HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνεχείς έλεγχοι για καταστροφική και αλόγιστη συλλογή τσαγιού και ρίγανης

Tο μάζεμα της ρίγανης και άλλων αρωματικών φυτών που υπάρχουν στην ελληνική ύπαιθρο έχει σαφείς και αυστηρούς κανόνες. Επιτρέπεται σε συ...

Tο μάζεμα της ρίγανης και άλλων αρωματικών φυτών που υπάρχουν στην ελληνική ύπαιθρο έχει σαφείς και αυστηρούς κανόνες. Επιτρέπεται σε συγκεκριμένες περιόδους και σε συγκεκριμένες ποσότητες μόνο για προσωπική χρήση και όχι για εμπορία.
Δυστυχώς όμως παρατηρείται το φαινόμενο ορισμένοι ασυνείδητοι να προβαίνουν σε καταστροφική και αλόγιστη συλλογή των συγκεκριμένων βοτάνων, τσαγιού και ρίγανης κυρίως, τα οποία θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους καταλήγοντας στο λιανικό εμπόριο αλλά και σε πλανόδιους πωλητές, έναντι αδράς αμοιβής.
Σχετικές πληροφορίες για ένα τέτοιο κύκλωμα που λυμαίνεται την ρίγανη σε κάποιες περιοχές, συγκέντρωσαν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες κ.κ. Δελής Ανδρέας και Νέγρης Δημήτριος οι οποίοι μετέβησαν σε μια από τις περιοχές αυτές. 
Έθεσαν λοιπόν σε παρακολούθηση την περιοχή ‘Ποντά’ της Τ.Κ. Χελυδορίου του Νομού Κορινθίας και τις πρωινές ώρες της 11ης Ιουλίου αντιληφθήκαν τρία (3) άτομα να συλλέγουν παράνομα μεγάλες ποσότητες ρίγανης. Άμεσα συνέλαβαν τον έναν από αυτούς (αλβανικής υπηκοότητας), ενώ οι υπόλοιποι, αφού αντιλήφθηκαν την παρουσία των θηροφυλάκων, κατάφεραν δυστυχώς να διαφύγουν. 
Κατασχέθηκε η παράνομα συλλεγμένη ρίγανη (10 κιλά) και υποβλήθηκε η σχετική μήνυση στο Δασαρχείου Ξυλοκάστρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.