HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Κλειτορία και στα Καλάβρυτα η Ασπασία Ρηγοπούλου

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι κάτοικοι της επαρχίας Καλαβρύτων στη γιατρό και υποψήφια βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ., Ασπα...

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι κάτοικοι της επαρχίας Καλαβρύτων στη γιατρό και υποψήφια βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ., Ασπασία Ρηγοπούλου.
Άλλωστε, η κ. Ρηγοπούλου, δεν είναι άγνωστη στην περιοχή καθώς έχει ρίζα καταωγής. Ο πατέρας της, Γεράσιμος Ρηγόπουλος, κατάγεται από το Λευκάσιο. Οι κάτοικοι των Καλαβρύτων της εξέφρασαν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα που βιώνουν καθώς δεν γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει η επόμενη μέρα. Οι επαγγελματίες εστίασης και αναψυχής ζητούν ενίσχυση ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα που διαμορφώνει το Χιονοδρομικό Κέντρο. Σε ότι φορά τους κτηνοτρόφους και παραγωγούς διεκδικούν στήριξη στην παραγωγή τους κι ένα πιο οργανωμένο δίκτυο προώθησης των προϊόντων. Επίσης δεν ήταν λίγοι αυτοί που της ζήτησαν να εργαστεί για την στελέχωση του νοσοκομείου καθώς είναι ακάλυπτοι υγειονομικά.   
«Τα Καλάβρυτα με την ελάχιστη κρατική στήριξη έχουν τις προϋποθέσεις και μπορούν να αποτελέσουν ισχυρό πόλο ανάπτυξης. Σήμερα όμως βιώνουν τον αποκλεισμό. Μόνοι τους πασχίζουν οι επαγγελματίες και οι παραγωγοί της περιοχής για να έχουν ένα θετικό οικονομικό αποτέλεσμα και να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσής τους. Είναι απαράδεκτο να υπάρχει αυτή η ανισότητα. Οι συνάδελφοι στο νοσοκομείο Καλαβρύτων προσπαθούν χωρίς την απαιτούμενη στήριξη να καλύψουν τον πληθυσμό της περιοχής. Ενδεικτικό είναι επίσης ότι οι κάτοικοι της περιοχής για μία απλή μικροβιολογική εξέταση πρέπει να φτάσουν στο Αίγιο ή στην Πάτρα. Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας κι όμως η περιοχή των Μαζείκων είναι αποκλεισμένη από το τηλεοπτικό δίκτυο. Αυτή η ανισότητα πρέπει και θα αγωνιστούμε για να εκλείψει» δήλωσε η κ. Ρηγοπούλου.  
ΣΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ
Η κ. Ρηγοπούλου είχε την ευκαιρία, την Κυριακή, να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού για τα 30 χρόνια του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας. «Πρόκειται για μία υγειονομική μονάδα πρότυπο με σπουδαίο κοινωνικό έργο. Πρώτος τα θεμέλια έβαλε ο πρώην διευθυντής Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος που εργάστηκε με πάθος για την περιοχή και ανάπτυξε πρωτοποριακές δράσεις καλλιεργώντας την πρόληψη και τον εθελοντισμό στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Στο ίδιο πλαίσιο συνεχίζει να δίνει τη μάχη του ο νυν διευθυντής Γρηγόρης Αλόκριος χωρίς να έχει την ελάχιστη κρατική στήριξη. Το Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας αποτελεί σημείο αναφοράς και παράδειγμα προς μίμηση. Από κει και πέρα όμως , όπως όλα τα Κέντρα Υγείας θα πρέπει να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν πλήρως ώστε να είναι σε θέση να παρέχουν ένα πλήρες οργανωμένο δίκτυο υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας».      

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.