Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πλήρης άρση των capital controls

Την πλήρη άρση των capital controls ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε παρέμβασή του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα π...

Την πλήρη άρση των capital controls ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε παρέμβασή του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα. 
«Στα ζητήματα προσωπικών δεδομένων η Ευρώπη έδρασε πρώτη. Ρητά υποχρέωσε εταιρίες να μην φακελώνουν εργαζόμενους ώστε να χρησιμοποιούν τα προσωπικά δεδομένα κατά το δοκούν. Είναι άξιο απορίας πως μια κυβέρνηση που υποτίθεται επαγγελλόταν τα δικαιώματα άφησε απροστάτευτους τους πολίτες», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. 
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το νομοσχέδιο αποτελεί «σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού που επανατοποθετεί την χώρα στο κέντρο της Ευρώπης. Είναι σοβαρό βήμα κοινωνικής ευθύνης». 
Όπως εξήγησε, «το νέο πλαίσιο βάζει τάξη σε θολές περιοχές διαδικτύου που λειτουργεί άναρχα». 
«Συγχαίρω τον υπ Δικαιοσύνης για το ανοικτό πνεύμα που επέδειξε κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου. Έκανε δεκτές τις περισσότερες παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης. Εξηγήθηκε επαρκώς ο λόγος που επέβαλλαν τον κατεπείγοντα χαρακτήρα συζήτησης

Με το νομοσχέδιο κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί στοιχεία κάποιου άλλου χωρίς συγκατάθεση και κανείς εργοδότης δεν μπορεί να επικαλείται στοιχεία εργαζομένων εις βάρος τους. Για παράδειγμα εικόνες από κάμερες ασφάλειας δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για απόλυση κ.α.
Οι επιχειρήσεις έχουν κοινή αφετηρία για την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων αλλά κυρίως οι πολίτες θα είναι οι βασικοί διαχειριστές του ηλεκτρονικού τους προφίλ Θα μειωθούν έτσι και οι συνεχείς οχλήσεις από κάθε είδους ανεπιθύμητα μηνύματα που καθημερινά μας κατακλύζουν.
Οι θελήσουν να παραβιάσουν τους κανόνες θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.
Αντίθετα όσοι τηρούν τους κανόνες θα αποκτούν κύρος και εμπιστοσύνη στον κόσμο ψηφιακής εποχής. Το δικαίωμα ελεύθερης ενημέρωσης εναρμονίζεται πλήρως με το δικαίωμα προσωπικής προστασίας». 
«Τα capital controls αποτελούν από σήμερα παρελθόν» 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και την πλήρη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων, που ετέθησαν μετά την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα, το 2015. 

«Είπα στην αρχή πως το νομοσχέδιο ανήκει σε μια ενιαία δέσμη κυβερνητικών πρωτοβουλιών πολλές εκ των οποίων υλοποιούνται νωρίτερα. Δεν είναι η μόνη. Σήμερα ανακοινώνω μια ακόμα προγραμματική μας δέσμευση που γίνεται πράξη πριν από τοπ χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Σε συνεργασία με την ΤτΕ αποκαθιστούμε πλήρως την τάξη στην κίνηση κεφαλαίων. Τα κάπιταλ κοντρόλς αποτελούν από σήμερα παρελθόν», τόνισε. 

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι ο υπουργός Οικονομικών θα καταθέσει και επίσημα τη σχετική τροπολογία, ενώ άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση και εξήγησε τους λόγους που επιτρέπουν την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων. 

«Από τον Ιανουάριο 2015 οι κυβερνήσεις του κ. Τσίπρα προκάλεσαν κρίση εμπιστοσύνης και εκροή δεκάδων δις από τις ελληνικές τράπεζες. Αποκορύφωμα της καταστροφικής πολιτικής ήταν το κλείσιμο τραπεζών και η δραματική αναγκαστική επιβολή περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών. Η προοπτική πολιτικής αλλαγής και το αποτέλεσμα εκλογών 7ης Ιουλίου αποκατέστησαν την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και στοπ τραπεζικό σύστημα όπως αποδεικνύεται από τα χαμηλά επιτόκια και από το ότι δανειστήκαμε από τις αγορές με ιστορικό επιτόκιο. Τόσο η Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική απέκτησαν φθηνότερη πρόσβαση για δάνεια από τις αγορές. Σήμερα κλείνει οριστικά ένας 4ετής κύκλος ανασφάλειας. Ύστερα από 50 μήνες τα κάπιταλ κοντρολς καταργούνται

Σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία ανοίγει νέα καλύτερη προοπτική για την ελληνική οικονομία και την Ελλάδα που θέλουμε», σημείωσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.