Top Ad

HIDE

HIDE_BLOG

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Classic Header

Breaking News:

latest


Ολοκληρώθηκε η κατασκήνωση των αγοριών στο "ΟΡΑΜΑ" με εντυπωσιακή γιορτή (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα την περασμένη Παρασκευή η κατασκηνωτική περίοδος για τα αγόρια τής Ιεράς Μητροπ...

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα την περασμένη Παρασκευή η κατασκηνωτική περίοδος για τα αγόρια τής Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Φιλοξενίας «Το Όραμα» στα Καλάβρυτα, που αποδείχθηκε και φέτος (για 17η συνεχόμενη χρονιά) ένας ευλογημένος τόπος, όπου «φώλιασαν» ο ενθουσιασμός και η ζωντάνια 70 περίπου νεαρών κατασκηνωτών!
Οι μικροί κατασκηνωτές είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της 10ήμερης διαμονής τους να ζήσουν μοναδικές στιγμές έντονης ομαδικής ζωής, να συμμετάσχουν σε παιχνίδια, πρωταθλήματα, διαγωνισμούς γνώσεων, μουσικές βραδιές και πνευματικές ομιλίες. Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές καθώς και την προσωπική επαφή των κατασκηνωτών μεταξύ τους και με τους ομαδάρχες τους, σκοπός ήταν να δοθεί στα παιδιά το μήνυμα της φιλίας, της αγάπης, της συνεργασίας και της ομαδικότητας.
Μέσα σε αυτές τις 10 ημέρες τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συνδυάσουν το «τερπνό» με το «ωφέλιμο», δηλαδή την σωματική ξεκούραση και χαλάρωση, την ψυχαγωγία, την καλή παρέα και την ευχάριστη διάθεση, σε συνδυασμό με την πνευματική εμπειρία, τη συμμετοχή στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.

Για την άρτια και άψογη οργάνωση – λειτουργία της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου εργάστηκαν εθελοντικά και δυναμικά, με ένθερμο ζήλο, θυσιάζοντας τον προσωπικό πολύτιμο χρόνο τους, παρά τις οικογενειακές, εκπαιδευτικές, επαγγελματικές και άλλες υποχρεώσεις τους, τα στελέχη (Ομαδάρχες και Βοηθοί Ομαδαρχών), υπό την εποπτεία και την ανεξάντλητη αγάπη για τη νεότητα του πατρός Αθανασίου Λιακόπουλου, Αρχηγού της Κατασκήνωσης, ο οποίος έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, αποδίδοντας καρποφόρο έργο και κερδίζοντας τις καρδιές και τη φιλία των μικρών κατασκηνωτών.

Παρουσία του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ιωακείμ Βενιανάκη, του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Αρχιμανδρίτη π. Ευσεβίου Σπανού, ρου πατρός Χρήστου Μπίρμα και του ιεροδιακόνου π. Φιλαρέτου και των γονέων των παιδιών, η κατασκηνωτική περίοδος έκλεισε  με μια εξαιρετική γιορτή, κατά την οποία οι μικροί μας φίλοι είχαν ετοιμάσει με πολλή αγάπη ένα πλούσιο, πρωτότυπο και καλοδουλεμένο δίωρο πρόγραμμα, με τραγούδια, χορούς, παιχνίδια και σκετς.

Λίγο πριν το τέλος τής εκδήλωσης ο Πρωτοσύγκελος και υπεύθυνος Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ιωακείμ Βενιανάκης, αφού μετέφερε τις ευλογίες και τις ευχές τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, συνεχάρη τον π/ Αθανάσιο Λικαόπουλο και τα στελέχη της κατασκήνωσης, τον Διευθυντή και το προσωπικό του Καλλιμανοπουλείου Ιδρύματος και τις κυρίες που είχαν αναλάβει τη διατροφή των παιδιών και φυσικά τους κατασκηνωτές για την άψογη συνεργασία και συμπεριφορά τους σε όλες τις δραστηριότητες. Παράλληλα κάλεσε τους κατασκηνωτές να μεταλαμπαδεύσουν και στην καθημερινή τους ζωή τις αρχές, τις αξίες και τα διδάγματα που αποκόμισαν από την κατασκήνωση, ενώ, απευθυνόμενος στους γονείς, τους επαίνεσε για την επιλογή τους να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στην Εκκλησία.

Από την πλευρά του ο π. Αθανάσιος Λιακόπουλος, επικεντρώθηκε στο σπουδαίο εποικοδομητικό και πνευματικό έργο που επιτελείται κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δράσης. «Η κατασκήνωση είναι μια περίοδος μικρής πνευματικής άθλησης, όπου επιτελείται ένα θεάρεστο έργο. Θέλω να γνωρίζετε ότι μόνο ο Χριστός και η ζωή μας κοντά Του αποτελεί την καλύτερη προστασία, θωράκιση και εξασφάλιση του μέλλοντος των παιδιών μας, που αποτελούν την ελπίδα της μελλοντικής κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχηγός της κατασκήνωσης.
Όλα τα στελέχη και τα παιδιά πού συμμετείχαν στην κατασκηνωτική ζωή ανανέωσαν το ραντεβού τους όχι μόνο για το επόμενο καλοκαίρι αλλά και για τον ερχόμενο χειμώνα, μέσα στην Κατηχητική αλλά και ευρύτερη Νεανική Κίνηση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, στην οποία όλοι καλούνται να συμμετάσχουν.


Το  Εκκλησιαστικό Κέντρο Νεότητος   «ΤΟ ΟΡΑΜΑ»
Το  Εκκλησιαστικό Κέντρο Νεότητος   «ΤΟ ΟΡΑΜΑ», βρίσκεται  στα Καλάβρυτα Αχαΐας, κοντά στην Ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας. Η απόσταση από την Μαρτυρική Πόλη των Καλαβρύτων είναι περίπου 4 χιλιόμετρα.
Το φυσικό περιβάλλον, η θέα του Καλαβρυτινού κάμπου και των ορεινών όγκων του Ερύμανθου συντελεί στην   πλεονεκτική θέση του Εκκλησιαστικού Κέντρου Νεότητος. Από την άλλη πλευρά  οι καταπληκτικές παραδοσιακές κατασκευές των ανακαινισμένων και νεοκατασκευασθέντων  κτιρίων σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον από την πρώτη στιγμή εντυπωσιάζουν και κερδίζουν τις εντυπώσεις του επισκέπτη.

Το Εκκλησιαστικό Κέντρο Νεότητος (ΕΚ.ΚΕ.Ν) «ΤΟ ΟΡΑΜΑ» , κτισμένο αμφιθεατρικά, περιλαμβάνει τέσσερις κοιτώνες  με ενσωματωμένους χώρους υγιεινής και  κεντρική θέρμανση .  Ταυτόχρονα, στο κέντρο σχεδόν του συγκροτήματος βρίσκεται η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων χρησιμοποιείται ως παρεκκλήσιο, χώρος εστιάσεως και συνεδριακό κέντρο. Στο ίδιο κτίριο υπάρχουν ενσωματωμένες W.C  και τα μαγειρεία. Στην είσοδο του χώρου πολλαπλών χρήσεων βρίσκεται το υπαίθριο αμφιθέατρο.
Η λειτουργία του ΕΚ.ΚΕ.Ν  είναι μια προσφορά  της  Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και ειδικότερα του εμπνευστή του έργου αυτού, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων  και Αιγιαλείας  κ.κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ προς τη νεότητα και   εκτείνεται σε όλη τη διάρκεια του έτους, πράγμα που σημαίνει ότι καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επισκεπτών τόσο του θερινού όσο και χειμερινού τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια