HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με Βορίδη, Σκρέκα, Αραμπατζή

Να αποδείξουν ότι μπορούν να συνεισφέρουν καταλυτικά, ώστε ο πρωτογενής τομέας της χώρας να αναβαθμιστεί και να λάβει νέα ώθηση, προσφέρ...

Να αποδείξουν ότι μπορούν να συνεισφέρουν καταλυτικά, ώστε ο πρωτογενής τομέας της χώρας να αναβαθμιστεί και να λάβει νέα ώθηση, προσφέροντας ακόμα περισσότερα στην ελληνική οικονομία και παραγωγή, καλούνται οι Μάκης Βορίδης, Κώστας Σκρέκας και Φωτεινή Αραμπατζή, η νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο πρώτος, από τη θέση του υπουργού, θα έχει τη συνολική ευθύνη της χάραξης της νέας αγροτικής πολιτικής σε μία περίοδο έντονων αλλαγών και προκλήσεων πανευρωπαϊκά. 

Μάκης Βορίδης 
Ο Μάκης Βορίδης γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα. Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου από το 1996 με ειδίκευση τις ποινικές και αγορανομικές υποθέσεις, καθώς και τα αδικήματα τύπου.
Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει δε Master of Laws στο University of London, ειδικευμένος σε θέματα Διεθνούς Εμπορικού Δικαίου και Ποινικού Δικαίου.
Εκλέχτηκε βουλευτής Αττικής για πρώτη φορά το 2007 με τον Λ.Α.Ο.Σ και επανεκλέχτηκε με το ίδιο κόμμα, το 2009. Το 2012 εκλέχτηκε στην ίδια Περιφέρεια. Με τη ΝΔ και επανεκλέγεται συνεχώς μέχρι σήμερα.
Διετέλεσε υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, θέση στην οποία παρέμεινε και μετά την αποχώρηση του ΛΑΟΣ από την Κυβέρνηση. Επίσης ήταν υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.

Οι δύο υφυπουργοί του Μάκη Βορίδη προέρχονται από περιοχές με έντονο αποτύπωμα στην πρωτογενή παραγωγή. 

Κώστας Σκρέκας 
Ο Κώστας Σκρέκας, βουλευτής Τρικάλων, αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες για την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Ο ίδιος είχε διατελέσει τους τελευταίους δύο μήνες της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Το 2012 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής του Νομού Τρικάλων.
Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος.
Γεννήθηκε το 1973. Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διαχείριση Έργων (MSc in Construction Management, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών) στο Πανεπιστήμιο του Birmingham της Αγγλίας.
Από το 2000 εργάστηκε στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων (FMCG’S) σε διευθυντικές θέσεις, ενώ υπήρξε συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος για 12 χρόνια σε εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον εν λόγω χώρο.

Φωτεινή Αραμπατζή 
Υφυπουργός με αρμοδιότητα την αλιευτική πολιτική αναλαμβάνει η βουλευτής Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή. Από τον Φεβρουάριο του 2017 μάλιστα ασκούσε καθήκοντα Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ. 
Πρώτη φορά εκλέχθηκε βουλευτής το Μάιο του 2012. Διετέλεσε μέλος των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κανονισμού της Βουλής, της Επιτροπής Γαλλοφωνίας και της 11μελούς Επιτροπής της Ν.Δ. για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
Γεννήθηκε το 1974. Το 1997 αποφοίτησε από το Τμήμα της Νομικής του Α.Π.Θ. και εργάστηκε για περίπου ένα χρόνο ως δημοσιογράφος και τηλεοπτική παραγωγός στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Αργότερα επέστρεψε στις Σέρρες και δημιούργησε τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό "ΔΙΚΤΥΟ" 
Παράλληλα με τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις το 2005 παρακολούθησε καλοκαιρινά προγράμματα σπουδών στο London School of Economics στην ανάλυση των Πολιτικών Επιστημών και το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν ενώ πραγματοποίησε και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) στο Πανεπιστήμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.