HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γ.ΤΣΕΝΕΣ: «Δήμος ανοιχτός στη φιλοξενία»

Προγραμματική ενότητα του συνδυασμού "Δήμος Ανοιχτός" του Γεωργίου Τσενέ  «Δήμος ανοιχτός στη φιλοξενία» Ο τόπος μας...

Προγραμματική ενότητα του συνδυασμού "Δήμος Ανοιχτός" του Γεωργίου Τσενέ

 «Δήμος ανοιχτός στη φιλοξενία»

Ο τόπος μας προσφέρει πολυδιάστατες τουριστικές δραστηριότητες. Η κατηγοριοποίησή τους («Θεματικός Τουρισμός») καθιστά εφικτή τη στοχευμένη ανάπτυξη καθεμίας ξεχωριστά, ενώ όλες μαζί θα προσφέρουν ένα πλήρες τουριστικό πακέτο ακόμα και στον πλέον απαιτητικό επισκέπτη.

ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:
Αθλητικός Τουρισμός
Ανάδειξη των αθλητικών εγκαταστάσεων ως προπονητικών κέντρων. Η εγκατάσταση στα Καλάβρυτα ομάδων για προπόνηση κατά τη θερινή περίοδο θα τονώσει την τοπική οικονομία ενόσω το χιονοδρομικό κέντρο παραμένει κλειστό. 
Δημιουργία διαδρομών εκτός δρόμου για ποδήλατα και μοτοσικλέτες (mountain-biking, motocross).
Δημιουργία υποδομών για τη φιλοξενία πρωταθλήματος αλεξίπτωτου πλαγιάς («parapente»).
Συνεργασία με διεθνείς διοργανώτριες Αρχές για τη χάραξη ειδικών διαδρομών και τη φιλοξενία αγώνων αυτοκινήτου διεθνούς εμβέλειας (π.χ. WRC).

Γαστρονομικός Τουρισμός
Προώθηση και καθιέρωση «τοπικού πιάτου».
Προώθηση θεματικού εστιατορίου παραδοσιακών γεύσεων με χρήση τοπικών προϊόντων (π.χ. παραδοσιακά ζυμαρικά, πέστροφες).

Ιστορικός και Αρχαιολογικός Τουρισμός: Συντήρηση και αποκατάσταση των φθορών σε σημεία ιστορικής σημασίας και ανάδειξή τους με έμφαση στην ουσιαστική γνώση για το παρελθόν και την ιστορική μας ταυτότητα (ενδεικτικά: Τόπος εκτέλεσης, Ιστορικό μουσείο Καλαβρύτων, Λαογραφικό μουσείο Κλειτορίας - Κέρτεζης - Καλαβρύτων κ.α., αρχαίος Κλείτωρ,  αρχαίοι Λουσοί, αρχαία Ψωφίδα).

Φυσικός Τουρισμός (ενδεικτικά: πηγές Πλανητέρου, Ύδατα της Στυγός, Αστεροσκοπείο Χελμού «Αρίσταρχος», Σπήλαια λιμνών στα Καστριά, ποταμός Λάδωνα, τεχνητή λίμνη και φράγμα ποταμού Λάδωνα, διεθνές περιπατητικό μονοπάτι Ε4). 

Δημιουργία καταφυγίων στο μέτριας δυσκολίας διεθνές περιπατητικό μονοπάτι με διαδρομή Διακοπτό - Κάτω Ζαχλωρού - Καλάβρυτα - Κάτω Λουσοί - Πλανητέρο - Άρμπουνας - Αγ. Νικόλαος - Τουρλάδα - Κρινόφυτα – Λυκούρια, του οποίου ο συνολικός χρόνος διάσχισης εκτιμάται σε δύο ημέρες.
Δημιουργία παραλαδώνιας περιπατητικής διαδρομής από τις πηγές μέχρι τη λίμνη του Λάδωνα.
Αποκατάσταση του δρόμου προς το Αστεροσκοπείο του Χελμού «Αρίσταρχος» προκειμένου να καταστεί επισκέψιμο από μαθητές και τουρίστες.
Επιθεώρηση και καθαρισμός της κοίτης του ποταμού Λάδωνα σε συνεργασία με τον Ν.Α.Ο.Δ. προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφαλής αξιοποίησή του για αθλητικές δραστηριότητες (διαδρομές με κανόε-καγιακ, ραφτινγκ).

Θρησκευτικός και Προσκυνηματικός Τουρισμός: Ανάδειξη της πλούσιας θρησκευτικής κληρονομιάς και του ρόλου της Ορθόδοξης Εκκλησίας στον τόπο μας. Στόχος είναι η ενίσχυση της επισκεψιμότητας σε μέρη θρησκευτικού ενδιαφέροντος (ενδεικτικά: Μέγα Σπήλαιο, Αγία Λαύρα, Άγιοι Θεόδωροι, Άγιος Νικόλας, Μονή Μακελλαριάς, Μονή Ευαγγελίστριας Δάφνης, Παναγία Πλατανιώτισσα, Μονή Αγίου Αθανασίου Φίλια, Μονή Αγίου Νικολάου Βλασίας και λοιπά μοναστήρια) με  τη διοργάνωση προσκυνηματικών περιηγήσεων σε συνεργασία με την Εκκλησία μας αλλά και εξειδικευμένους επαγγελματίες του χώρου, με έμφαση στη γνωστική διαδικασία, τη βιωματική εμπειρία και διήγηση. 

Επιστημονικός - Συνεδριακός Τουρισμός: Συνεργασία με επιστημονικούς Συλλόγους και Ενώσεις (π.χ. Δικηγορικοί και Ιατρικοί Σύλλογοι) για τη διοργάνωση Επιστημονικών Συνεδρίων στο Δήμο μας. 

Κυνηγετικός Τουρισμός: Δημιουργία υποδομών κυνηγιού με εκτροφή θηραμάτων στη ζώνη NATURA.

ΓΕΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ και ΔΡΑΣΕΙΣ
Εγκατάσταση ηλεκτρονικών μονάδων πληροφόρησης τουριστών σε επιλεγμένα σημεία με πληροφορίες σχετικά με την πρόγνωση του καιρού και τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και υποδομών (ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, διαδρομές κλπ).
Δημιουργία έντυπου και ηλεκτρονικού τουριστικού χάρτη καθώς και «Τουριστικού Χρυσού Οδηγού» με τα στοιχεία όλων των επαγγελματιών του χώρου.
Ενοποίηση σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος όλης της περιφέρειας  του Δήμου.
Διοργάνωση σεμιναρίων επιμόρφωσης των εργαζομένων σε καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος (π.χ. καφετέριες, εστιατόρια).
Θεσμοθέτηση ημερίδων κάθε ΙΟΥΝΙΟ με τους επαγγελματίες κάθε Δημοτικής Ενότητας κατά επαγγελματικό κλάδο. Στόχος: η καταγραφή των αδυναμιών στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών, ο απολογισμός της τουριστικής περιόδου που παρήλθε και ο προγραμματισμός για την επόμενη τουριστική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.