Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι ULALΟUM συναντούν την Μαρία Ρούτση στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά

Ένα χρόνο μετά την βράβευση τους στο Λουξεμβούργο οι Ulaloum κυκλοφορούν  επίσημα την πρώτο τους single σε συνεργασία με την εξαίρετη ε...

Ένα χρόνο μετά την βράβευση τους στο Λουξεμβούργο οι Ulaloum κυκλοφορούν  επίσημα την πρώτο τους single σε συνεργασία με την εξαίρετη ερμηνεύτρια Μαρία Ρούτση.
Το συγκρότημα που το όνομα του  είναι εμπνευσμένο από την ποίηση, κάνει την πρώτη  του δισκογραφική παρουσία με μελοποιημένο ποίημα. Πρόκειται για το ΠΡΟΣΜΕΝΩ ΠΑΛΙ  του Ναπολέων  Λαπαθιώτη.
Το ποίημα ανήκει στην σειρά ποιημάτων που έχει μελοποίηση ο Μαέστρος Μπαμπάρακος Γιώργος   ερμηνεύει  η  Μαρία Ρούτση με την μουσική των Ulaloum.  

Η Μαρία Ρούτση
Γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι απόφοιτος της Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου με τη Λία Βίσση. Από το 2005 συνεργάζεται με αξιόλογους μουσικούς, ερμηνεύοντας τραγούδια κυρίως από το φάσμα της έντεχνης και λαϊκής μουσικής. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με τον Λ. Χαλκιά, την Α. Μάνου, τη Ρ. Αντωνοπούλου, το Μ. Ανδρουλιδάκη, τους KollektivA στο Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας καθώς επίσης στο SummERTime 2018 της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Το 2015 συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στη θεατρική παράσταση "Η ζωή του Γαλιλαίου" σε σκηνοθεσία Κ. Καζάκου και μουσική Δ. Τσακνή και το 2016 στη μουσικοθεατρική παράσταση "Ο κόσμος άνω κάτω" σε σκηνοθεσία M. Seibel. Ερμήνευσε μελοποιημένη ποίηση Δ. Καρατζά και σύνθεση Ν. Μπαλή στο δίσκο "Μνήμη Κύματος" με το Μουσικό Εργαστήρι Παμμικρασιατικού συνδέσμου Πάτρας

Οι Ulaloum Street Show Band δημιουργήθηκαν  την άνοιξη του 2018 στα Καλάβρυτα  από τον μαέστρο Μπαμπαράκο Γιώργο και  συγκροτείται από νέους  μουσικούς των Καλαβρύτων  της Ακράτας  και της Αιγείρας. Το καλοκαίρι του 2018 έκανε την πρώτη  επίσημη εμφάνιση  στο φεστιβάλ της πόλης DIFFERDANCE του Λουξεμβούργου όπου και απέσπασε στο διαγωνιστικό μέρος το πρώτο βραβείο .Το Δεκέμριο του 2018 η ομάδα προτάθηκε για βράβευση στη εκδήλωση της Εφημερίδας Πελοπόννησος Πρόσωπα της Χρονιάς. Το 2019 το γκρουπ συμμετείχε στην επίσημη έναρξη του  Πατρινού Καρναβαλιού. Η ομάδα έχει ως τώρα  παρουσιάσει με ιδιαίτερη αποδοχή από τον κόσμο  events  στους δρόμους και τις πλατείες των πόλεων (Καλάβρυτα, Πάτρα, Ακράτα, Αθήνα )

Τα μέλη της ομαδας είναι
Βουρλιώτης Πρόδρομος, Μίχαλος Δημήτρης(τρομπέτα)Μαντάς Θεόδωρος(φιλικόρνο) Μπαμπαράκου Μυρτώ  Στεφανοπούλου Φωτεινή (Άλτο σαξ) Σπανόπουλος Τιμολέων (Τενόρο σαξ) Ασημακόπουλος Σπύρος(τρομπόνι) Αργάνης Χάρης (Τούμπα) Ασημακόπουλος Χρήστος (Ντράμς).

Στην ηχογράφηση συμμετείχαν επίσης οι 
Κέλυ Κατσιούλη (φλάουτο) ο Χρήστος Παγκόπουλος (ντραμς) Κώστας Παγκόπουλος (μπάσο)
Την  επιμέλεια και τη διεύθυνση της ομάδας  έχει ο Μπαμπαράκος Γιώργος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.