HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας για την παραίτηση Αμβροσίου

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας, αισθάνεται τον σεβασμό αποχαιρετισμού, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κ...

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας, αισθάνεται τον σεβασμό αποχαιρετισμού, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου μετά και την παραίτηση του από το πηδάλιο της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αμβρόσιος ποίμανε ως καλός ποιμήν με διάκριση επί 41 χρόνια την επαρχία, που του εμπιστεύθηκε η εκκλησία της Ελλάδος, ορθοτομώντας το λόγο της αληθείας. Διακρίθηκε για την πραότητα, το θάρρος, την τόλμη, το εκκλησιαστικό του ήθος, την προσήλωσή του στην Πατρίδα και την ορθόδοξη παράδοση, το θεολογικό του κήρυγμα που έδινε κουράγιο και ελπίδα στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο, αλλά και για το πλούσιο κοινωνικό του έργο στην Ιερά Μητρόπολη.
Τα αναρίθμητα ιδρύματα σε Αιγιάλεια και Καλάβρυτα, ανακούφισης και διαμονής ασθενούντων και ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, οι στέγες αγάπης και καθημερινής σίτισης, η κοινωνική ιματιοθήκη ένδυσης και υπόδησης απόρων συμπολιτών μας, το κελάρι της αγάπης με την εβδομαδιαία διανομή τροφίμων και πρώτων ειδών ανάγκης, η μονάδα κατάκοιτων, το ορφανοτροφείο, ο βρεφονηπιακός σταθμός, το εκκλησιαστικό ραδιόφωνο, τα εκκλησιαστικά μουσεία.
Κλήθηκε να αναλάβει το πηδάλιο της τοπικής μας εκκλησίας σε καιρούς δύσκολους. Γεύτηκε πικρίες και λύπες, αλλά με την ιώβειο υπομονή, που πάντα τον διέκρινε, κατάφερε να ξεκλειδώσει την αγάπη του ποιμνίου του, που μέχρι σήμερα ήταν και παραμένει κοντά Του. 
Το έργο που αφήνει αυτά τα 41 έτη δυσαναπλήρωτο. Τον ευχαριστούμε για όλα όσα έπραξε για το ποίμνιό του. Κρατούμε ως παρηγοριά το προσωπικό του παράδειγμα, την αγάπη του στην Παναγία και μητέρα μας, το φωτεινό παράδειγμα της ανιδιοτελούς ακούραστης προσφοράς προς τον πλησίον και της αλληλοσυγχώρεσης σε όλους μας.
Εις πολλά Έτη Δέσποτα.
Με  Εκτίμηση
Η Πρόεδρος Μαρία Χρονοπούλου                                         
Η Γεν. Γραμματέας Αρχοντούλα Παναγοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.