Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με τεκμηρίωση Δημ. Σταθακόπουλου ο “Βρακοφόρος του Αιγαίου” στην Προεδρική Φρουρά

Την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.  Προκόπη Παυλόπουλου, έγινε η επίσημη ένταξη της παραδοσιακής ενδ...

Την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, έγινε η επίσημη ένταξη της παραδοσιακής ενδυμασίας του “Βρακοφόρου του Αιγαίου” στην Προεδρική Φρουρά.
Η ενδυμασία θα φέρεται από τους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς σε επετειακές εκδηλώσεις και σε ημέρες μνήμης και τιμής κατά περίπτωση, μετά από ανάλογη έγκριση του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Η ένταξη της νησιωτικής φορεσιάς έγινε με ιστορική τεκμηρίωση του "δικού μας" Δημήτρη Σταθακόπουλου, που χρησιμοποίησαν οι ειδικοί της πολιτιστικής ομάδας Αρχιπέλαγος

Η τελετή
Κατά την έναρξη της σεμνής τελετής, καλωσόρισε την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους προσκεκλημένους, ο Διοικητής της Προεδρικής Φρουράς Συνταγματάρχης (ΠΖ) κ. Ροδόλφος Δημητρόγλου και αναφέρθηκε εν συντομία στην πορεία των διαδικασιών, από το αρχικό αίτημα-πρόταση της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” για την ένταξη του “Βρακοφόρου του Αιγαίου” στην Προεδρική Φρουρά, μέχρι σήμερα που υλοποιείται ! Εν συνεχεία ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας , Αντιπτέραρχος (Ι) κ. Γρηγόρης Πρεζεράκος ανήγγειλε επισήμως την ένταξη της στολής και κάλεσε τον κ. Νικόλαο Παπαδόπουλο από την Πολιτιστική Ομάδα “Αρχιπέλαγος” στο βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.