Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Από την Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων μια σπιθαμή ουρανού (BINTEO)

Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό της Μονής: ότι μπορεί κανείς εκεί να νιώσει το Θεό. Ποιος άλλος σκοπός θα μπορούσε να είναι ιδεωδέστε...

Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό της Μονής: ότι μπορεί κανείς εκεί να νιώσει το Θεό. Ποιος άλλος σκοπός θα μπορούσε να είναι ιδεωδέστερος απο αυτόν;
Συνεχίζουμε το μεγάλο οδοιπορικό του Ανδρέα Μεσσήνη / messinious.com και του kalavrytanews.com που θα κρατήσει μερικούς μήνες και που θα αποτυπώσει κάθε γωνιά του τόπου μας. Μέσα από αυτό σας δίνουμε λίγα δευτερόλεπτα αστρόσκονης από πίστη και ευγνωμοσύνη για το τι υπάρχει εκεί έξω… Από την θαυματουργή Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων μια σπιθαμή ουρανού.

Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων
Πάνω στο βράχο που είναι χτισμένη η Μονή βρίσκεται και το καθολικό της, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Εκεί ο βράχος πάνω από την Αγία Τράπεζα στάζει όλο το χρόνο νερό στο οποίο ο λαός αποδίδει ιαματική δύναμη.
Η Ιερά Μονή Μακελλαριάς έχει γεωγραφικές συντεταγμένες στην ορεινή Αχαΐα, αλλά δεν ανήκει μόνο σε αυτήν. Ανήκει σε όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη, στην Αμερική, στην Αυστραλία σε όλον τον κόσμο.
Η Ιερά Μονή έχει μια μοναδικότητα η οποία έγκειται στο ότι περιτριγυρίζεται από ένα αμάραντο φυσικό κάλλος. Ψηλά στην απρόσιτη κορυφή, που η Παναγία έχει στήσει την κατοικία της, συντίθεται ένα θαύμα και ένα γραφικό ποίημα Χριστιανοσύνης. Γεύεσαι τη γαλήνη και εκμηδενίζεσαι στην κατάνυξη. Η προσευχή σου γεννά αυθεντική ελπίδα.
Ο μακρινός προσκυνητής της Μακελλαριάς έρχεται μόνο και μόνο να προσευχηθεί και να λατρέψει. Το προσκύνημα του με αυτό το σκοπό είναι πιο γνήσιο και στην αληθινή πίστη. Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι εξιλεώνεται πριν ακόμη φθάσει στο τόπο λατρείας του. Δεν έρχεται να θαυμάσει και περιεργασθεί.. αλλά απλώς και μόνο να λατρέψει την Μεγαλόχαρη.
Αμέτρητα είναι τα θαύματα που έχει προσφέρει στους πιστούς. Ίσως γιατί εδώ η ευσπλαχνία του Θεού βρίσκει στοργή και πίστη να προσμένουν...
Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό της Μονής: ότι μπορεί κανείς εκεί να νιώσει το Θεό. Ποιος άλλος σκοπός θα μπορούσε να είναι ιδεωδέστερος απο αυτόν;;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.