HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εξεδήμησε προς Κύριον ο π. Γεώργιος Σαρδελιάνος

Εξεδήμησε προς Κύριον πριν από λίγο ο π. Γεώργιος Σαρδελιάνος. Απόψε το βράδυ 9μμ θα τελεστεί στο Μητροπολιτικό Ναό Καλαβρύτων, αγρυπν...

Εξεδήμησε προς Κύριον πριν από λίγο ο π. Γεώργιος Σαρδελιάνος.
Απόψε το βράδυ 9μμ θα τελεστεί στο Μητροπολιτικό Ναό Καλαβρύτων, αγρυπνία με το σκήνωμα του.
Αυριο το απόγευμα στις 6 θα τελεστή η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κερπινής. Το σκήνωμα του θα βρίσκεται εκεί από αυριο στις 4μμ
Ο Πατήρ Γεώργιος Σαρδελιάνος χειροτονήθηκε  Διάκος πριν 33 περίπου χρόνια στις 17 Μαρτίου 1981 στην Αγία Λαύρα την ημέρα του Αγίου Αλεξίου και στην συνέχεια μετά από ένα έτος έγινε πρεσβύτερος στα Καλάβρυτα  για τα Χωριά Ρογοί και Κερπινή.
Όπως είχε γράψει παλιότερα το kerpini.blogspot.com, Από τότε και Αδιάλειπτα όλα αυτά τα χρόνια χωρίς σχεδόν κανένα κενό ακόμη και με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες ,ακόμη και εάν είναι άρρωστος λειτουργεί καθημερινά και για 365 ημέρες το χρόνο στο χωριό Κερπινή και σε δεύτερη πάντα λειτουργία τις μεγάλες εορτές στις Ρογούς.
Έχει καταφέρει με τη συνδρομή όλων των Κερπινιωτών να έχουν συντηρηθεί και ανακατασκευαστεί γύρω στις 20 εκκλησίες και εξωκλήσια και επί των ημερών του έχουν χτιστεί 10 νέα εξωκλήσια.  Σήμερα δε το χωριό  αριθμεί 29 συνολικά εκκλησίες και εξωκλήσια όλα  σε λειτουργία!!!
Το όνομα του και η φήμη του είναι γνωστή σε όλη την περιφέρεια των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας, τόσο για την καλοσύνη του, την ευφράδεια όσο και την ποιητική ρήση του λόγου του. Είναι πάντα παρόν και πρωτοστάτης σε κάθε καλό ή και κακό που περνάει το χωριό μας και οι συμπατριώτες μας, αλλά είναι και ένας πόλος έλξης για πολλούς χριστιανούς από γειτονικά μέρη ή ακόμη και από την Αθήνα οι οποίοι  παρευρίσκοντο τόσο στις θειες λειτουργίες που τελεί όσο και τις αγρυπνίες.
Πάντα σε κάθε λειτουργία, αλλά και κάθε μυστήριο που επιτελεί θα βγάλει με μεγάλη ευκολία ένα λόγο γεμάτο παραβολές, ο οποίος θα συνεπάρει και θα προσελκύσει  τον κάθε πιστό…
Είναι ένας ακούραστος και με ψυχικά χαρίσματα  και αποθέματα Ιερέας, από αυτούς που θα ήταν ευχής έργο να υπήρχαν και σε όλα τα ιερατικά στρώματα, αλλά και πολιτικούς ηγέτες αντίστοιχους εάν υπήρχαν είναι σίγουρο ότι θα ήμαστε σε καλύτερη μοίρα….

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.