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη που ήταν παρών, τους έδωσε δώρο από ένα βιβλίο του με δραστηριότητες της Ιεράς Μητρόπολης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ο πολιτικός όρκος για όσους συμβούλους τον επέλεξαν και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον πρώην πρωθυπουργό και βουλευτή Αχαΐας κ. Γεώργιο Παπανδρέου, τον κ. Φαρμάκη, τον γενικό γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο, την πρώην αναπληρώτρια Υπουργό κα Σία Αναγνωστοπούλου, τους βουλευτές κ.κ. Κατσανιώτη και Μάρκου και αμέσως μετά πήραν το λόγο οι επικεφαλής των παρατάξεων του νέου δημοτικού συμβουλίου κ.κ. Αγγελική Κουρή, Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, Βασιλική Ψυχράμη και Χρήστος Γούτος εκφράζοντας τις ευχές τους.

Το λόγο πήρε ακολούθως ο κ. Καλογερόπουλος, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του αναφέρθηκε στη διαχείριση των απορριμμάτων και έδωσε από νωρίς το στίγμα της νέας δημοτικής αρχής, για άμεση έναρξη της διαλογής στην πηγή σε κάθε νοικοκυριό, την ανακύκλωση και τη μείωση των απορριμμάτων που μεταφέρονται σε ΧΥΤΑ, μειώνοντας έτσι και τα δημοτικά τέλη που θα πληρώνουν οι πολίτες, οι οποίοι σήμερα "φορτώνονται" το κόστος μιας ξεπερασμένης και αναποτελεσματικής πολιτικής για τα απορρίμματα. "Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας για να πούμε στο τέλος ότι εσύ, εσύ κι εσύ είστε οι νικητές" σημείωσε με νόημα ο κ. Καλογερόπουλος, καλώντας όποιον επιθυμεί εθελοντικά να συνεισφέρει σε αυτή τη νέα προσπάθεια της δημοτικής αρχής, να υπογράψει σε ειδικό βιβλίο που υπήρχε στην έξοδο (και που δέχθηκε αρκετές υπογραφές). Ο κ. Καλογερόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους συμμετείχαν στις εκλογές και εκλέχθηκαν, από όλες τις παρατάξεις, ζητώντας τη συνεργασία όλων για την πρόοδο του Δήμου και για να ακούγεται πλέον η Αιγιάλεια για θετικά πράγματα "και όχι όπως τώρα, που η περιοχή βρίσκεται στο χειρότερο σημείο δυσφήμισης πανελλαδικά" όπως είπε ο ίδιος, που στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε ιδιαίτερα την οικογένειά του για την πολύχρονη στήριξη και υπομονή που έχει δείξει.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των πρακτικών ορκωμοσίας από τα μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου και από τους προέδρους και μέλη των συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων, που διήρκησε μέχρι τις 11 το βράδυ. Όσοι απουσίαζαν (όπως π.χ. ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Γκίκας αλλά και αρκετοί σύμβουλοι κοινοτήτων) θα δώσουν άλλη μέρα όρκο στο γραφείο δημάρχου, όπως προβλέπεται.
Στην τελετή παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος.
από: filodimos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.