Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Μάνεσι γιόρτασε στην ολάνθιστη φύση την εορτή του Αγίου Πνεύματος (ΦΩΤΟ)

Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της πίστεως μας, είναι και η Πεντηκοστή. Η Εκκλησία μας εορτάζει, γιατί σαν σήμερα ιδρύθηκε και θεμελιώθ...

Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της πίστεως μας, είναι και η Πεντηκοστή. Η Εκκλησία μας εορτάζει, γιατί σαν σήμερα ιδρύθηκε και θεμελιώθηκε, με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος.
Η Πεντηκοστή είναι μεγάλο γεγονός και όλοι θα πρέπει να πανηγυρίζουμε, γιατί χωρίς την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος δεν θα είχαμε τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας.
Στο Μάνεσι Καλαβρύτων η εορτή του Αγίου Πνεύματος εορτάστηκε με λαμπρότητα όπως κάθε χρόνο στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου. Με τον καιρό  θαυμάσιο και τη φύση  στολισμένη με πολύχρωμα λουλούδια,   πλήθος πιστών συνέρευσαν  με ευλάβεια να ακούσουν τις ψαλμωδίες, να προσκυνήσουν και να ανάψουν κεράκι. Ακούστηκε το:
"Ευλογητός εί, Χριστέ ο Θεός ημών, ο πανσόφους τους αλιείς αναδείξας, καταπέμψας αυτοίς το Πνεύμα το άγιον, και δι’ αυτών την οικουμένην σαγηνεύσας• φιλάνθρωπε, δόξα σοι ".

*Ευλογημένος ας είσαι Χριστέ Θεέ μας, Συ που ανέδειξες πάνσοφους τους (αγράμματους) ψαράδες, αφού έστειλες σε αυτούς το Αγιό Σου Πνεύμα. Και με αυτούς τράβηξες κοντά Σου όλη την οικουμένη,( όπως η σαγήνη των ψαράδων μαζεύει όλα τα ψάρια ). Δόξα σε Σένα φιλάνθρωπε ( Κύριε για όλα που προσφέρεις στους ανθρώπους ). Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε αρτοκλασία προσφορά της οικογένειας του Νικολάου Γ. Τζελέπη.  Πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά με κλήρο δύο αμνοεριφίων προσφορά του Ιωάννη Γ. Τζελέπη και του Φώτη Κυριαζή. Τυχεροί ο Γεώργιος Τεντζεράς από Τρεχλίστρα και ο Κώστας Μενύχτας από το Φλάμπουρα.
Το Άγιο Πνεύμα ας φωτίζει το δρόμο και  τις καρδιές όλων μας, ώστε όλοι μαζί με ομόνοια να αγωνισθούμε για το καλό του τόπου μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.