HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Προτάσεις ΚΕΔΕ για το νέο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας

Συγκεκριμένες προτάσεις που διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα στους δήμους, έχει καταθέσει ήδη η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στο...

Συγκεκριμένες προτάσεις που διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα στους δήμους, έχει καταθέσει ήδη η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στον νέο υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, προκειμένου να ληφθούν υπόψη στο υπό κατάρτιση σχετικό νομοσχέδιο. Νέο εθνικό σχέδιο πολιτικής προστασίας δρομολογείται ακόμη από την ΚΕΔΕ με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης , μιλώντας στην ενημερωτική συνάντηση νεοεκλεγέντων δημάρχων Αττικής-Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου που διοργανώθηκε τη Δευτέρα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε σε διαρκή διαβούλευση και πιστεύουμε ότι άμεσα θα πάει στη Βουλή το νομοσχέδιο. Είχαμε εξαρχής αναδείξει τα λειτουργικά αδιέξοδα που δημιουργεί ο Κλεισθένης και είχαμε επισημάνει πως δεν προχωρά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, με έμφαση την αποκέντρωση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' βαθμού, αλλά αντίθετα ενισχύει το υπερσυγκεντρωτικό κράτος».

Ανακοίνωσε, ακόμη, ότι με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι η ΚΕΔΕ ξεκινά δημόσιο διάλογο για το νέο εθνικό σχέδιο πολιτικής προστασίας, με έμφαση στην πρόληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.