HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού σε εκδηλώσεις για την ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού (Φ.Δ.) στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώ...

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού (Φ.Δ.) στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος συμμετείχε σε διάφορες εκδηλώσεις.
Την Τετάρτη 5 Ιουνίου το Δημοτικό σχολείο Σοφικού Κορινθίας επισκέφθηκε το Κέντρο Πληροφόρησης του Φ.Δ. Μαθητές όλων των τάξεων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια διαδραστική παρουσίαση με θέμα το Εθνικό Πάρκο και Παγκόσμιο Γεωπάρκο Χελμού- Βουραϊκού, τη χλωρίδα και την πανίδα της προστατευόμενης περιοχής και τη λειτουργία του Φ.Δ. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ενημερώθηκαν, έλυσαν τις απορίες τους και επιπρόσθετα, με τη συνεργασία του προσωπικού του Φ.Δ. συζήτησαν και πρότειναν λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος στην καθημερινότητα.
Το Σάββατο 8 Ιουνίου, κατά τις ώρες 11:00 π.μ.- 14:00 μ.μ., ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού- Βουραϊκού, ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφυλιάς & Κυπαρισσιακού Κόλπου και ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου- Ακαρνανικών Ορέων βρέθηκαν στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου & Ερμού, στην Πάτρα, όπου διοργάνωσαν έκθεση με φωτογραφικό και ενημερωτικό υλικό της δράσης τους. Στόχος της έκθεσης ήταν η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών. Οι εκπρόσωποι των Φ.Δ. είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το κοινό και να απαντήσουν στις απορίες τους, να ενημερώσουν για την οικολογική και αισθητική αξία καθώς και για το ιδιαίτερο καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων περιοχών και να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό σχετικά με τις περιοχές και τα σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας που φιλοξενούνται σε αυτές.
Η 5η Ιουνίου ορίστηκε το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Είναι το κύριο μέσο των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση σε παγκόσμιο επίπεδο της ενημέρωσης και της δράσης για το περιβάλλον. Γιορτάζεται λοιπόν κάθε χρόνο, για να θυμίζει τη σημασία του περιβάλλοντος για την ανθρωπότητα και για τον πλανήτη συνολικά αλλά και για να μας υπενθυμίζει την ευθύνη που έχουμε απέναντι στις μελλοντικές γενιές για τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.