HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Αχαΐας

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ 2019-2020 Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Τους αγώνες των ΕΡΑΣΙΤΕΧ...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ 2019-2020
Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΧΑΪΑΣ
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ

Τους αγώνες των ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019 - 2020:
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β'ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ ' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
με τους όρους που ρητά ορίζονται παρακάτω :

Άρθρο 1
ΕΝΝΟΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η προκήρυξη αυτή είναι ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για την κατάρτιση σύμβασηςμεταξύ της διοργανώτριας που είναι η Ε.Π.Σ. ΑΧΑΪΑΣ και ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ που οι ομάδες τους έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα που αυτή η προκήρυξη ορίζει.
Κατ' εφαρμογή δε των διατάξεων του ισχύοντος Καταστατικού της Ε.Π.Ο., η παρούσα δήλωση συμμετοχής αποτελεί ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΗ ΑΠΟΔΟΧΗ του Καταστατικού αυτού και των Κανονισμών της Ε.Π.Ο. Τα Σωματεία που δικαιούνται και επιθυμούν να μετάσχουν στα πρωταθλήματα, πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και μέσα στις προθεσμίες που ορίζονται, να υποβάλλουν στην Ε.Π.Σ. Αχαΐας έγγραφη ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ. Επίσης θα πρέπει να συμπληρώσουν έντυπο της Ε.Π.Ο. - ΣΥΝΥΠΟΣΧΕΤΙΚΟ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ/ ΔΗΛΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ περί της αποδοχής του Καταστατικού, των κανονισμών, των εγκυκλίων, των οδηγιών και των αποφάσεων της F.I.F.A., της U.E.F.A. και της Ε.Π.Ο. (Άρθρα13, 66, 67, 68 Καταστατικού Ε.Π.Ο.). Σε περίπτωση μη υποβολής του παραπάνω εντύπου της ΕΠΟ δεν θα γίνεται δεκτή η δήλωση συμμετοχής.
Οι ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ πρέπει να υποβληθούν στην Ε.Π.Σ. Αχαΐας για όλες τις Κατηγορίες μέχρι τις 09-08-2019 ενώ οι ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων για τα Παιδικά Πρωταθλήματα θα καθοριστούν με συμπληρωματική προκήρυξη.
Ως προς την πράξη συναίνεσης θα πρέπει να σας γνωρίσουμε ότι:
Με τη δήλωση συμμετοχής πρέπει να προσκομίσουν στην Ε.Π.Σ. Αχαΐας πράξη συναίνεσης οι υπογράφοντες τη δήλωση (Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας), (εφόσον έχει αλλάξει σε σχέση με την περσινή χρονιά το Συμβούλιο) , θεωρημένη ως προς το γνήσιο της υπογραφής, διαφορετικά δεν θα παραλαμβάνεται η δήλωση συμμετοχής.

Άρθρο 2
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τα Σωματεία που δικαιούνται συμμετοχή ανά κατηγορία είναι:
Α' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Σωματεία 24
B΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Σωματεία 32
Γ' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας: Λοιπά Σωματεία και όσα Σωματεία δεν δήλωσαν την Περίοδο 2018-2019, καθώς επίσης και όσα σωματεία αναγνωριστούν μέχρι την κλήρωση των αγώνων της κατηγορίας αυτής.

Για νέα σωματεία καθώς και για σωματεία που θα προέλθουν από τη συγχώνευση δύο ή περισσοτέρων σωματείων και η διαδικασία αναγνώρισής τους από την Ε.Π.Ο. δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 09-08-2018 η προθεσμία υποβολής της δήλωσης παρατείνεται μέχρι πέντε (5) ημέρες πριν την κλήρωση των αγώνων της Κατηγορίας στην οποία δικαιούται να συμμετάσχει το σωματείο που προήλθε από τη συγχώνευση.
ΠΡΟΣΟΧΗ

Στο Πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας θα συμμετέχουν και όσες ομάδες προέλθουν για οποιοδήποτε λόγο από ανώτερη Κατηγορία ως υπεράριθμες.
Απαγορεύεται ρητώς η συμμετοχή ομάδας - τμήματος υποδομής σωματείου - μέλους της Ε.Π.Σ. Αχαΐας σε τουρνουά ή αγώνες όλων των κατηγοριών όταν αυτοί διεξάγονται από ιδιωτικό, φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή δημόσιο φορέα, χωρίς την απαραίτητη προηγούμενη έγγραφη άδεια της Ένωσης. Εάν δεν τηρηθεί η διαδικασία προέγκρισης της συμμετοχής ομάδας του σωματείου θα επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από την ομάδα του σωματείου που μετέχει στο πρωτάθλημα τοπικών κατηγοριών ή στη Γ' Εθνική κατηγορία και ετήσιος αποκλεισμός στους ποδοσφαιριστές και στους προπονητές που έλαβαν μέρος, όπως προβλέπεται στο άρθρο 37, παράγραφος 6 του Κ.Α.Π. Ερασιτεχνικών Ομάδων.

Η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών τουρνουά υποδομής στην έδρα Ε.Π.Σ. με τη συμμετοχή ομάδων άλλων Ε.Π.Σ. πέραν της έγγραφης άδειας της Ε.Π.Σ. στην περιοχή της οποίας θα διεξαχθεί το τουρνουά απαιτεί, υποχρεωτικά, την προηγούμενη συνεργασία των Ε.Π.Σ. Σε διαφορετική περίπτωση το τουρνουά δεν δύναται να διεξαχθεί.

Άρθρο 3
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Εφ' όσον δεν υπάρξει ανάγκη μεταβολής τα πρωταθλήματα θα αρχίσουν :
Η Α' Ερασιτεχνική Κατηγορία στις 14-15 Σεπτεμβρίου 2019.
Η B΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία στις 28-29 Σεπτεμβρίου2019.
Η Γ' Ερασιτεχνική Κατηγορία στις 05-06 Οκτωβρίου 2019.
Τα πρωταθλήματα Υποδομών θα ορισθούν με άλλη προκήρυξη που θα σας σταλεί σύντομα.

Άρθρο 4
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ΠΑΡΑΒΟΛΟ)

Κάθε Σωματείο μαζί με τη δήλωση συμμετοχής πρέπει να καταβάλλει στην Ε.Π.Σ. Αχαΐας και το σχετικό παράβολο, που ορίσθηκε :
Για την Α'Ερασιτεχνική Κατηγορίασε 240,00 ευρώ.
Για την Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία σε 190,00 ευρώ
Για την Γ' Ερασιτεχνική Κατηγορία σε 120,00 ευρώ.
Για τα πρωταθλήματα των Υποδομών θα ακολουθήσει νέα Προκήρυξη..

Μαζί με το παράβολο καταβάλλεται και η ετήσια συνδρομή των Σωματείων - Μελών της Ε.Π.Σ. Αχαΐας που είναι : Για όλα τα Σωματεία 10,00 ευρώ μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
Τα σωματεία, με την κατάθεση της δήλωσης και του παραβόλου συμμετοχής, είναι υποχρεωμένα να έχουν εξοφλήσειτις οικονομικές εκκρεμότητες με την Ένωση, που αφορούν οφειλές από διαιτησίες αγώνων καθώς και το γηπεδικό χρέος προς την Ένωση.Οι οφειλές αυτές αφορούν και αυτές που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής των ομάδων (Νέων, Παίδων, κ.λ.π.). Σε περίπτωση που υπάρχουν οφειλές δεν θα γίνονται δεκτές οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων σε όλα τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ (ανδρικά και υποδομών).
Σε περίπτωση που οφείλονται χρηματικές ποινές για οποιαδήποτε αιτία, προϋπόθεση συμμετοχής στο πρωτάθλημα είναι η πλήρης και ολοσχερής εξόφληση τους, σύμφωνα με το άρθρο 7, παρ. 3δ του ΚΑΠ.
Σε περίπτωση οφειλών του σωματείου προς την 'Ένωση από προηγούμενες ποδοσφαιρικές περιόδους (έξοδα διαιτησίας, πρόστιμα κ.λ.π.), το σωματείο δεν θα μπορεί να αποδεσμεύει και να παραχωρεί με οποιοδήποτε τρόπο ποδοσφαιριστές (άρθρο 11 παρ. 13 Κανονισμού Ιδιότητας Μεταγραφών, Παράρτημα Β και άρθρο 7 Οικονομικού Κανονισμού Ε.Π.Ο.).

Άρθρο 5
ΣΤΟΛΕΣ ΟΜΑΔΩΝ - ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

Κάθε Σωματείο υποχρεούται να γνωρίσει στην Ε.Π.Σ. Αχαΐας με τη δήλωση συμμετοχής, τα ΧΡΩΜΑΤΑ της στολής με την οποία θα αγωνίζεται η ομάδα του.
Σε περίπτωση που τα χρώματα δύο διαγωνιζόμενων ομάδων είναι όμοια ή παρεμφερή, υποχρεούται η γηπεδούχος μετά από υπόδειξη του διαιτητή, να αλλάξει στολή.
Σε περίπτωση που αρνηθεί η γηπεδούχος ομάδα, ο διαιτητής ματαιώνει τον αγώνα και η υπαίτια ομάδα της ματαίωσης του αγώνα τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Α.Π.
Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής ποδοσφαιριστών στους αγώνες, είναι να φορούν σ' όλη τη διάρκεια αυτών τη στολή τους, η οποία υποχρεωτικά περιλαμβάνει: ΦΑΝΕΛΑ, ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΚΙ, ΚΑΛΤΣΕΣ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ και ΕΠΙΚΑΛΑΜΙΔΕΣ.
Οι αριθμοί στις φανέλες πρέπει να κυμαίνονται από το 1 έως το 18, να έχουν μόνο ένα χρώμα και να μην περιέχουν ούτε διαφημιστικά, ούτε διακοσμητικά στοιχεία (ΚΑΠ, άρθρο 14).
Κάθε Σωματείο υποχρεούται να γνωρίσει στην Ε.Π.Σ. Αχαΐας με την δήλωση συμμετοχής, το ΓΗΠΕΔΟ (ιδιόκτητο ή ιδιόχρηστο) στο οποίο επιθυμεί να αγωνίζεται σαν γηπεδούχος καθώς και την εναλλακτική του έδρα (2η έδρα).
Το Σωματείο που δηλώνει γήπεδο το οποίο ανήκει σε άλλο Σωματείο ή αρχή, πρέπει να συνοδεύει τη δήλωση συμμετοχής με έγγραφη συγκατάθεση του Σωματείου ή της αρχής που ανήκει το γήπεδο.
Σε κάθε περίπτωση Σωματείο που δεν έχει ιδιόκτητο ή ιδιόχρηστο γήπεδο, θα πρέπει να γνωρίσει στην Ε.Π.Σ. Αχαΐας εναλλακτική πρόταση χρησιμοποίησης γηπέδου.
Τα σωματεία που έχουν ιδιόκτητο γήπεδο ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να το διαθέσουν στην Ε.Π.Σ. Αχαΐας για τους αγώνες των πρωταθλημάτων της και σε αντίθετη περίπτωση θα υποστούν κυρώσεις σύμφωνα με τον Κ.Α.Π.
Μετά την έναρξη της ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-2020 ΔΕΝΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ σε κανένα Σωματείο να γνωρίσει στην Ε.Π.Σ. Αχαΐας, ότι επιθυμεί να αγωνιστεί σε άλλο γήπεδο εκτός των γηπέδων που με την αρχική δήλωση συμμετοχής έχει εκφράσει την επιθυμία να αγωνιστεί.
Ακόμη, κατά την απόλυτη κρίση της Ένωσης και εφόσον το επιβάλλουν ειδικοί όροι (χωρητικότητα γηπέδου, συνθήκες ασφαλείας, αγωνιστικός χώρος κλπ.) μπορεί να ορισθεί ένα και μόνο γήπεδο όπου θα γίνουν όλοι οι αγώνες κατάταξης. Στο γήπεδο αυτό ο αγωνιστικός χώρος θα πρέπει να είναι από φυσικό ή συνθετικό χλοοτάπητα.
Σε περίπτωση επιβολής σε σωματείο ποινής στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα του, το γήπεδο για την διεξαγωγή των αγώνων του (όταν είναι γηπεδούχο), στο διάστημα που εκτίεται αυτή η ποινή, θα ορίζεται κατά την απόλυτη κρίση της Ένωσης. Και σε αυτήν την περίπτωση, το γηπεδούχο (τιμωρημένο) σωματείο έχει τις υποχρεώσεις των άρθρων του Κ.Α.Π. (ετοιμασία γηπέδου κλπ.).
Σε περίπτωση που κατά την διεξαγωγή κάποιου αγώνα προκληθούν ζημιές στα γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούνται ως έδρες ή ορίζονται από την Ένωση ως ουδέτερα γήπεδα, οι ομάδες είναι υπεύθυνες για την αποκατάσταση ή κάλυψη του κόστους των ζημιών αυτών.
Σε διαφορετική περίπτωση το σωματείο που θα έχει την ευθύνη, θα έχει και την ισόποση ποινή της ζημιάς.

Άρθρο 6
ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ - ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

Ένα γήπεδο μπορεί να χαρακτηρισθεί ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ από τον διαιτητή και μόνο πριν την έναρξη του αγώνα (Άρθρο 9 Κ.Α.Π).
Ένα γήπεδο μπορεί να χαρακτηριστεί ακατάλληλο πριν ή μετά την έναρξη του αγώνα με μόνο αρμόδιο να αποφασίσει τον διαιτητή (Άρθρο 10 Κ.Α.Π).
Ένσταση για αντικανονικότητα του γηπέδου μπορεί να υποβάλλει το "εκτός έδρας" αγωνιζόμενο Σωματείο, μόνο πριν την έναρξη του αγώνα και ο Διαιτητής οφείλει να απαντήσει επί των θεμάτων της Ένστασης (Άρθρο 23 Κ.Α.Π).
Τα γηπεδούχα σωματεία, είτε έχουν ιδιόκτητο ή ιδιόχρηστο γήπεδο, είτε αγωνίζονται σε γήπεδο που τους έχει ορίσει η Ε.Π.Σ. Αχαΐας, οφείλουν να φροντίσουν έγκαιρα για την κανονικότητα του γηπέδου (γραμμές - τέρματα - δίχτυα, καθώς και για τη χρήση αποδυτηρίων Διαιτητών και ομάδων) για την αποφυγή των επιπτώσεων του Κ.Α.Π.
Όλοι οι αγώνες της Α' Κατηγορίας, της Β' Κατηγορίας και της Γ΄ Κατηγορίας θα διεξάγονται σε γήπεδα με φυσικό ή συνθετικό χλοοτάπητα.

Άρθρο 7
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ

Η σειρά των αγώνων κάθε πρωταθλήματος θα καθοριστεί μετά από κλήρωση που θα γίνει από την Ε.Π.Σ. Αχαΐας σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί έγκαιρα στα ενδιαφερόμενα σωματεία.
Η ημέρα και ώρα των αγώνων θα γνωστοποιούνται με το αγωνιστικό πρόγραμμα.
Οι αγώνες Α', Β΄ και Γ' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα είναι διάρκειας 90' σε δύο ημίχρονα των 45'.
Για κάθε αποτέλεσμα αγώνων οι ομάδες θα βαθμολογούνται με τρεις (3) βαθμούς σε περίπτωση νίκης, ένα (1) βαθμό σε περίπτωση ισοπαλίας και μηδέν (0) βαθμούς σε περίπτωση ήττας.
Η βαθμολογική κατάταξη των ισοβαθμούντων ομάδων στον ίδιο Όμιλο θα γίνεται σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο Άρθρο 20 του Κ.Α.Π.
Τα σωματεία που επιθυμούν αλλαγή έδρας θα πρέπει με έγγραφο που θα κατατίθεται στην Ένωση το αργότερο δέκα (10) ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημέρα τέλεσης του αγώνα και να αιτιολογείται σ'αυτήν ο λόγος που ζητείται η αλλαγή. Ιδιαίτερα εφιστάται η πρόνοια των σωματείων στην τήρηση της παραπάνω προθεσμίας, ώστε να υπάρχει χρονική ευχέρεια για την ικανοποίηση του αιτήματός τους, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι η Ένωση θα κρίνει βάσιμους τους λόγους που επικαλούνται και εφόσον βέβαια θα υπάρχει και η δυνατότητα να γίνει η ρύθμιση που ζητείται.

Η Ε.Π.Σ.Α. δύναται, κατά την κρίση της, να προβεί σε αναβολή προγραμματισμένου αγώνα, χωρίς χρονικό περιορισμό για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. διακοπή συγκοινωνιών, θεομηνία, ακραία καιρικά φαινόμενα κτλ.) ή για σπουδαίο λόγο, με απόφαση του προέδρου της, ενημερώνοντας σχετικά τα ενδιαφερόμενα σωματεία. (Άρθρο 22 παρ. 7 του Κ.Α.Π.).
Σε περίπτωση αναβολής μίας ή περισσοτέρων αγωνιστικών του πρωταθλήματος, αν αυτές λάβουν χώρα στον α' γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις επόμενες (μη αναβληθείσες αγωνιστικές) και η αναβληθείσα αγωνιστική ορίζεται σε εμβόλιμες ημερομηνίες. Αν, αντιθέτως, η αναβολή λάβει χώρα στον β΄ γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται υποχρεωτικά με την αναβληθείσα αγωνιστική και μετακυλίονται συναφώς οι χρονικά επόμενες αγωνιστικές. Στην περίπτωση αυτή οι αγώνες ορίζονται με κοινοποίηση προ δύο (2) ημερών(Άρθρο 22 παρ. 6 του Κ.Α.Π.).
Τα σωματεία θα ενημερώνονται για το πρόγραμμα αγώνων από την ιστοσελίδα (www.epsachaias.gr) και τα γραφεία της Ένωσης.

Άρθρο 8
ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Η μη ύπαρξη στα γήπεδα αστυνομικής δύναμης, δεν απαλλάσσει τα σωματεία, και ιδιαίτερα το γηπεδούχο, της ευθύνης για την τήρηση της τάξης στα γήπεδα που είναι καθαρά υποχρέωσή του.
Είναι απαραίτητο παράλληλα να στραφούμε με διάθεση και σοβαρότητα στην οργάνωση εξειδικευμένων σεμιναρίων ανάλυσης Κανονισμών Ποδοσφαίρου και Κανονισμών Παιδείας.
Η σύνδεση και συνεργασία του αθλητικού σωματείου της γειτονιάς ή του χωριού, με τον αντίστοιχο πολιτιστικό σύλλογο, πιστεύουμε πως θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ και της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή διεγείρουν το φίλαθλο κοινό και είναι υπεύθυνα για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, μελών και φιλάθλων τους.

Άρθρο 9
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Σε περίπτωση μη ορισμού παρατηρητή αγώνα τηρούνται οι διατάξεις του άρθρου 13 του Κ.Α.Π.
Για την διευκόλυνση του έργου της Επιτροπής και την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, υποχρεούνται τα Σωματεία να υποδείξουν στην Ε.Π.Σ. Αχαΐας πρόσωπα που είναι γνώστες των Κανονισμών, για να χρησιμοποιηθούν ως Παρατηρητές στους αγώνες.
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για τα πρόσωπα που δικαιούνται εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και εφιστάται η προσοχή να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες που αναφέρονται στο Φύλλο αγώνος.
Ο παρατηρητής του αγώνα μέσα στο χώρο που περιβάλλεται από την εσωτερική περίφραξη, επιτρέπει να εισέρχονται και να παραμένουν, εφόσον του παραδώσουν την αστυνομική ταυτότητα ή το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή ή τα έγγραφα αυτά που θα πιστοποιούν την ιδιότητά τους, τα εξής πρόσωπα:
α) Ο ιατρός του αγώνα και ο ιατρός κάθε ομάδος.
β) Ένας εκπρόσωπος κάθε ομάδος.
γ) Ο φυσιοθεραπευτής κάθε ομάδος.
δ) Ο προπονητής κάθε ομάδος και ο τυχόν βοηθός του.
ε) Ο γυμναστής της ομάδας.
στ) Ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας.
ζ) Ο διερμηνέας της ομάδας.
η) Δύο τραυματιοφορείς.
Πλέον των ανωτέρω προσώπων ο παρατηρητής επιτρέπει την είσοδο και παραμονή στον ίδιο χώρο :
α) Φωτογράφων επισήμων πρακτορείων Τύπου και μελών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συνεργείων.
β) νεαρών ατόμων για την επαναφορά της μπάλας.
Η σύμβαση παραχώρησης ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων μεταξύ ενός σωματείου και ενός δικαιούχου φορέα θα πρέπει να εγκρίνεται από την Ε.Π.Σ.Α. σύμφωνα με το άρθρο 29 (παρ. 5) του Κ.Α.Π.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η Ε.Π.Σ. Αχαΐας είναι υποχρεωμένη να εκδίδει Δελτίο Πιστοποίησης εισόδου των προπονητών και των βοηθών προπονητών στον αγωνιστικό χώρο (τεχνική περιοχή).
Το Δελτίο πιστοποίησης αποτελεί ειδική ταυτότητα για κάθε προπονητή, αναγκαία για την άσκηση των καθηκόντων του. Το δελτίο πιστοποίησης εισόδου, είναι ονομαστικό, εκδίδεται με δαπάνη του προπονητή και θα τον ακολουθεί σε όσες ομάδες και αν εργαστεί για μία αγωνιστική περίοδο.
Προπονητής και ο τυχόν βοηθός προπονητή, ο οποίος δεν κατέχει το ως άνω δελτίο πιστοποίησης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο (τεχνική περιοχή) απαγορεύεται να εισέλθει σ' αυτόν. Ο έλεγχος διενεργείται υποχρεωτικά από τους διαιτητές του αγώνα, σύμφωνα με τον Κ.Α.Π.
Τα σωματεία Α'Κατηγορίας για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο θα πρέπει υποχρεωτικά να προσλάβουν Προπονητή σύμφωνα με τα άρθρα 5 , 6 και 11 του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου.
Ο προπονητής είναι υποχρεωμένος να φέρει την ταυτότητα τριετίας σε ισχύ και το δελτίο πιστοποίησης προπονητή που εκδίδει η ΕΠΣΑ.
Στην Β' και στην Γ' Κατηγορία η πρόσληψη προπονητή είναι προαιρετική. Σε περίπτωση όμως που προσλάβουν διπλωματούχο προπονητή θα προσλαμβάνουν σύμφωνα με τα άρθρα 5 , 6 και 11 του Κανονισμού Προπονητών Ποδοσφαίρου.
Σε περίπτωση αντικατάστασης διπλωματούχου πιστοποιημένου προπονητή από σωματείο της Α' κατηγορίας απαιτείται το αργότερο σε δεκαπέντε (15) ημέρες η προσκόμιση στην Ε.Π.Σ.Α. των απαραίτητων δικαιολογητικών πιστοποίησης του νέου προπονητή, αλλιώς σε αντίθετη περίπτωση θα καταλογίζονται οι ποινές που αναφέρονται στον Κ.Α.Π. και στην Προκήρυξη πρωταθλημάτων 2019-2020.

Άρθρο 10
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΟΜΑΔΩΝ - ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΑ

α) Κάθε μια από τις διαγωνιζόμενες ομάδες είναι υποχρεωμένη να προσέρχεται στο γήπεδο διεξαγωγής του αγώνα έγκαιρα, πριν από την καθορισμένη έναρξή του, ανεξάρτητα από τις τυχόν δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν, ώστε να είναι έτοιμη να αγωνισθεί πέντε τουλάχιστον λεπτά πριν από την ώρα έναρξης του αγώνα.
β) Η γηπεδούχος ομάδα είναι υπεύθυνη να προσκομίσει στον διαιτητή μπάλες σε ικανό αριθμό για την διεξαγωγή του αγώνα. Οι προσκομιζόμενες μπάλες, ο τύπος των οποίων ορίζεται από την διοργανώτρια, είναι υποχρεωτικές για τις διαγωνιζόμενες ομάδες και τον διαιτητή με την προϋπόθεση ότι πληρούν τις βασικές προδιαγραφές των Κανόνων του Παιχνιδιού (ΚΑΠ, άρθρο 16). Οι ομάδες Α' και Β' Κατηγορίας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ να αγωνίζονται με την ΕΠΙΣΗΜΗ μπάλα του πρωταθλήματος (MOLTEN).

Άρθρο 11
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ - ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Κάθε σωματείο πρέπει να είναι εφοδιασμένο με το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό και λοιπά μέσα πρώτων βοηθειών σύμφωνα με τον Κ.Α.Π., για την χρησιμοποίησή του από τους ποδοσφαιριστές.
Σε όλους τους αγώνες, όλων των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, ανδρών και ακαδημιών είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα. Το πρόσωπο αυτό δύναται να είναι είτε ιατρός είτε νοσηλευτής είτε διασώστης, απόφοιτος των ΤΕΙ και διαπιστευμένος του ΕΚΑΒ ή ειδικά πιστοποιημένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αιφνίδια και επικίνδυνα για την ζωή περιστατικά που μπορεί να προκύψουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει πρόσωπο που να ασκεί καθήκοντα γιατρού, κατά τα ανωτέρω, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας, η οποία χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 και της επιβάλλεται χρηματική ποινή 300 ευρώ (άρθρο 16, παρ. 2α του ΚΑΠ).
Σε περίπτωση αδυναμίας του σωματείου να εξασφαλίσει την παρουσία ιατρού ζητά τη βοήθεια της Ένωσης, εφόσον ειδοποιηθεί από το σωματείο τρεις (3) ημέρες πριν τον αγώνα.
Την αποζημίωση των ιατρών θα πληρώνει η Ε.Π.Σ.Α. με το ποσό των 10€ ανά αγώνα. Η Ε.Π.Σ.Α. θα καταβάλει στα σωματεία συμψηφηστικά το συνολικό ποσό των χρημάτων μετά την λήξη των πρωταθλημάτων και πριν την έναρξη της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου, σε διαφορετική περίπτωση θα παραγράφεται το δικαίωμα αυτό.

Άρθρο 12
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ-
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ


1)Στους αγώνες Α', B΄ και Γ' Ερασιτεχνικής Κατηγορίας παίρνουν μέρος ποδοσφαιριστές που ανήκουν στη δύναμη των Σωματείων και έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους (Κ.Α.Π. άρθρο 19, παρ. 11α,β,γ).
Οι ομάδες σε όλες τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στον διαιτητή:
α) Το δελτίο ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή.
β) Κάρτα υγείας των ποδοσφαιριστών.
γ) Δελτίο Πιστοποίησης του προπονητή ή προπονητών της ομάδας.
δ) Ταυτότητα Διαπίστευσης της Ε.Π.Σ. Αχαΐας ή Αστυνομική Ταυτότητα του εκπροσώπου του σωματείου.

Η συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στους αγώνες γίνεται με την παράδοση στο διαιτητή πριν την έναρξη του αγώνα, των δελτίων αθλητικής ιδιότητας καθώς και της κάρτας υγείας θεωρημένης από ιατρό καρδιολόγο η οποία πρέπει να παρέχεται σε ετήσια βάση για κάθε ποδοσφαιριστή και να ισχύει κατά την ημέρα τέλεσης του αγώνα.
Ο διαιτητής έχει την υποχρέωση να σημειώσει στην οικεία στήλη του Φ.Α. τις τυχόν ελλείψεις των πιο πάνω δικαιολογητικών.
Ο έλεγχος των δελτίων αθλητικής ιδιότητας , της κάρτας υγείας των ποδοσφαιριστών , της ταυτότητας Προπονητή και των δελτίων πιστοποίησης των παραγόντων, γίνεται από τον διαιτητή και τους αρχηγούς των διαγωνιζόμενων ομάδων υποχρεωτικά πριν από την έναρξη του αγώνα κατά την εκ μέρους του διαιτητή συμπλήρωση του Φύλλου Αγώνος.
Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε οποιοδήποτε αγώνα Πρωταθλήματος χωρίς τα παραπάνω δικαιολογητικά (δελτίο αθλητικής ιδιότητας και κάρτα υγείας), ο δε διαιτητής απαγορεύει τη συμμετοχή σε όποιον δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις.
Σε περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής που διαπιστώνεται κατόπιν ενστάσεως σε αγώνα που διεξήχθη, εφαρμόζεται η διατάξεις του Κ.Α.Π. άρθρο 23.
Ο διαιτητής υποχρεούται να κρατήσει τα δικαιολογητικά των διαγωνιζόμενων ποδοσφαιριστών μέχρι την υπογραφή του Φ.Α. οι δε αρχηγοί των ομάδων μπορούν να τα ζητήσουν σ' αυτό το διάστημα για να τα ελέγξουν μόνο για την περίπτωση διατύπωσης ένστασης πλαστοπροσωπίας.
Η υπό τα στοιχεία 1γ δελτίο πιστοποίησης προπονητή για όλους τους διπλωματούχους προπονητές των Τοπικών Πρωταθλημάτων, εκδίδεται από την Ε.Π.Σ.Α.
Απαγορεύεται με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα, η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο και στο πάγκο των αναπληρωματικών του διπλωματούχου προπονητή που δεν παρέδωσε τοδελτίο πιστοποίησης προπονητή που του εξέδωσε η Ε.Π.Σ.Α.. ΚΑΜΙΑ άλλη ταυτότητα δεν θα γίνεται αποδεκτή για την είσοδο του προπονητή ή των προπονητών στον αγωνιστικό χώρο, ούτε αυτή τριετούς διάρκειας που εξέδωσε η Ε.Π.Ο.
Απαγορεύεται σε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί εντός 24ωρου σε δύο αγώνες του σωματείου που ανήκει. Ο υπολογισμός του εικοσιτετραώρου αρχίζει από το τελευταίο λεπτό συμμετοχής του ποδοσφαιριστή στον πρώτο αγώνα και πρέπει να συμπληρώνεται πριν την έναρξη του δεύτερου αγώνα. Παράβαση της διάταξης αυτής συνεπάγεται απώλεια του δεύτερου αγώνα αν υποβληθεί ένσταση αντικανονικής συμμετοχής, κατά τα οριζόμενα στον Κ.Α.Π.
Διαιτητές εν ενεργεία ή μη, δεν έχουν δικαίωμα να μετέχουν σαν ποδοσφαιριστές σε αγώνες, τυχόν δε συμμετοχή τους είναι αντικανονική με τις προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π. κυρώσεις σε περίπτωση υποβολής σχετικής έντασης.
Διπλωματούχοι Προπονητές, οι οποίοι κατά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ή τη διάρκεια αυτής, έλαβαν δελτίο πιστοποίησης προπονητή, δεν έχουν δικαίωμα να μετέχουν ως ποδοσφαιριστές σε επίσημους αγώνες. Τυχόν δε συμμετοχή τους αποτελεί αντικανονική συμμετοχή, εφαρμοζόμενης της διάταξης του Κ.Α.Π.
Απαγορεύεται η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους και η συμμετοχή στον αγώνα φυσικού προσώπου που έχει τιμωρηθεί με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα (εφόρου, προπονητή, φυσιοθεραπευτή κ.λ.π. ).
2) Κάθε σωματείο έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί στους αγώνες του (αγωνιζόμενους στη 11άδα) ορισμένο αριθμό ποδοσφαιριστών ως παρακάτω :
• Στην Α', Β΄ και Γ' Κατηγορία μέχρι τέσσερις (4) ποδοσφαιριστές γεννηθέντες πριν το έτος 1984.
Εφόσον διαπιστωθεί παράβαση της διάταξης αυτής πριν από την έναρξη του αγώνα, ο Διαιτητής υποχρεούται να μην τελέσει αυτόν,σε βάρος δε της υπαίτιας ή των υπαιτίων ομάδων επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π. κυρώσεις.
Εφόσον η ίδια παράβαση πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια του αγώνα,λογίζεται ως αντικανονική συμμετοχή ,στην υπαίτια δε ομάδα επιβάλλεται μετά από Ένσταση οι προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π. κυρώσεις.
Σε κάθε περίπτωση ο Διαιτητής που επιτρέπει την τέλεση του αγώνα με την συμμετοχή περισσοτέρων ποδοσφαιριστών που αναφέρονται στην παράγραφο αυτή με τα όρια ηλικίας, τιμωρείται από την Π.Ε.Δ. με ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον (3) τριών μηνών.
3) Στους αγώνες των τοπικών και πανελλήνιων ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και στα πρωταθλήματα γυναικών είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά (7) ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται σε ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια (ελληνική ταυτότητα ή διαβατήριο).
Στους ίδιους αγώνες επιτρέπεται η αναγραφή στο Φ.Α. και η συμμετοχή τους στον αγώνα μέχρι τεσσάρων (4) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές ομάδες.
Η αναγραφόμενη έναρξη και λήξη ισχύος στα δελτία αθλητικής ιδιότητας αλλοδαπών ποδοσφαιριστών πρέπει να καλύπτει την συμμετοχή τους στους αγώνες, άλλως η συμμετοχή είναι αντικανονική (Κ.Α.Π. άρθρο 19, παρ. 12).
Σε όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και κύπελλα επιτρέπονται μέχρι τέσσερις (4) αλλαγές ποδοσφαιριστών σε κάθε αγώνα. Απαγορεύεται η επανασυμμετοχή στον αγώνα οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή αντικαταστάθηκε στη διάρκεια του αγώνα.
Όπου στον παρόντα κανονισμό αναφέρεται «συμμετοχή ποδοσφαιριστή», εννοείται η αγωνιστική συμμετοχή του στον αγώνα και όχι απλά η αναγραφή του στο Φ.Α.

Άρθρο 13
ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

Για κάθε αγώνα θα συντάσσεται από τον διαιτητή το Φ.Α. το οποίο είναι έντυπο της διοργανώτριας, σε τρία (3) αντίτυπα, από τα οποία ένα θα περιέρχεται οπωσδήποτε μέχρι την επόμενη του αγώνα στην Ε.Π.Σ. Αχαΐας, και από ένα θα παραδίδεται στους αρχηγούς των διαγωνιζόμενων ομάδων.
Η υπογραφή του Φ.Α. από τους αρχηγούς των ομάδων είναι υποχρεωτική (η τυχόν άρνηση ή αμέλεια υπογραφής επισύρει ποινή για τον αρχηγό μίας (1) αγωνιστικής).
Έχουν όμως το δικαίωμα (οι αρχηγοί) να ζητήσουν από τον διαιτητή να αναγράψει τις τυχόν διαφωνίες ή επιφυλάξεις τους.
Η υπογραφή του Φ.Α. από τους αρχηγούς των ομάδων, δεν έχει την έννοια της αποδοχής των αναγραφόμενων, παρά μόνο την γνωστοποίηση αυτών μέσω των αρχηγών στις ομάδες.
Σε ότι αφορά τα παραπτώματα των ποδοσφαιριστών κατά την διάρκεια του αγώνα και μέχρι την υπογραφή του Φ.Α., τα οποία τιμωρούνται με το Πειθαρχικό Κώδικα δεν χωρεί καμιά ανταπόδειξη.
Παράβαση του διαιτητή σε ότι αφορά τις επιβαλλόμενες σε αυτόν υποχρεώσεις για την σύνταξη του Φ.Α. συνεπάγεται την παραπομπή του από το Δ.Σ. της διοργανώτριας στην αρμόδια Επιτροπή και τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού , τουλάχιστον ενός (1) μηνός.
Κατ΄ εξαίρεση στις περιπτώσεις που ο διαιτητής αρνείται στους αρχηγούς των ομάδων να υποβάλλουν στο Φ.Α. τις κατά την κρίση τους ενστάσεις, της άρνησης βεβαιούμενης ύστερα από αίτηση του αρχηγού της οικείας ομάδος από τον παρατηρητή του αγώνα, διαγράφεται των πινάκων αξιολόγησης των διαιτητών. Στην ίδια ποινή υπόκειται και ο διαιτητής ή βοηθός διαιτητή του αγώνα που ορίζεται ως αναπληρωτής και παραλείπει να ενημερώσει σχετικά με τον τρόπο ορισμού του τις διαγωνιζόμενες ομάδες πριν την έναρξη του αγώνα.
Το Φ.Α. αποτελεί μέσο απόδειξης, τόσο για το κύρος του αγώνα, όσο και για το πειθαρχικό έλεγχο. Επιτρέπεται ανταπόδειξη των λοιπών παρατηρήσεων του διαιτητή με βάση τα στοιχεία και μόνο που προκύπτουν από τις εκθέσεις εντεταλμένων, σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα, προσώπων (εκθέσεις παρατηρητών αγώνα, παρατηρητών διαιτησίας). Η χρήση οπτικών μέσων (βίντεο, φωτογραφίες), ως αποδεικτικού υλικού επιτρέπεται αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν καταγγελίας αποκλειστικά και μόνο στις εξής περιπτώσεις: α) διαπίστωση λανθασμένης αναγραφής υπαιτίου ποδοσφαιριστή (ταυτότητας προσώπου παραβάτη), β) παράβαση η οποία διεπράχθη και δεν τιμωρήθηκε από τον διαιτητή διότι διέλαθε της προσοχής του διαιτητή. Στις περιπτώσεις αυτές είναι υποχρεωτική η κλήση σε απολογία.
Οι ακολουθούσες τη σύνταξη του Φ.Α. εκθέσεις των διαιτητών , σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανταποδείξουν το Φ.Α. στο σύνολό του, παρά μόνο να χρησιμεύσουν ως στοιχεία διευκρίνισης ή συμπλήρωσης των αναγραφόμενων στο Φ.Α. παρατηρήσεων του διαιτητή.

• Στο Φ.Α. πρέπει να αναγράφεται η ώρα παράδοσης των δελτίων ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή και της κάρτας υγείας αγωνιζομένων ποδοσφαιριστών στο διαιτητή βεβαιουμένη ενυπόγραφα από τους αρχηγούς των ομάδων.

• Οι συμπληρωματικές εκθέσεις των διαιτητών μετά το Φ.Α. μπορούν να αναφέρονται και σε γεγονότα ή σε περιστατικά βίας που έλαβε χώρα μετά τη σύνταξη και την υπογραφή αυτού (ΚΑΠ άρθρο 15 παρ θ).

Άρθρο 14
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ-ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

1. Οι Διαιτητές θα ορίζονται από το Τοπικό Όργανο Διαιτησίας. Η επιτροπή θα ορίζει και ανάλογο αριθμό αναπληρωματικών διαιτητών για την αντιμετώπιση έκτακτων κωλυμάτων.
2. Επισημαίνονται ειδικότερα οι διατάξεις :
α) Στην περίπτωση που δεν προσέλθει ο διαιτητής που έχει ορισθεί ούτε ο αναπληρωτής του, τότε οι δύο ομάδες έχουν υποχρέωση να υποδείξουν έναν επίσημο διαιτητή, από αυτούς που παρευρίσκονται στο γήπεδο, για να διευθύνει τον αγώνα. Εάν οι δύο ομάδες δεν συμφωνήσουν για την υπόδειξη διαιτητή, τότε με κλήρωση ορίζεται ο διαιτητής μεταξύ των τυχόν δύο τουλάχιστον ή περισσοτέρων που παρευρίσκονται.
Αν η μια ομάδα που θα αγωνισθεί δεν θελήσει να υποδείξει κατά την ανωτέρω διαδικασία διαιτητή, τότε θα διευθύνει υποχρεωτικά τον αγώνα εκείνος τον οποίο υπέδειξε η αντίπαλη ομάδα.
β) Αν δεν παραβρίσκεται κανένας επίσημος διαιτητής ή παραβρίσκεται μόνο ένας, αλλά δεν συμφωνήσουν στο πρόσωπό του οι δύο ομάδες, τότε έχουν την υποχρέωση να υποδείξουν ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής ως διαιτητή, διαφορετικά ο αγώνας αναβάλλεται. Αν παρόλα αυτά διεξαχθεί, θεωρείται άκυρος και επαναλαμβάνεται, εφόσον διατυπωθεί στο Φύλλο Αγώνος ένσταση πριν από την έναρξή του.
Ο κατά την ως άνω διαδικασία τυχόν ορισμός διαιτητή ή βοηθού διαιτητή πρέπει να σημειωθεί στο Φ.Α. πριν από την έναρξη , είτε στο επίσημο είτε σε εκείνο το Φ.Α. το οποίο θα συντάξει το πρόσωπο το οποίο θα αναλάβει να διευθύνει τον αγώνα.
γ.1.) Η κατά τη διάρκεια του αγώνα εμφανισθείσα αδυναμία διαιτητή να συνεχίσει τον αγώνα χωρίς υπαιτιότητα των ομάδων, των παραγόντων ή των φιλάθλων τους, δεν αποτελεί λόγο υποχρεωτικής διακοπής του αγώνα, ο αγώνας θα συνεχιστεί και καθήκοντα διαιτητή θα αναλάβει από τους βοηθούς ο αξιολογημένος να αγωνίζεται σαν Διαιτητής σε μεγαλύτερη Κατηγορία, σε ισότητα ο αρχαιότερος και σε ισότητα ο πρεσβύτερος σε ηλικία.
Η με αυτόν τον τρόπο αναπλήρωση του Διαιτητή είναι υποχρεωτική για τον βοηθό Διαιτητή. Η διαδικασία αυτή εφαρμόζεται και στην περίπτωση που ο διαιτητής δεν προσέλθει από την αρχή του αγώνα.
γ. 2. ) Εάν προ ή μετά την έναρξη του αγώνα ο διαιτητής ή βοηθός διαιτητής αδυνατεί να αρχίσει ή να συνεχίσει τον αγώνα λόγω τραυματισμού του ή ασκήσεως σωματικής βίας, οφειλόμενη σε υπαιτιότητα των προσώπων της μιας ή και των δύο ομάδων, αποτελεί λόγο μη έναρξης ή διακοπής του αγώνα και εφαρμόζονται οι κυρώσεις που ορίζει ο Κ.Α.Π.
δ) Καμία ένσταση δεν επιτρέπεται κατά ορισμού διαιτητή ή βοηθού διαιτητή που έγινε σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις.
Αν με τη νόμιμη διαδικασία δεν συμπληρωθεί η τριάδα με επίσημους διαιτητές, τότε μπορεί ο αγώνας να διεξαχθεί με ένα μόνο διαιτητή και δύο φιλάθλους ως βοηθούς.
ε) Οι ομάδες έχουν υποχρέωση να καταγγέλλουν μέσα σε 48 ώρες στην Ένωσή τους διαιτητές που αρνήθηκαν στις παραπάνω περιπτώσεις να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
3. Όταν βάσιμοι λόγοι το επιβάλλουν (έλλειψη επαρκούς αριθμού διαθέσιμων διαιτητών), η αρμόδια Επιτροπή Διαιτησίας μπορεί να ορίσει σε αγώνες όλων των κατηγοριών, κατ' εξαίρεση, να διευθύνει ένας διαιτητής (ή και με μόνο έναν βοηθό).
4. Εφόσον υπάρχει αποχή ή μεγάλη έλλειψη διαιτητών για οποιονδήποτε λόγο, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης μπορεί κατά τη διακριτική του ευχέρεια :
α) Να ζητά δια της Ε.Δ. της Ε.Π.Σ. τον ορισμό διαιτητών από άλλη Ένωση, προκειμένου να καλύψει όλους ή ορισμένους από τους αγώνες (κατά την κρίση της Ένωσης).
β) Να χρησιμοποιεί, κατ' εξαίρεση, μη εν ενεργεία διαιτητές ή φιλάθλους σαν διαιτητές και βοηθούς διαιτητές για τη διεξαγωγή αγώνων των Πρωταθλημάτων της, οι οποίοι και θα αμείβονται κανονικά ως οι διαιτητές.
Ο παραπάνω τρόπος χρησιμοποίησης φιλάθλων σαν διαιτητών και βοηθών διαιτητών είναι καθ΄ όλα έγκυρος και οι τυχόν άρνηση του σωματείου να κατέλθει να αγωνισθεί σε αγώνα με φιλάθλους-διαιτητές επιφέρει τις προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π. κυρώσεις.
Τα σωματεία αναγνωρίζουν ανεπιφύλακτα στην Ένωση το δικαίωμα να επιλέγει, κατά την κρίσης της, τους παραπάνω τρόπους χρησιμοποίησης διαιτητών σε αγώνες, όταν διαιτητές απέχουν από αυτούς και όταν αυτό επιβάλλουν λόγοι ομαλής συνέχισης και έγκαιρης λήξης των αγώνων των Πρωταθλημάτων.
Εάν το γηπεδούχο σωματείο δεν εξοφλήσει, πριν την έναρξη του αγώνα, το σύνολο της δαπάνης διαιτησίας ο διαιτητής δεν διεξάγει τον αγώνα (Κ.Α.Π. άρθρο 12, παρ. 9 η).

Άρθρο 15
ΜΗ ΤΕΛΕΣΗ - ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Ισχύει ότι αναφέρεται στο άρθρο 21 του Κ.Α.Π.

Άρθρο 16
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Ισχύει ότι αναφέρεται στο άρθρο 23 του Κ.Α.Π.

Άρθρο 17
ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ-ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΜΕΛΩΝ-ΦΙΛΑΘΛΩΝ

Το ύψος της ποινής και κάθε σχετικό με την έκτιση ποινών που επιβάλλονται σε ποδοσφαιριστές για παραπτώματα που αναγράφονται στο φύλλο αγώνος, σε ομάδες για επεισόδια κατά τους αγώνες τους καθώς και σε ποδοσφαιριστές, προπονητές, σωματεία, μέλη ή φιλάθλους σωματείων για παραπτώματα που συνιστούν δυσφήμιση του ποδοσφαίρου, καθορίζονται από τα άρθρα του Πειθαρχικού Κώδικα.
Στους ποδοσφαιριστές που αποβάλλονται επιβάλλεται και χρηματική ποινή δέκα (10) ευρώ για ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής ημέρας, εκτός από την ποινή της μιας αγωνιστικής από δύο κίτρινες κάρτες. Σε περίπτωση επιβολής μεγαλύτερης ποινής αποκλεισμού, το ποσό αυτό των δέκα ευρώ πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό των ημερών αποκλεισμού.
Η ποινή αγωνιστικού αποκλεισμού από αποβολή με κόκκινη κάρτα εκτίεται σε κάθε διοργάνωση πρωταθλήματος ή κυπέλλου της ίδιας ή της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, ανεξαρτήτως από, τυχόν, αλλαγή ιδιότητας του ποδοσφαιριστή, αλλαγή κατηγορίας που αγωνίζεται και αλλαγή διοργανώτριας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει η ομάδα του, με την επιφύλαξη των διατάξεων του άρθρου 37 παρ. 3 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων (Πειθαρχικός Κώδικας άρθρο 9 παρ 6). .
Οι ποινές που επιβάλλονται σε πρωταθλήματα υποδομής των Π.Α.Ε. ή των σωματείων (Νέων, παίδωνκλπ) εκτίονται ΜΟΝΟ σ' αυτά (Κ.Α.Π. άρθρο 37, παρ 3).

Άρθρο 18
ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ - ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ


Α' ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σωματεία 24 -Δύο (2) όμιλοι
Μετά την δήλωση συμμετοχής των σωματείων ο καταρτισμός των 2 ομίλων (12 ομάδες ο καθένας) θα γίνει από την ΕΠΣΑ με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια, με βάση την έδρα του καταστατικού του κάθε σωματείου.

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ

Τα τέσσερα (4) πρώτα σωματεία από κάθε Όμιλο στην τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας (σύνολο 8 σωματεία) θα αγωνιστούν σε ένα νέο πρωτάθλημα (Β' φάση).
Στο πρωτάθλημα αυτό η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου θα πριμοδοτηθεί για τη θέση της αυτή με ένα (1) βαθμό. Αν στη θέση αυτή ισοβαθμήσουν πλήρως σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων 2 ομάδες, τότε αυτές θα πριμοδοτηθούν με ένα (1) βαθμό η καθεμία.
Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες της Β' φάσης, θα προκύπτει ως εξής:
Διαμορφώνεται ένας νέος Ομιλος των 8 ομάδων.
Το σωματείο, και από τους δύο (2) ομίλους, που κατέλαβε την χειρότερη βαθμολογικά 4η θέση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς και ξεκινάει την διαδικασία της Β' φάσης από την 8η θέση.
Στη συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 1η, 2η, 3η, 4η 5η, 6η, 7η, θέση (από την νέα 8άδα που θα έχει διαμορφωθεί) στην κανονική περίοδο (και στους 2 ομίλους) με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την χειρότερη βαθμολογικά 8η θέση και από τους 2 ομίλους και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει μαζί με την πριμοδότηση του ενός βαθμού για την 1η θέση κάθε ομίλου θα είναι οι βαθμοί που ξεκινούν τα σωματεία τους αγώνες της Β' φάσης.
Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι από 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα, υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ αν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς).
Στο πρωτάθλημα αυτό (Β' φάση) οι ομάδες του ενός Ομίλου θα αγωνιστούν μόνο με τις ομάδες του άλλου Ομίλου σε πρωτάθλημα ΔΥΟ (2) γύρων.
Θα γίνει κλήρωση για την σειρά των αγώνων της Β' φάσης.

Γ' ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

Τα τέσσερα (4) πρώτα σωματεία από την Β' φάση θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε μονούς αγώνες (Γ' φάση), με πλεονέκτημα έδρας τα σωματεία που έχουν τερματίσει στην υψηλότερη θέση στην Β΄ φάση του πρωταθλήματος.
Στο πρωτάθλημα αυτό η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση της Β' φάσης, θα πριμοδοτηθεί για τη θέση της αυτή με ένα (1) βαθμό. Αν στη θέση αυτή ισοβαθμήσουν πλήρως σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων 2 ομάδες, τότε αυτές θα πριμοδοτηθούν με ένα (1) βαθμό η καθεμία.
Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες της Γ' φάσης, θα προκύπτει ως εξής:
Το σωματείο που κατέλαβε την 4η θέση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς.
Στη συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 1η, 2η και 3η θέση στην Β' φάση με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την 4η θέση και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει μαζί με την πριμοδότηση της 1ηςθέσης θα είναι οι βαθμοί που ξεκινούν τα σωματεία τους αγώνες της Γ' φάσης.
Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι από 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα, υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ αν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς).
Θα γίνει κλήρωση για την σειρά των αγώνων της Γ' φάσης.
Το σωματείο που θα τερματίσει στην πρώτη θέση στην τελική κατάταξη της Γ' φάσης αναδεικνύεται πρωταθλητής της ΕΠΣΑ και ανέρχεται στην Γ' Εθνική.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο (2) ή περισσοτέρων ομάδων σε όλες τις φάσεις του πρωταθλήματος θα ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π.
Σε περίπτωση που η πρωταθλήτρια της Α΄ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αχαΐας, δικαιούμενη να προβιβαστεί στην Γ' Εθνική, δεν δηλώσει συμμετοχή για οποιοδήποτε λόγο στο ως άνω πρωτάθλημα, τότε αντικαθίσταται από την δευτεραθλήτρια και αν αυτή επίσης δεν μπορεί ή δεν δηλώσει συμμετοχή, από την τριταθλήτρια. Αν μετά την εξάντληση των ανωτέρω δυνατοτήτων, ο αριθμός των προβλεπόμενων ομάδων δεν έχει καλυφθεί, τότε δεν συμπληρώνονται με άλλο τρόπο και το πρωτάθλημα διεξάγεται με λιγότερες ομάδες. (Κ.Α.Π. άρθρο 4, παρ. 6).
Σε περίπτωση που αλλάξει ο αριθμός των ομάδων στην Α' Κατηγορία (αν προέλθουν από ανώτερη Κατηγορία), τότε ενδέχεται να γίνει τροποποίηση της προκήρυξης αυτής.

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ
Από την Α' Κατηγορία στην Β' Κατηγορία υποβιβάζονται συνολικά τέσσερις (4) ομάδες.
Τα σωματεία που θα καταλάβουν τις θέσεις 5η έως και 12η σε κάθε Όμιλο (συνολικά 16 ομάδες) της κανονικής περιόδου (Α' φάσης) θα αγωνιστούν σε ένα νέο πρωτάθλημα (Β' φάση) για την παραμονή στην Α' Κατηγορία.
Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες της Β' φάσης, θα προκύπτει ως εξής:
Διαμορφώνεται ένας νέος Ομιλος των 16 ομάδων.
Το σωματείο, και από τους δύο (2) ομίλους που κατέλαβε την χειρότερη βαθμολογικά 12η θέση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς και ξεκινάει την διαδικασία της Β' φάσης από την 16η θέση.
Στη συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 1η, 2η, 3η, 4η, 5η, 6η, 7η, 8η, 9η, 10η, 11η, 12η, 13η, 14η, 15η, θέση (η κατάταξη αυτή θα προκύψει ανάλογα με την συγκομοιδή βαθμών που είχαν στην Α' φάση), και στους 2 ομίλους, με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την χειρότερη βαθμολογικά 16η θέση και από τους 2 ομίλους και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει θα είναι οι βαθμοί που ξεκινούν τα σωματεία τους αγώνες της Β' φάσης.
Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι από 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα, υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ αν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς).
Στην φάση αυτή οι ομάδες του ενός Ομίλου θα αγωνιστούν μόνο με τις ομάδες του άλλου Ομίλου σε πρωτάθλημα ΕΝΟΣ (1) γύρου (4 αγώνες εντός έδρας, 4 αγώνες εκτός έδρας).
Θα γίνει κλήρωση για την σειρά των αγώνων της Β' φάσης.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο (2) ή περισσοτέρων ομάδων σε όλες τις φάσεις του πρωταθλήματος θα ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π.
Για την περίπτωση που προκύψουν ισοβαθμίες που δεν προβλέπονται από τον Κ.Α.Π., θα ακολουθήσει συμπληρωματική προκύρυξη πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων.
Μετά την νέα βαθμολογία που θα προκύψει από την ολοκλήρωση της Β' φάσης, τα σωματεία που θα καταλάβουν τις τρεις (3) τελευταίες θέσεις υποβιβάζονται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στην Β' Κατηγορία.
Τα σωματεία από την Β' φάση που θα καταλάβουν τις θέσεις 10η , 11η , 12η και 13η θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε μονούς αγώνες play-out (Γ' φάση), με πλεονέκτημα έδρας τα σωματεία που έχουν τερματίσει ψηλότερα στην Β΄ φάση του πρωταθλήματος, για να υποβιβαστεί ακόμα μία (1) ομάδα.
Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες της Γ' φάσης (play-out), θα προκύπτει ως εξής:
Το σωματείο που κατέλαβε την 13η θέση στην Β' φάση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς.
Στη συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 10η, 11η και 12η θέση στην κανονική περίοδο με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την 13η θέση και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει θα είναι οι βαθμοί που ξεκινούν τα σωματεία τους αγώνες της Γ' φάσης.
Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι από 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα, υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ αν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς).
Θα γίνει κλήρωση για την σειρά των αγώνων της Γ' φάσης.
Στην περίπτωση που υποβιβαστούν σωματεία - μέλη μας από την Γ' Εθνική στην Α' Κατηγορία ΕΠΣΑ, τότε θα υποβιβαστεί ο αντίστοιχος αριθμός σωματείων από την Α' Κατηγορία στην Β' Κατηγορία (από τους αγώνες play-out της Γ' φάσης).

B΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 
Σωματεία 32 - Δύο (2) Ομιλοι
Μετά την δήλωση συμμετοχής των σωματείων ο καταρτισμός των 2 ομίλων (16 ομάδες ο καθένας) θα γίνει από την ΕΠΣΑ με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια, με βάση την έδρα του καταστατικού του κάθε σωματείου.

ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ
Συνολικά θα ανέλθουν από την Β' Κατηγορία στην Α' Κατηγορία πέντε (5) σωματεία.
Το Σωματεία που θα καταλάβουν την πρώτη (1η) θέση σε κάθε όμιλο ανέρχονται ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στην Α' κατηγορία.
Τα Σωματεία που θα καταλάβουν την 2η, 3η, 4η και 5η θέση στην κανονική περίοδο σε κάθε όμιλο θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε αγώνες play-offs, μετά από κλήρωση, σε μονούς αγώνες σε ουδέτερο γήπεδο ώστε η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου από την διαδικασία αυτή, να ανέλθει στην Α΄ Κατηγορία.
Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην δεύτερη (2η) θέση των αγώνων play-offs κάθε ομίλου θα αναμετρηθούν σε μονό αγώνα (νοκ-άουτ) σε ουδέτερο γήπεδο για μία ακόμα θέση ανόδου. Η νικήτρια αυτού του αγώνα θα ανεβαίνει στην Α' Κατηγορία.
Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες των μπαράζ, θα προκύπτει ως εξής:
Το σωματείο που κατέλαβε την 5η θέση σε κάθε όμιλο θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς.
Στη συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 2η, 3η,και 4η θέση την κανονική περίοδο με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την 5ηθέση και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτειθα είναι οι βαθμοί που ξεκινούν τα σωματεία τους αγώνες των μπαράζ.
Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι από 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα, υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ αν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς).

ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ
Μετά το τέλος των δηλώσεων συμμετοχής θα οριστεί από την ΕΠΣΑ ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την Β' Κατηγορία στην Γ' Κατηγορία και ο τρόπος υποβιβασμού, με συμπληρωματική προκήρυξη που θα σας αποσταλεί σύντομα.
Στην περίπτωση που υποβιβαστούν σωματεία - μέλη μας από την Γ' Εθνική στην Α' Κατηγορία, τότε θα υποβιβαστεί ο αντίστοιχος αριθμός σωματείων από την Β' Κατηγορία στην Γ' Κατηγορία. 

Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τα υπόλοιπα σωματεία-μέλη μας
ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΟΣ ΟΜΙΛΩΝ

Μετά το τέλος των δηλώσεων συμμετοχής θα οριστεί από την ΕΠΣΑ ο αριθμός των ομίλων και ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, ανάλογα με τις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή, με συμπληρωματική προκήρυξη που θα σας αποσταλεί σύντομα.
Για τις κατηγορίες Α' και Β' σε περίπτωση που δεν δηλώσει συμμετοχή ένα ή περισσότερα σωματεία τότε με απόφαση της Ε.Ε./Ε.Π.Σ.Α. οι θέσεις θα συμπληρώνονται από ομάδες της πιο κάτω κατηγορίας.
Σε περίπτωση που χρειάζονται αγώνες μπαράζ τότε αυτοί θα διεξάγονται σε ουδέτερο γήπεδο μετά τις 31-8-2019.

Άρθρο 19
ΕΠΑΘΛΑ

Στις πρωταθλήτριες ομάδες κάθε κατηγορίας και ομίλου, θα απονεμηθούν ΚΥΠΕΛΛΑ συνοδευόμενα από 30 ΜΕΤΑΛΛΙΑ.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΘΟΥΣ θα απονεμηθεί σε κάθε ομάδα που δεν τιμωρήθηκε η ίδια και οι εκπρόσωποί της, οι Προπονητές της και οι ποδοσφαιριστές της την τρέχουσα περίοδο με παραπτώματα που άπτονται του ΚΑΠ και του Πειθαρχικού Κώδικα.
Η απονομή των επάθλων θα γίνεται με τρόπο που θα αποφασίσει η Ε.Ε. της Ε.Π.Σ. Αχαΐας.

Άρθρο 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ - Οργάνωση και Επιστασία Αγώνων Πρωταθλημάτων

Η οικονομική οργάνωση, διαχείριση και έλεγχος των αγώνων των πρωταθλημάτων αυτών, ανήκει στην Ε.Π.Σ. Αχαΐας, που στην προκειμένη περίπτωση αναθέτει το έργο αυτό στα γηπεδούχα σωματεία.
Η Ε.Π.Σ. Αχαΐας φροντίζει για την εκτύπωση των εισιτηρίων όλων των αγώνων πρωταθλήματος και τα παραδίδει στα γηπεδούχα σωματεία.
Στην περίπτωση που θα διαπιστωθεί ότι γηπεδούχο σωματείο έχει βγάλει πλαστά εισιτήρια ή υπερτιμημένα ή έχει διαθέσει προσκλήσεις, επιβάλλεται στο σωματείο αυτό πρόστιμο από 30,00 Є έως 300,00 Є ανάλογα με την διαπιστούμενη παράβαση, σύμφωνα με τον Κ.Α.Π.
Σε περίπτωση που το γηπεδούχο σωματείο δεν διαθέτει επίσημα εισιτήρια της Ε.Π.Σ.Α. τότε η είσοδος των φιλάθλων θα είναι ελεύθερη.
Σωματείο που δεν συμμορφώνεται με την προκήρυξη αυτή και τις οικονομικές οδηγίες της Ε.Π.Σ. Αχαΐας, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ προσωρινά ή οριστικά από την οικονομική διαχείριση του γηπέδου του, και αυτή γίνεται από την Οικονομική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Αχαΐας.
Ως ακαθάριστες εισπράξεις εννοούνται αυτές που πραγματοποιούνται συνολικά, ανάλογα με τον αριθμό των εισιτηρίων που διατίθενται, πριν από κάθε παρακράτηση για οποιονδήποτε λόγο (ποσοστό γηπέδου, έξοδα κ.λ.π).
Επί του παραπάνω συνολικού ποσού υπολογίζονται και αφαιρούνται ο Φ.Π.Α. 24% και το ποσοστό υπέρ της Ε.Π.Σ. Αχαΐας 5% για αγώνες Α΄, B΄, Γ' Κατηγορίας & Κυπέλλου.
Η τιμή των εισιτηρίων των πρωταθλημάτων είναι :
Α΄ και B΄ και Γ' Ερασιτεχνική Κατηγορία 3,00 Ευρώ,
Αγώνες κατάταξης (play off& play out) 3,00 Ευρώ.
Πρωταθλήματα ΥΠΟΔΟΜΩΝ είσοδος ελεύθερη.
Θα επιβάλλεται πρόστιμο από την Ε.Π.Σ.Α. σε όσα σωματεία παραβούν τις παραπάνω τιμές εισιτηρίων.
Μετά την εκκαθάριση του αγώνα οι εισπράξεις που απομένουν ανήκουν εξ ολοκλήρου στο γηπεδούχο σωματείο που είναι υποχρεωμένο να καταβάλλει όλα τα παραπάνω έξοδα και στην περίπτωση που ο αγώνας θα έχει παθητικό.
Για τον αγώναSuper-Cup 2019-2020 τα έσοδα μετά την εκκαθάριση των αγώνων θα κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό που οφείλει να τηρεί ο Σ.Ε.Π.Α. (με την προσκόμιση ισόποσου γραμματείου είσπραξης θεωρημένο από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος) για το ταμείο τραυματιζομένων ποδοσφαιριστών.
Η μετακίνηση των σωματείων γίνεται με δικά τους έξοδα.

Άρθρο 22

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Α) Στα σωματεία επιβάλλονται ποινές σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 40 (Πειθαρχικά μέτρα) του Καταστατικού της Ε.Π.Σ. Αχαΐας.
Β) Τα σωματεία που δεν δικαιούνται συμμετοχής στα Πρωταθλήματα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, εάν δηλώσουν συμμετοχή στη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο θα συμμετάσχουν, ως υπεράριθμα, στην αμέσως κατώτερη Κατηγορία εκείνης στην οποία θα δικαιούνταν συμμετοχή εάν δεν στερούνταν το δικαίωμα της συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.