Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κυκλοφόρησε ένα Σπουδαίο Έργο για τα Καλάβρυτα δια χειρός Νίκου Σακελλαρόπουλου

Κυκλοφόρησε  το νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας και γνωστού πολυβραβευμένου συγγραφέα Νίκου Σακελλαρόπουλου, από το Λεχούρι, «Ιστορία ...

Κυκλοφόρησε  το νέο βιβλίο του συμπατριώτη μας και γνωστού πολυβραβευμένου συγγραφέα Νίκου Σακελλαρόπουλου, από το Λεχούρι, «Ιστορία της Επαρχίας Καλαβρύτων». Καλαίσθητη  εμφάνιση, δίτομο, 900 σελίδες(μεγάλου σχήματος 21χ28),  χοντρό έγχρωμο εξώφυλλο, έγχρωμές σελίδες, θήκη προστασίας κλπ.
Πρόλογος- επισημάνσεις: Αθανάσιος Φωτόπουλος πρώην Καθηγητής Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου  Πατρών – Πρόεδρος Ομίλου Πελοποννησιακών Σπουδών.
Επιμέλεια ύλης:  Χρίστος Φωτεινόπουλος πρώην Λυκειάρχης-Πρόεδρος Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Διορθώσεις Κειμένων: Ανδρέας Παπαγεωργίου Λυκειάρχης.
Έκδοση: «Εκδοτική Εταιρεία Επίκεντρο-Γιάννης Πικραμένος», στην Πάτρα.
Εκτός από το κεφάλαιο της ιστορίας, που καλύπτει τα δύο τρίτα περίπου  της όλης ύλης (Από προϊστορικούς χρόνους μέχρι το 1949), περιλαμβάνει χωρογραφία, λαογραφία, πολιτισμό, ιστορικά μνημεία, τουριστικούς χώρους, βιογραφίες προσώπων που διακρίθηκαν σε διάφορους τομείς, θέματα δημογραφικά, σύντομη ιστορία κωμοπόλεων και χωριών του Δήμου Καλαβρύτων και άλλα. Παρουσιάζεται γενικότερα μια ολοκληρωμένη μελέτη όλων των ιστορικών, μυθολογικών, περιβαλλοντολογικών, δημογραφικών και λαογραφικών στοιχείων, ώστε να παρέχεται έτσι μια ενιαία γεωγραφική, ιστορική και πολιτιστική εικόνα της ιστορικής και μαρτυρικής επαρχίας των Καλαβρύτων. 
Ο καθηγητής Αθανάσιος Φωτόπουλος που το προλογίζει μεταξύ άλλων αναφέρει: 
«… Η μελέτη της επαρχίας ξεκίνησε περίπου στις αρχές του εικοστού αιώνα με τα βιβλία του γυμνασιάρχη Γ. Παπανδρέου… Από τότε έχουν κυκλοφορήσει και άλλα βιβλία, από ποικίλους συγγραφείς, και όχι μόνο ντόπιους, όμως μέχρι σήμερα μια συνολική μελέτη για την ιστορία και τον πολιτισμό των Καλαβρύτων δεν έχει παρουσιαστεί …Ένα τέτοιο έργο έρχεται να καλύψει στις πολλές πτυχές του το υπάρχον κενό, πράγμα που είναι αίτημα και της επιστήμης και των τοπικών παραγόντων… Πραγματεύεται τα διάφορα θέματα με επάρκεια, ακριβολογία και υπευθυνότητα, πράγματα που διακρίνει κανείς μόνο σε συγγραφείς επιστημονικών έργων».
Παρότι η έκδοση είναι πολυδάπανη η τιμή του θα είναι προσιτή, 31ευρώ αλλά με την έκπτωση 10% θα πωλείται παντού 28 Ε,  για να μπορέσουν να το αγοράσουν, όσο γίνεται, περισσότεροι συμπατριώτες μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα κυκλοφορεί σε αρκετές πόλεις της χώρας, σε επιλεγμένα μόνο κεντρικά βιβλιοπωλεία και από τον εκδοτικό οίκο.  

Ο τ. καθηγητής ιστορίας Πανεπιστημίου Πατρών, πρόεδρος Ομίλου Πελοποννησιακών Σπουδών Αθανάσιος Φωτόπουλος  
«…Πραγματεύεται τα διάφορα θέματα με επάρκεια, ακριβολογία και υπευθυνότητα…».

 «…Πολύτιμη πηγή ιστορικών, περιβαλλοντολογικών, δημογραφικών και λαογραφικών στοιχείων

«Απαραίτητο στη βιβλιοθήκη κάθε Καλαβρυτινού…».

Εφημερίδα «Πελοπόννησος» Πατρών:
«…Ένας μικρός θησαυρός για την ιστορική και μαρτυρική Επαρχία Καλαβρύτων…» 

Μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης (Νικολόπουλος) 
…προσφέρετε τα μέγιστα προς τον τόπον μας…»

Ζητήστε το στα μεγάλα βιβλιοπωλεία
Κεντρικές αποθήκες Αθηνών
Σπ. Μαρίνης 2103648170 Σόλωνος 76
Σίμος Αχιλλέας 2103830491 Μαυροκορδάτου 9 Πλησίον Πλατείας Κάνιγκος.  


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.