HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Εκδήλωση ιστορικής μνήμης

Ενημερώνουμε τα μέλη μας και τους φίλους μας ότι ο Σύλλογός μας κατά το αντάμωμα του Αυγούστου στο χωριό μας, προγραμματίζει, υλοποιώντα...

Ενημερώνουμε τα μέλη μας και τους φίλους μας ότι ο Σύλλογός μας κατά το αντάμωμα του Αυγούστου στο χωριό μας, προγραμματίζει, υλοποιώντας την απόφαση της Γ.Σ. στις 10 Φεβρουαρίου 2019, να τιμήσει τον εξ αυτού καταγόμενο Ιωάννη Παπαδόπουλο ή Μουρτογιάννη, για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην πατρίδα, τα χρόνια της Επανάστασης του 1821.
Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος ή Μουρτογιάννης ήταν πρόκριτος-αγωνιστής και πολιτικός οικονομικός παράγοντας της Επαρχίας Καλαβρύτων.
Γεννήθηκε περί το 1780 και ήταν γαμπρός του προεστού Ασημάκη Φωτήλα, από την κόρη του Συριανή.
Χρηματοδότησε τον αγώνα «φροντίζων και προμηθεύων τα του πολέμου» (Φωτάκος).
Συμμετείχε στη σύσκεψη των Φιλικών στη Βοστίτσα (Αίγιο) στις 26 έως 29 Ιαν. 1821 και στη σύσκεψη των αγωνιστών στην Αγ. Λαύρα, στις 17 Μαρτίου 1821.
Επίσης έλαβε μέρος μαζί με άλλους, επικεφαλής 600 και πλέον μαχητών, στην πολιορκία-απελευθέρωση των Καλαβρύτων, στις 21 Μαρτίου 1821.
Ανήγειρε αρχοντικό στο χωριό μας, περί το 1805, στην πρόσοψη του οποίου θα τοποθετήσουμε μαρμάρινη τιμητική-ενημερωτική πλάκα «ιστορικής μνήμης ένεκεν και τιμής».
Σας προσκαλούμε στο χωριό μας, στις 15 Αυγούστου βράδυ, προκειμένου όλοι μαζί να τιμήσουμε τον διακεκριμένο πρόγονό μας και να ανανεώσουμε τους δεσμούς μεταξύ μας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο:

Ώρα 8:30 το βράδυ προσέλευση συγχωριανών και φίλων
Ώρα 9:00 προσέλευση παραγόντων του τόπου μας
Αρχίζουμε την τελετή των αποκαλυπτηρίων με επιμνημόσυνη δέηση και τήρηση ενός λεπτού σιγής για την ανάπαυση των ψυχών των αγωνιστών και των θυμάτων όλων των πολέμων, για την ελευθερία της Πατρίδος.
Συνεχίζουμε με την αποκάλυψη της τιμητικής-ενημερωτικής πλάκας.
Ακολουθεί χαιρετισμός του προέδρου και κατόπιν σχετική ομιλία για τον τιμώμενο.
Μετά την τελετή των αποκαλυπτηρίων θα ακολουθήσει φαγητό και γλέντι, προσφορά του Συλλόγου μας.
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Ν. Γκίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.