HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ένα μεγάλο συλλογικό έργο στο Λειβάρτζι

γράφει ο Παναγιώτης Φράγκος Πρόεδρος Συλλόγου Λειβαρτζινών Αθήνας (αναδημοσίευση από την εφημερίδα "ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ" ΛΕΙΒ...

γράφει ο Παναγιώτης Φράγκος
Πρόεδρος Συλλόγου Λειβαρτζινών Αθήνας
(αναδημοσίευση από την εφημερίδα "ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ"
ΛΕΙΒΑΡΤΖΙ
Ναι εκτελείται στο Λειβάρτζι έργο και εκτελείται στο μαχαλά του Μεσοχωριού 
Αγαπητή «ΩΡΑ»
Ο Σύλλογος, το ΔΣ και εγώ προσωπικά σε ευχαριστούμε για το πρωτομαγιάτικο ενδιαφέρον σου, για το εκτελούμενο στο Λειβάρτζι έργο. Ναι εκτελείται στο Λειβάρτζι έργο και εκτελείται στο μαχαλά του Μεσοχωριού. Η χρηματοδότησή του είναι από το αποκαλούμενο «κληροδότημα Καλλιόπης Ραβαζούλα». Χρησιμοποιούμε τη λέξη «αποκαλούμενο» γιατί η ευεργέτιδα προφορική ευχή άφησε στον σύζυγό της Μωυσή Χρυσάνθου να δωρίσει στον Σύλλογο μεγάλη έκταση, ιδιοκτησίας της, στο Ντράφι Αττικής στο Σύλλογο Λειβαρτζινών Αθήνας, προκειμένου να γίνουν έργα στο πατρογονικό της χωριό.
Από τα χρήματα πώλησης της έκτασης αυτής, μετασκευάσθηκε το κτίριο του Συλλόγου στο Μαχαλά των Περιτσαίων σε ΞΕΝΩΝΑ, που λειτουργεί από το 2013, με την επωνυμία «ΤΟ ΓΡΕΚΙ». Ο ΞΕΝΩΝΑΣ αποτελείται από 3 τρίκλινα δωμάτια, 5 δίκλινα, και αίθουσα καφέ εστιατορίου στο ισόγειο. Επίσης στο ισόγειο, με ανεξάρτητη είσοδο, διαμορφώθηκε, κατά τις απαιτήσεις ΕΟΤ, Ιατρείο. Το Ιατρείο αυτό αποτελείται από δύο δωμάτια, αίθουσα αναμονής και δύο τουαλέτες. Παραμένει δε κλειστό, επί διετία τουλάχιστον. Γιατί, επιτρέψατε μας να απαντήσουμε σε άλλο χρόνο, όταν θα δυνάμεθα να ευχόμεθα «Κράτος Ανέστη»
Από το 2011, άρχισαν οι προσπάθειες ανάπλασης του χώρου Νότια της εκκλησίας του Ι.Ν. Προδρόμου στο μαχαλά Μεσοχωρίου, σε πλατεία με ταυτόχρονο συμμάζεμα των αναβλυζόντων από τα θεμέλια του υδάτων. Δεν θα επαναλάβουμε την ταλαιπωρία Συλλόγου και κληροδοτήματος από αχαρακτήριστικες  νοοτροπίες της Διοίκησης, που εν πολλοίς διέπεται από πνεύμα- ή εξαρτάται από αυτό- κοτζαμπασισμού.
Αλλά ο δικαίως επιμένων νικά, και η αλήθεια θριαμβεύει. Έτσι το έργο τελείωσε μετά μια πλήρη επταετία. Τον Αύγουστο του 2018, παραδόθηκε σε χρήση Λειβαρτζινών και επισκεπτών.
Αγαπήτη ΩΡΑ,
Στον ίδιο χώρο, Νότια της πλατείας -σημειωτέον ότι αποτελεί Δημοτικό χώρο- και μεσολαβούντος δρόμου μόλις 4 μέτρων πλάτους υπάρχει επικλινές οικόπεδο ιδιοκτησίας του Συλλόγου, εκ του κληροδοτήματος αγορασθέντος. Το οικόπεδο, με τρείς πλευρές σε δημοτικό δρόμο, αποτελεί σήμερα ένα πραγματικό εργοτάξιο, κατασκευής
-τριών studios, στο νότιο ήμισυ της επικλινούς απόληξης του
-μιας πλατείας, περίπου 300 τ.μ. και επ΄αυτής
-ενός καφέ- αναψυκτηρίου, καθαρού εμβαδόν 45 τ.μ περίπου.
Η πλατεία κατά το εγκεκριμένο πολεοδομικό σχέδιο, θα δημιουργηθεί ώστε  να δύναται να χρησιμοποιηθεί και ως «ορχήστρα» θεάτρου με κατασκευή μικρού «κοίλου» τριών κερκίδων στο Ανατολικό-βόρειο τμήμα της. Ταυτόχρονα, με παραχώρηση τμήματος του οικοπέδου. Θα διαπλατυνθεί ο δρόμος έμπροσθεν της πλατείας Προδρόμου, ώστε να είναι δυνατή η αναστροφή οχημάτων.
Τέλος υπό την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, θα διαμορφωθεί κατάλληλα ο δρόμος στη Νότια πλευρά του οικοπέδου, ώστε τα studios να αποκτήσουν την δική τους πρόσβαση- είσοδο, κατά τρόπο διευκολινόντα περίοικους και επισκέπτες.
Ναι, κύριε Δ/ντά, Ναι φίλε Νίκο, πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, που ξεπερνά τα όρια του Λειβαρτζίου, ακόμη και του Δήμου.
Γι΄ αυτό οφείλουμε ευχαριστίες σε όλα τα μέλη του Συλλόγου, στους συγχωριανούς που συμπαραστέκονται και ιδιαίτερα στην Κορίνα Σταμάτη και την οικογένεια Δημοπούλου, που μας επέτρεψαν την διέλευση από τις ιδιοκτησίες τους προς διευκόλυνση της μεταφοράς των υλικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.