Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με μουσική, τραγούδι και χορό, η Αυγουστιάτικη αντάμωση των Καλαβρυτινών

Μια μεγάλη, κεφάτη, Καλαβρυτινή παρέα έγιναν οι συνδαιτημόνες  στην ταβέρνα Ο ΕΛΑΤΟΣ το βράδυ της Παρασκευής 16 Αυγούστου. Στη συνεστίαση πο...

Μια μεγάλη, κεφάτη, Καλαβρυτινή παρέα έγιναν οι συνδαιτημόνες στην ταβέρνα Ο ΕΛΑΤΟΣ το βράδυ της Παρασκευής 16 Αυγούστου.
Στη συνεστίαση που οργάνωσε με επιτυχία η ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ επικράτησε απαράμιλλο κέφι με μουσική, τραγούδι και χορό. Τον τόνο έδωσαν οι συμπατριώτες καλλιτέχνες Φώτης Κοκκότης και Άγγελος Καλαβρυτινός με DJ τον επίσης συμπατριώτη Δημήτρη Κανελλόπουλο. Η εκδήλωση φιλοδοξούσε και επέτυχε την αναβίωση της παραδοσιακής Αυγουστιάτικης αντάμωσης μαζί με τις μουσικές βραδιές κάτω από το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Ευθύμιος Βαζαίος στην εναρκτήρια, σύντομη, αλλά μεστή ομιλία του, η «αντάμωση του Αυγούστου εδώ και πολλά χρόνια αναδεικνύει και μια άλλη πτυχή της Καλαβρυτινής ψυχής, την αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι. Στα σκαλοπάτια του Ηρώου στην Αγία Λαύρα μαζευόμασταν τα βράδια του Αυγούστου και ακούγαμε μαγεμένοι το Φώτη, τον Πάνο, τη Μαρία, τον Άγγελο, το Λάκη και άλλα παιδιά, τραγουδώντας μαζί κάτω από το φως του φεγγαριού. Την παραδοσιακή Καλαβρυτινή Αντάμωση, μαζί με τις μουσικές βραδιές κάτω από το Αυγουστιάτικο ολόγιομο φεγγάρι, έρχεται να σφραγίσει η σημερινή βραδιά». Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν οι ομογενείς Καλαβρυτινοί που κάθε χρόνο τέτοια εποχή επιστρέφουν στον τόπο καταγωγής τους. Δικοί μας άνθρωποι από την Αμερική, την Αυστραλία και την Ευρώπη είχαν την ευκαιρία να συνδιασκεδάσουν με συγγενείς και φίλους, γείτονες και συμμαθητές.
Ήταν εντυπωσιακή και η θερμή συμμετοχή των Καλαβρυτινών από επιλογή, εκείνων δηλαδή που, παρότι δεν έλκουν την καταγωγή από τα Καλάβρυτα, έχουν καταθέσει στην πόλη μας την ψυχή τους γιατί αγαπούν το μέρος και τους κατοίκους του. Η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας, που λειτουργεί σαν ζεστή φωλιά των εκτός Καλαβρύτων συμπατριωτών μας, με μεγάλο κοινωνικό έργο, φιλανθρωπικό και πνευματικό, φιλοδοξεί την σε ετήσια βάση επανάληψη αυτής της εκδήλωσης. 
Καλή αντάμωση του  χρόνου τον Αύγουστο! Στα Καλάβρυτα, βεβαίως!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.