HIDE_BLOG

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

«Καμενιάνεια 2019» - Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών – Δεσινιωτών «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ»,  πραγματοποιεί κι εφέτος πλούσιες εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε όλους το...


Ο Σύνδεσμος Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών – Δεσινιωτών «Ο ΗΡΑΚΛΗΣ», πραγματοποιεί κι εφέτος πλούσιες εκδηλώσεις, αφιερωμένες σε όλους τους κατοίκους των χωριών μας, τους επισκέπτες και τους φίλους και υπόσχεται πολλές ξεχωριστές στιγμές, στα «Καμενιάνεια 2019».

                         
   ** Στις 10 Αυγούστου ημέρα Σάββατο πρωί, θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Καμενιάνων (κοιμητήριο), και μνημόσυνο για όλους τους τεθνεώτες συμπατριώτες μας, Καμενιανίτες-Δροβολοβίτες και Δεσινιώτες. Καλούνται όσοι συμπατριώτες μας επιθυμούν να παρευρεθούν μαζί μας για να τιμήσουμε την μνήμη τους

                                   Πρόγραμμα εκδηλώσεων

ΙΙ. ΤΡΙΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
 1.   Ώρα 7η απογευματινή: Ηράκλειος Αγώνας Δρόμου Α.Γ.ΕΝ.
Διαδρομή: «Αλώνι Ξενοχρήστου» Καμενιάνων, προς Καπρίβαινα, μήκους (1000) μέτρων.
Βραβεύονται:
Ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος.
ΙΙΙ.ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
1.   Ώρα 12η: Πολιτιστικός διαγωνισμός στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Καμενιάνων.
Ο διαγωνισμός έχει θέματα για όλες τις ηλικίες και βαθμούς εκπαίδευσης, αντλούμενα από τα ιστορικά δρώμενα των χωριών μας και την παράδοση του τόπου μας.
3.  Ώρα 5.30 απογευματινή: Ποδοσφαιρικοί Αγώνες στο Αθλητικό μας κέντρο «ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΜΕΝΙΑΝΩΝ»
Οι αγώνες θα πλαισιωθούν:  α) Από τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά και β) Από εφήβους και μεγάλους σε μικτές ομάδες απ τα χωριά μας,  Καμενιάνους - Δροβολοβό και Δεσινό.
Οι νικήτριες ομάδες βραβεύονται.
Η βράβευση είναι συλλογική για να καλλιεργείται το ομαδικό πνεύμα και ο υγιείς ανταγωνισμός με ευρύτερους ορίζοντες.
Εφόσον επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι κατά τους αγώνες, γίνεται ειδική βράβευση παραγόντων και αγωνιζομένων, για το ευ αγωνίζεσθαι.
4. Η Παιδική Βραδιά θα γίνει  με ευρύτερους στόχους πνευματικούς, εθιμοτυπικούς και χριστιανικούς.


ΙV. ΠΕΜΠΤΗ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
1.  Ώρα 8η πρωινή: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ αρτοκλασίας στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Καμενιάνων.
2. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επιμνημόσυνη δέηση -προσκλητήριο αγωνιστών και πεσόντων- κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του χωριού.
3.  Ώρα 10.30 πρωινή: Κεράσματα, καφές, κλήρωση της παραδοσιακής κουλούρας, στο Πνευματικό Κέντρο Καμενιάνων. Στη συνέχεια ακολουθεί ξενάγηση στο Λαογραφικό μας Μουσείο.
4. Ώρα 11.15 πρωινή: Στο Αθανασέικο Αλώνι: α) Αγώνες δρόμου Α.Γ.Ε.Ν. και β) Αγώνες δρόμου παίδων.
γ. Αγώνας δρόμου αναβίωσης του εθίμου της παραδοσιακής κουλούρας.
δ. Αγώνες σκοποβολής με αεροβόλο όπλο, Α.Γ.Ε.Ν. και παίδων.
Βραβεύονται οι τρεις πρώτοι σε κάθε άθλημα.
5.  Από ώρας 7ης απογευματινής στον αύλειο χώρο του Αγίου Αθανασίου.
Έναρξη προγράμματος βραδινών εκδηλώσεων – φιλοξενία – Μουσική βραδιά – Διαγωνισμός Δημοτικού τραγουδιού – βραβεύσεις – διακρίσεις κλπ.
V. ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Γιορτή  Περιβάλλοντος και κυνηγίου.
Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες - εξειδικευμένες για την προστασία του περιβάλλοντος, της χλωρίδας και της πανίδας του τόπου μας από αλόγιστες ενέργειες και παρεμβάσεις, καθώς και από φυσικές καταστροφές - σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα μας. Θα ακολουθήσουν ξεναγήσεις σε ιστορικούς χώρους.

VI. ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
 ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΓΕΝΕΣΙΟΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΜΕΝΙΑΝΩΝ.
    Πανηγυρική Θεία λειτουργία μετ αρτοκλασίας στον εορτάζοντα ναό  Γενέσιον της Θεοτόκου Καμενιάνων. Αναβίωση παλαιοτέρων εθίμων καθώς και του  εθίμου της κουλούρας, κεράσματα κλπ. (Στο πρόγραμμα ενδέχεται να προστεθούν και κάποιες άλλες εκδηλώσεις με νεότερη απόφαση του Δ. Σ.)

VIΙ. ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΔΕΣΙΝΟΥ – ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
1. Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία, στον Πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Δεσινού.
2.  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θ ακολουθήσει η βράβευση των τριών καλλίτερων μαθητών του Γυμνασίου Ψωφίδας, (έναν από κάθε τάξη).
   Σημ: Η Γιορτή Παιδείας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου μας των Καλαβρύτων.

VΙΙΙ. ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
α. Γίνεται γνωστό σε όλους ότι:  Στους Αγώνες και όλα τα αθλήματα προέχει, η προσωπική ασφάλεια και η ακεραιότητα των αγωνιζομένων. Για τούτο αναστέλλεται το αγώνισμα σκοποβολής με κυνηγετικό όπλο.
   Προς τούτο  και για όλα τα άλλα αθλήματα, είναι απαραίτητη η υγειονομική – ιατρική εξέταση των συμμετεχόντων που θα γίνει με ευθύνη των γονέων τους  για τους ανηλίκους και των ιδίων για τους ενηλίκους.
   Οι εκδηλώσεις και οι αγώνες, έχουν χαρακτήρα πολιτιστικό, κοινωνικό, εορταστικό, πανηγυρικό. Γι αυτό και ο Σύνδεσμός μας υπερτονίζει ιδιαίτερα κάποια θέματα που πρέπει απαραίτητα να λάβουν υπόψιν τους οι συμμετέχοντες σε κάθε ενέργεια και εκδήλωση.
β.  Γνωστοποιούμε επίσης ότι οι εκδηλώσεις βασίζονται πέραν των άλλων- στο πρακτικό μέρος τους - στην εθελοντική προσφορά εργασίας και σε ότι άλλο χρειαστεί, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Επιπρόσθετα δε τονίζουμε πως η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη. Τα Καμενιάνεια είναι γιορτή για όλους μας. Είναι Πολιτιστική Εκδήλωση που τιμά τα χωριά μας και τους ανθρώπους, ζώντες και τεθνεώτες.

γ.  Ο Σύνδεσμός μας κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. θα πραγματοποιήσει Φιλολογικό Μνημόσυνο  κατά τις μέρες εκδηλώσεων των Καμενιανείων, για τον αείμνηστο Γεώργιο Ι. Παπαπαναγιώτου, ο οποίος προσέφερε σημαντικό ποσό για την ίδρυση του Δημοτικού Σχολείου Καμενιάνων το έτος 1928, καθώς επίσης και στην αγιογράφηση εικόνων του τέμπλου του Αγίου Αθανασίου.
    Επίσης γίνεται γνωστό ότι σε επί μέρους θέματα μπορεί να γίνει και  μερική τροποποίηση του προγράμματος για τυχόν θέματα που ενδέχεται να προκύψουν.
δ.  Στις 10 Αυγούστου ημέρα Σάββατο πρωί, θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Καμενιάνων (κοιμητήριο), και μνημόσυνο για όλους τους τεθνεώτες συμπατριώτες μας, Καμενιανίτες-Δροβολοβίτες και Δεσινιώτες.
  Με την συμμετοχή όλων μας θα στεφθούν με επιτυχία και οι φετινές εκδηλώσεις μας.
   Υ.Γ. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις όλων των «αδελφών Καλαβρυτινών Συλλόγων.
    Καλή αντάμωση στα χωριά μας.                         

           Για το Διοικητικό Συμβούλιο
   Του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών.
   Ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης
             

Δεν υπάρχουν σχόλια