HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αντικαθίσταται με ειδικό Φόρο το Τέλος Χαρτοσήμου

Την αντικατάσταση του τέλους χαρτοσήμου με ένα φόρο στις συναλλαγές εξετάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Το χαρτόσημο, πρωτοκαθ...

Την αντικατάσταση του τέλους χαρτοσήμου με ένα φόρο στις συναλλαγές εξετάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Το χαρτόσημο, πρωτοκαθιερώθηκε το 1931 και σήμερα επιβάλλεται σε μια σειρά συναλλαγών και συμβάσεων με δυο συντελεστές, 3,6% και 2,4%. Οι βασικοί συντελεστές είναι 3% και 2% αλλά επιβάλλεται και εισφορά 20% επί του χαρτοσήμου υπέρ του ΟΓΑ.
Μεταξύ των συναλλαγών που επιβαρύνονται σήμερα με τέλος χαρτοσήμου είναι:
- Οι μισθώσεις επαγγελματικής στέγης. Σήμερα το μηνιαίο μίσθωμα για καταστήματα, γραφειακούς χώρους, αποθήκες επαγγελματικής χρήσης και γενικά επαγγελματικών μισθώσεων επιβαρύνεται με χαρτόσημο 3,6%.
-  Η σύναψη δανείων μεταξύ ιδιωτών, επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Στις περιπτώσεις σύναψης δανειακών συμβάσεων μεταξύ φορολογούμενων επιβάλλεται χαρτόσημο 3,6%. Στις περιπτώσεις που χορηγείται δάνειο από επιχείρηση σε φυσικό πρόσωπο επιβάλλεται, επίσης, χαρτόσημο σε ποσοστό 3,6%. Στις περιπτώσεις σύναψης δανειακών συμβάσεων μεταξύ νομικών προσώπων επιβάλλεται χαρτόσημο 2,4%.
-  Οι προκαταβολές μισθών που χορηγούν οι επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους επιβάλλεται χαρτόσημο 3,6% καθώς θεωρείται φορολογικά ότι χορηγείται δάνειο προς τον εργαζόμενο.
- Οι  εγγραφές υποθηκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.