Top Ad

HIDE

HIDE_BLOG

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest


"ΚΑΜΕΝΙΑΝΕΙΑ 2019" - Πλούσιες και με επιτυχία εκδηλώσεις

Μεγαλοπρέπεια, σύμπνοια, αλληλεγγύη, εθελοντισμός, κέφι, κοσμοσυρροή, είναι λίγες απ τις λέξεις με τις οποίες μπορεί καθένας να σκιαγραφ...

Μεγαλοπρέπεια, σύμπνοια, αλληλεγγύη, εθελοντισμός, κέφι, κοσμοσυρροή, είναι λίγες απ τις λέξεις με τις οποίες μπορεί καθένας να σκιαγραφήσει τις αληθινά μεγαλειώδης εκδηλώσεις του Συνδέσμου μας Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών τον φετινό Αύγουστο, τα γνωστά στο ευρύ κοινό «Καμενιάνεια 2019».
Ήταν κατά γενική ομολογία εκδηλώσεις μεστές, με ποιοτικό υπόβαθρο, που θα μένουν αλησμόνητες σ όσους τις έζησαν.
Ξεκινώντας απ το Σάββατο 10-8-201, με την πραγματοποίηση μνημοσύνου, για τους απανταχού της γης τεθνεώτες, Καμενιανίτες-Δροβολοβίτες & Δεσινιώτες, εν πάση γενεά και γενεά.  Ακολούθησε στις 12-9-2019 η παράσταση Καραγκιόζη από τον μικρό Αλέξανδρο Ασημακόπουλο,  στις 13-8-2019, η προβολή ταινίας από ειδικό συνεργείο,  ενώ συνεχίσαμε με τον ¨Ηράκλειο δρόμο¨, τον ιστορικό και πολιτιστικό διαγωνισμό γνώσεων, τον αγώνα ποδοσφαίρου μικρών και μεγάλων, τα αγωνίσματα νέων και νεανίδων στο τρέξιμο, διαγωνισμοί σκοποβολής με αεροβόλο, καθώς και τον διαγωνισμό δημοτικού τραγουδιού σαν αποκορύφωμα, δείχνουν όλο το φάσμα του πλούσιου ανάγλυφου των κορυφαίων εκδηλώσεών μας. 
Όμως εκείνο που αληθινά ξεχώρισε, ήταν η τέλεση της Θείας λειτουργίας που έγινε με λαμπρότητα και Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια ανήμερα στη γιορτή της Παναγίας στο ναό του πολιούχου μας Αγίου Αθανασίου προεξάρχοντος του εφημερίου μας π. Νικολάου Σωτηρόπουλου. Ο π. Νικόλαος μαζί με το εκκλησιαστικό συμβούλιο φροντίζει τα μέγιστα και για την άριστη κατάσταση των ναών και παρεκκλησίων του χωριού μας βάζοντας τη δική του χρυσοποίκιλτη ψηφίδα στην όλη μεγαλοπρέπεια. Την λαμπρότητα συμπλήρωναν -με την μελωδικότατη ψαλτική τους, η χορεία των ιεροψαλτών. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων και αγωνιστών μας, από εκπροσώπους των φορέων του τόπου μας καθώς και η ανάπεμψη του Εθνικού μας Ύμνου απ όλους τους παρευρισκομένους που ο απόηχός του αντιλάλησε σ όλες τις γύρω βουνοκορφές.
Ακολούθησαν κεράσματα στο Πνευματικό κέντρο του Αγίου Αθανασίου, Φιλολογικό μνημόσυνο για τον Γ. Παπαπαναγιώτου που με χρήματά του ξεκίνησε την κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου Καμενιάνων το 1928. Κατόπιν έγινε ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο.
Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν  μουσική βραδιά που ακολούθησε στον αύλειο χώρο του Αγίου Αθανασίου-κατά την οποία επικρατούσε αδιαχώρητο-με γνήσια παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια, το διαγωνισμό δημοτικού και τη βράβευση των διαγωνιζομένων, σε όλα τα αγωνίσματα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους εθελοντές των εκδηλώσεων, οι οποίοι βραβεύθηκαν πρώτοι απ όλους καθότι ο Σύνδεσμός μας έχει επενδύσει και έχει πετύχει πολλά με τον εθελοντισμό.
Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε με γλαφυρότητα, εκ μέρους του Δ. Σ. ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης, και του οποίου απόσπασμα της ομιλίας παραθέτουμε κατωτέρω.
ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ—ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΜΕΝΙΑΝΙΤΗ
Κύριε πρόεδρε της τοπικής κοινότητας Καμενιάνων μετά του οικισμού Δροβολοβού, κυρία πρόεδρε της τοπικής κοινότητας Δεσινού. Αγαπητοί μου κυρίες και κύριοι, συγχωριανοί και φίλοι, επισκέπτες και δικοί μας, καλησπέρα σας.
Στον τόπο της καρδιάς μας βρισκόμαστε και τούτο το καλοκαίρι-Καμενιανίτες, Δροβολοβίτες και Δεσινιώτες, μαζί με τους επισκέπτες και τους φίλους-μεταφέροντας αναμνήσεις απ το χθες, αλλά και τους σύγχρονους προβληματισμούς που ο καθένας κουβαλά ανησυχητικά, προσπαθώντας να αποτυπώσει τον δικό του βηματισμό στο ανάγλυφο του τόπου μας, στηριγμένο στα ακούσματα και τα εφόδια που άντλησε ο ίδιος απ την οικογένειά του, την κοινωνία των χωριών μας, αλλά και από αυτή τη ζωή.
Αυτά τα στοιχεία πάντα θα συνοδεύουν την δράση , την προσφορά και παρουσία μας, σε κάθε έκφανση της ζωής, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Αυτά είναι που έδωσαν και δίνουν  το έναυσμα για  τη δική μας συμμετοχή στο συλλογικό, πολιτιστικό και ιστορικό γίγνεσθαι των χωριών μας. Απ αυτά διακατεχόμαστε κι εμείς που απαρτίζουμε το Δ.Σ του Συνδέσμου μας, αλλά και όλοι εσείς που μας τιμάτε με την παρουσία σας.
Μέσα σ όλα αυτά, καθώς και σ ένα πνεύμα συναδέλφωσης, αγάπης, αλληλεγγύης, εθελοντισμού, κεφιού, αλλά και προσφοράς, όλοι μαζί: Καμενιανίτες, Δροβολοβίτες και Δεσινιώτες, ας μοιραστούμε το φως του ήλιου που βγαίνει για να φωτίσει όλο τον κόσμο. Ας ανοίξουμε διάπλατα την ψυχή μας, να περάσουμε όμορφα και τούτο το καλοκαίρι και να διασκεδάσουμε απόψε με την καρδιά μας.
Ας κάνουμε ακόμα καλύτερο τον τόπο μας, για μας και τις επερχόμενες γενιές.  Ας δουλέψουμε όλοι συλλογικά με αίσθημα ευθύνης και αγάπης. Όλοι εμείς στο Δ.Σ. αγωνιζόμαστε για να προσφέρουμε το καλύτερο σε σας, και η φετινή χρονιά ήταν γεμάτη με σπουδαίες εκδηλώσεις: Στην Παλαιά Βουλή, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Μαξίμου, στα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Ιερολοχιτών στο Δροβολοβό και πολλά άλλα. Μέσα σ ένα τέτοιο πνεύμα, ο Σύλλογός μας  θα συνεχίζει να υπάρχει, να προκόβει και να είναι μπροστάρης, όπως κατά γενική ομολογία στέκει μέχρι σήμερα στα δρώμενα του τόπου μας.  
Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές, τους δωρεοδότες και τους χορηγούς του Συνδέσμου μας που ενισχύουν την συλλογικότητα, τον πολιτισμό  και όλα εκείνα που κάνουμε, που  διαμορφώνουμε στα χωριά μας.
Σας καλωσορίζω λοιπόν με αγάπη εκ μέρους όλου του Δ.Σ.  και εύχομαι από καρδιάς, καλό βράδυ και καλή διασκέδαση σε όλους.

Ακολούθησε ο μεστός και με ιδιαίτερα νοήματα χαιρετισμός του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καμενιάνων Σπυρίδωνος Λάμπου, και της Προέδρου του Δεσινού Διαμάντως Αθανασοπούλου και η ομιλία για το Δημοτικό τραγούδι, απ την έφορο του Συλλόγου Φωτεινή Γεωργακοπούλου, ενώ την παρουσίαση του προγράμματος έκανε με επιτυχία ο ειδικός Γραμματέας Βασίλης Καλογερόπουλος. Οι εκδηλώσει ολοκληρώθηκαν τις πρωινές ώρες της επόμενης μέρας, με πολύ κέφι και χορό.
Περατώνοντας ευχόμαστε υγεία, μακροημέρευση και κάθε καλό, στους όπου γης Καμενιανίτες-Δροβολοβίτες και Δεσινιώτες καθώς και σε όλο τον κόσμο.
Για το Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις