HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Διάψευση περί Ιερωνύμου Κάρμα

Χθες, Κυριακή 18η Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος τέλεσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλ...

Χθες, Κυριακή 18η Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος τέλεσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων την αποχαιρετιστήριά του Θεία Λειτουργία ως Μητροπολίτης της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. 
Αμέσως μετά την τέλεση του Ιερού Μνημοσύνου για την ανάπαυση της ψυχής του προκατόχου του, αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Γεωργίου, αλλά και των ψυχών των από έτους 1978 έως σήμερα κεκοιμημένων Κληρικών της επαρχίας Καλαβρύτων, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ανακοίνωσε στους ευλαβείς πιστούς πως μία ημέρα νωρίτερα και συγκεκριμένα το Σάββατο 17η Αυγούστου υπέγραψε την παραίτησή του από τη θέση του Μητροπολίτου, η οποία αναμένεται σήμερα (Δευτέρα) να κατατεθεί επισήμως στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. 
Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό, επέλεξε τη συγκεκριμένη ημέρα για να υποβάλλει την παραίτησή του, καθώς στις 17 Αυγούστου 1976 είχε χειροτονηθεί τιτουλάριος Μητροπολίτης Ταλαντίου. 
Τέλος, καθίσταται σαφές πως οι διαχέουσες πληροφορίες τις οποίες αναπαράγουν έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως ότι ο Σεβασμιώτατος στην επιστολή παραιτήσεώς του υπέδειξε ως διάδοχό του τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Κάρμα, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου και Α΄ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι ψευδείς και ανυπόστατες. 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.