HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στη δημοσιότητα οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι νέες λίστες της ΑΑΔΕ με τους μεγαλοοφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου, οι οποίοι παρότι χρωστάνε δεν προχωρούν ...

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι νέες λίστες της ΑΑΔΕ με τους μεγαλοοφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου, οι οποίοι παρότι χρωστάνε δεν προχωρούν σε ρύθμιση των οφειλών τους.
Συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δημοσιοποίησε ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων με:
α) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας (TAXIS) και Τελωνείων (ICISnet).

β) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης προς τον Ε.Φ.Κ.Α. ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.).

Στις λίστες φιγουράρουν πάλι πτωχευμένες επιχειρήσεις ή εταιρίες που έχουν βάλει λουκέτο εδώ και χρόνια, όπως η Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, η Ολυμπιακή, η Sprider κ.α. δείγμα του παραλογισμού του συστήματος, που τελικά διατηρεί εν ζωή χρέη άνω των 104 δισ ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα είναι είναι ζήτημα αν είναι εισπράξιμα τα 20 δισ.

Τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου:

Δείτε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ (άντληση στοιχείων 28/06/2019).

Δείτε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές νομικών προσώπων και οντοτήτων προς Δημόσιο και ΕΦΚΑ (άντληση στοιχείων 28/06/2019).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.