Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εορτασμός 198ης Επετείου της Α΄ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Στεμνίτσα

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), με την συνεργασία των τοπικών και πολιτιστικών φορέων της Στε...

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), με την συνεργασία των τοπικών και πολιτιστικών φορέων της Στεμνίτσας θα τιμήσουν την 198η Επέτειο της Α΄ Πελοποννησιακής Γερουσίας στην επετειακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στην Στεμνίτσα Γορτυνίας.
Η Α’ Πελοποννησιακή Γερουσία συγκροτήθηκε στις 26 Μαΐου 1821 στην Ι.Μ. Καλτεζών Αρκαδίας και αποτέλεσε τη πρώτη Διοίκηση των επαναστατημένων Ελλήνων.
Έδρα της Γερουσίας ορίσθηκε η Στεμνίτσα και την άλλη μέρα, στις 27 Μαΐου 1821 συνεδρίασε στην Ι.Μ. Χρυσοπηγής Στεμνίτσας, η οποία αποτέλεσε για λίγες μέρες την έδρα της πρώτης διοίκησης της απελευθερωμένης Ελλάδας. 
  
Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει:
7.00 π.μ. Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της  Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής
10.15 π.μ. Δοξολογία 
10.30 π.μ. Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Σοφοκλή Δημητρακόπουλο φιλόλογο-ιστορικό, Α’ Αντιπρόεδρο της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών 

11.15   Β΄ μέρος εκδήλωσης στην πλατεία της Στεμνίτσας
-Χαιρετισμός Δημάρχου Γορτυνίας και επισήμων προσκεκλημένων
-Πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς 




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.