HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η λαμπρή εορτή της Μεγαλοσπηλαιώτισσας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Στον ιερό βράχο της Παναγιάς, το ιστορικό Μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου, το πλήθος των προσκυνητών, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο Δεκαπενταύγ...

Στον ιερό βράχο της Παναγιάς, το ιστορικό Μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου, το πλήθος των προσκυνητών, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

Δεκαπενταύγουστος η εορτή κοίμησης της Θεοτόκου, το ''Πάσχα του καλοκαιριού'' όπως συνηθίζουμε να το λέμε στην Ελλάδα.
Σε κάθε πόλη, σε κάθε βουνό, σε κάθε χωριό, μια εκκλησία αφιερωμένη σε εκείνη, την μητέρα του Σωτήρα Ιησού, να γαληνεύει να παρηγορεί, να δίνει δύναμη και κουράγιο σε κάθε κατατρεγμένο σε κάθε απελπισμένο άνθρωπο που ζητά την βοήθεια της . 
Αυτή την εορτή ο χριστιανικός κόσμος, την εορτάζει με μεγάλη λαμπρότητα και κατάνυξη. Ειδικότερα στην πατρίδα μας, την πνευματική μας αυτή μάνα την τιμούμε ,την αγαπάμε και την σεβόμαστε οι ευσεβείς χριστιανοί με χιλιάδες τάματα, προσευχές εκκλησίες στο ιερό όνομα της, για να στηρίξει η χάρη της, την δική μας προσωπική ικεσία, το δικό μας προσωπικό η σε κάποιες περιπτώσεις και οικογενειακό δράμα. 
Στον ιερό βράχο της Παναγιάς, το ιστορικό Μοναστήρι του Μεγάλου Σπηλαίου, το πλήθος των προσκυνητών, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Από κάθε γωνιά, οι πιστοί κατέκλυσαν την Ιερά Μονή για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Μεγαλοσπηλαιώτισσας.
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, συμπροσευχομένων του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Ιερωνύμου Κάρμα, του πατρός Σεραφείμ και του Ιεροδιακόνου Σπυρίδωνος.
Δείτε εικόνες όπως τις κατέγραψε το kalavrytanews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.