Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι πρώτες φωτογραφίες από το ισλαμικό τέμενος της Αθήνας

Το ισλαμικό τέμενος επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου ώστε να επιθεωρήσει τις εξελίξεις του...

Το ισλαμικό τέμενος επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου ώστε να επιθεωρήσει τις εξελίξεις του έργου. Όπως δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου, η πρώτη προσευχή στο τέμενος υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο.
«Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ανακοινώθηκε ότι θα κατασκευαστεί ένα τέμενος στην Αθήνα. Έχουν περάσει τόσα χρόνια ώστε κάποιοι κουράστηκαν να περιμένουν και άλλοι σταμάτησαν να το πιστεύουν. Σήμερα σας καλέσαμε εδώ για να δείτε με τα μάτια σας ότι το τζαμί δεν είναι μια υπόσχεση γενική και αόριστη αλλά είναι μία πραγματικότητα. Όπως βλέπετε το έργο έχει ολοκληρωθεί και ο περιβάλλων χώρος αλλά και το ίδιο το τέμενος και είναι θέμα χρόνου να παραδοθεί αυτό καθ' αυτό το κτίριο στο υπουργείο Παιδείας και ο περιβάλλων χώρος στο Δήμο Αθηναίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου.
Ο υπουργός, έδωσε έμφαση επίσης στη σημασία της ύπαρξης μιας στενούς και ειλικρινούς συνεργασίας «ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και την αυτοδιοίκηση». Σημείωσε μάλιστα ότι καλεσμένοι σήμερα ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων αλλά και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος.
Από την πλευρά του ο ιμάμης του τεμένους, Σιντι Μοχάμεντ Ζάκι, σημείωσε: « Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αλλάχ που τελικά έχουμε ένα Τζαμί που μπορούμε να προσευχόμαστε μπορούμε να μαζευόμαστε. Περιμένουμε αρκετά χρόνια. Επιτέλους το τζαμί είναι γεγονός. Δεν θα κάνουμε πίσω, προχωράμε κανονικά. Όπως ξέρετε το Ισλάμ είναι μία θρησκεία της ειρήνης, είναι μία θρησκεία της αδελφότητας, είναι μία θρησκεία της ενότητας, της ένωσης και δεν ξεχωρίζει κανένας»
«Σε ένα σημείο στο Κοράνι, ο Αλλαχ λέει "Λαέ σας έχω δημιουργήσει από ένα αρσενικό και ένα θηλυκό. Και σας έχω φτιάξει σαν ομάδα. Σαν λαό. Για να γνωριστείτε μεταξύ σας. Ο καλύτερος για τον Αλλαχ είναι αυτός που προσφέρει στην ανθρωπότητα"», προσέθεσε. Καταλήγοντας τόνισε: «Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό που μας δέχτηκε σαν Έλληνες πολίτες και μουσουλμάνους. Και ευχαριστώ το κράτος που μας βοήθησε για να υπάρχει αυτός ο χώρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.