Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός στηρίζει τη Χριστίνα Αλεξοπούλου

Τη στήριξή του στην υποψήφια Βουλευτή Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου δηλώνει ανοιχτά ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) ...


Τη στήριξή του στην υποψήφια Βουλευτή Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου δηλώνει ανοιχτά ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός με σχετική ανακοίνωσή του, μετά από συνάντησή τους με αντικείμενο τον αναπτυξιακό ρόλο του τεχνικού τομέα στην εθνική οικονομία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «στηρίζω τη συνάδελφο Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία έχει αποδείξει με τη δουλειά της ότι ξέρει και μπορεί.»

Πιο συγκεκριμένα, στη συνάντηση συζητήθηκαν η ανάγκη, αλλά κυρίως το περιεχόμενο, ενός αναπτυξιακού σοκ με έμφαση στον τεχνικό τομέα για την ανάταξη της εθνικής οικονομίας, ο κρίσιμος ρόλος που παίζει η μείωση των φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών, καθώς και εξειδικευμένες προτάσεις,οι οποίες μπορούν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με ελάχιστο δημοσιονομικό κόστος, να απλοποιήσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον και να δημιουργήσουν νέες δουλειές για όλους στον τεχνικό τομέα.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός και η υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, εξέτασαν, ειδικότερα, τις ακόλουθες προτάσεις:
1.      Θέσπιση ενός ενιαίου ψηφιακού χάρτη που θα περιλαμβάνει όλες τις «θεσμικές γραμμές», τα γεωχωρικά δεδομένα και τις πληροφορίες, για να ξέρει καθένας, από οπουδήποτε, μέσω υπολογιστή, με ένα κλικ στον χάρτη, τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται, πού και με ποιους όρους, για να φτιάξει αυτό που τον ενδιαφέρει. Απαιτούνται δύο τουλάχιστον χρόνια για την συγκέντρωση του 70% αυτών των δεδομένων στον ψηφιακό χάρτη.
2.      Εφαρμογή ηλεκτρονικής αδειοδότησης και όλων των απαραίτητων ελέγχων για την οικοδόμηση και τη λειτουργία οποιασδήποτε επένδυσης. Έχουν πραγματοποιηθεί βήματα, όπως η ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών με το ηλεκτρονικό σύστημα e-adeies του ΤΕΕ που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2018, αλλά απαιτούνται πολλά ακόμη βήματα, ειδικά στις άδειες λειτουργίας.
3.      Ηλεκτρονική αδειοδότηση του συνόλου των επιχειρήσεων σε μία μόνο φάση, με ευθύνη ελεύθερου επαγγελματία μηχανικού κατά περίπτωση.
4.      Θέσπιση της δυνατότητας εγκρίσεων μελετών και αδειών σε ανώτερο διοικητικό επίπεδο, όταν παρέρχονται οι προβλεπόμενοι χρόνοι από την νομοθεσία.
5.      Εφαρμογή μητρώων εξειδικευμένων επιστημόνων στην έγκριση αδειοδοτήσεων ή ελέγχων, όπου οι δημόσιες αρχές έχουν υποστελέχωση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους χρόνους που προβλέπει η νομοθεσία, κατά το επιτυχημένο μοντέλο των ελεγκτών δόμησης που ταχύτατα πλέον ελέγχουν τα οικοδομικά έργα.
6.      Άμεση λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου που είναι η ηλεκτρονική καταγραφή του κτιριακού πλούτου της Χώρας ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των νόμων των αυθαιρέτων να προχωρήσουμε σε χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό που θα βασίζεται, για πρώτη φορά, σε πραγματικά στοιχεία.
7.      Ηλεκτρονική διασύνδεση των χρήσεων γης του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας των επιχειρήσεων (ΚΑΔ) του Υπουργείου Οικονομικών για να κλείσουν τα «παραθυράκια» ερμηνειών που καταδυναστεύουν πολίτες και επιχειρήσεις.
8.      Επανεκτίμηση των πρόσφατων διατάξεων για τον αιγιαλό και δημιουργία ηλεκτρονικού συστήματος δήλωσης και εντοπισμού αυθαιρεσιών στον αιγιαλό, σε αντιστοιχία με τους νόμους των αυθαιρέτων. Μόνο έτσι θα αποκτήσει το κράτος πραγματική εικόνα της παρανομίας και των αναγκών για περιβαλλοντική αποκατάσταση.
9.      Άμεση προώθηση των αποφάσεων για την έναρξη μελετών των Τοπικών Χωρικών Σχεδίων σε όλους τους δήμους της χώρας με ρεαλιστικό αλλά σύντομο χρονοδιάγραμμα, για να ολοκληρωθεί επιτέλους στη χώρα μας ο χωροταξικός και πολεοδομικός σχεδιασμός.
10.  Συγκρότηση και διαρκής ενημέρωση ενός Ηλεκτρονικού Μητρώου Έργων Υποδομής (για έργα όπως γέφυρες, σήραγγες, οδοποιίας, βιολογικοί καθαρισμοί, λιμάνια, αποχετευτικά, ύδρευσης, άρδευσης, αντιπλημμυρικά, λιμενικά, κ.ά.) με αναλυτική καταγραφή του πότε κατασκευάστηκε και πότε συντηρείται κάθε φορά ένα έργο, ποιος έχει την ευθύνη, ποιος εκτελεί τις εργασίες και πότε.
11.  Δημιουργία ενός πλήρους Μητρώου Πληροφοριακών Υποδομών (hardware, software, web και cloud) του Δημόσιου Τομέα, με καταγραφή εξοπλισμού, ανάθεση ρόλων, παρακολούθηση συμβάντων, προγραμματισμό συντήρησης, παρακολούθηση φόρτου κλπ.
12.  Δημιουργία ενός κεντρικού μητρώου καταχώρισης και ελέγχου λειτουργίας και συντήρησης όλων των ανελκυστήρων σε κάθε κτίριο.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός ζήτησε να προωθηθούν οι ανωτέρω προτάσεις και δήλωσε:
«Είναι επιτακτική ανάγκη να ξεφύγουμε από την κρίση των τελευταίων δέκα χρόνων. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την παραγωγή νέου πλούτου, με νέες δουλειές για όλους που θα δημιουργήσουν εισόδημα. Στην προσπάθεια για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια χρειάζονται άνθρωποι που να ξέρουν και να μπορούν να λύσουν προβλήματα, να προωθήσουν αλλαγές, να παλέψουν με γνώση της πραγματικότητας. Για αυτό εμείς στο ΤΕΕ στηρίζουμε τις υποψηφιότητες των μηχανικών μελών μας: διότι έχουν το επιστημονικό υπόβαθρο. Αυτός είναι και ο λόγος που προσωπικά στηρίζω τη συνάδελφο Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία έχει αποδείξει με τη δουλειά της ότι ξέρει και μπορεί.»

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου, υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Αχαΐα, δήλωσε:
«Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται απέναντι στους πολίτες της χώρας ότι θα κάνει τα πάντα για να δημιουργηθούν νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, περισσότερες δουλειές για όλους. Πιστεύουμε στην απλοποίηση των διαδικασιών και στην προώθηση των επενδύσεων για τη δημιουργία νέου πλούτου για τη χώρα. Και αυτό θα έχει συγκεκριμένο, απτό, μετρήσιμο αποτέλεσμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ιδίως στην Περιφέρεια και στην περιοχή της Αχαΐας, που έχει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και προσωπικό για να στηρίξει έναν νέο αναπτυξιακό κύκλο. Με το πρόγραμμα υποδομών, περιβάλλοντος, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και γενικότερα τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, θα πετύχουμε τον στόχο της πραγματικής ανάπτυξης για όλους. Με έμφαση στον ελεύθερο επαγγελματία και τον επιστήμονα κάθε απασχόλησης που βίωσε έντονα τις παράλογες πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Και σε αυτή τη νέα ημέρα που θέλουμε για την Ελλάδα, θέλουμε αρωγούς – αν όχι μπροστάρηδες, τους συλλογικούς φορείς, ιδίως τους επιστημονικούς. Και το ΤΕΕ, με τον θεσμικό του ρόλο, μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά. Ευχαριστώ πολύ τον συνάδελφοΓιώργο Στασινό για τη στήριξή του και υπόσχομαι ότι, με την εμπιστοσύνη των πολιτών, θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για τη βελτίωση της ζωής όλων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.