Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Μιγκέλ Καρντόσο νέος τεχνικός της ΑΕΚ

Ο Μιγκέλ Καρντόσο είναι με κάθε επισημότητα πλέον ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, καθώς το μεσημέρι της Τρίτης οι «κιτρινόμαυροι» ανακοίνωσαν...

Ο Μιγκέλ Καρντόσο είναι με κάθε επισημότητα πλέον ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, καθώς το μεσημέρι της Τρίτης οι «κιτρινόμαυροι» ανακοίνωσαν την πρόσληψή του.

O Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος συμφώνησε με την «Ένωση» για διετές συμβόλαιο, αναμένεται στην Αθήνα το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει στις 17.00 της ίδιας ημέρας στα γραφεία της ΠΑΕ.

Η σχετική ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Μιγκέλ Καρντόσο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.
Ο Μιγκέλ Καρντόσο είναι κάτοχος διπλώματος προπονητικής UEFA Pro και ο τρίτος Πορτογάλος τεχνικός στην Ιστορία της ΑΕΚ μετά τον Φερνάντο Σάντος (2001-02 & 2004-06) & τον Ζοζέ Μοράις (2016-17).
Μαζί του στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας θα ενταχθούν ο Νούνο Μπαπτίστα ως βοηθός προπονητή, ο Ντανιέλ Κορέια ως προπονητής τερματοφυλάκων, ο Αντόνιο Καλάντο ως γυμναστής και ο Φρανσίσκο Κόστα ως αναλυτής.

O νέος προπονητής των 12 φορές πρωταθλητών Ελλάδας αναμένεται στην Αθήνα το μεσημέρι της Πέμπτης και η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει στις 17.00 της ίδιας ημέρας στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΜΙΓΚΕΛ ΚΑΡΝΤΟΣΟ
Γεννημένος στην πόλη Τρόφα της Πορτογαλίας πριν από ακριβώς 47 χρόνια (28 Μαΐου 1972), ο Ζοζέ Μιγκέλ Αζεβέδο Καρντόσο πήρε Master στις Αθλητικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Οπόρτο και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της Πόρτο το 1996. Έως το 2004 εργάστηκε με σχεδόν όλες τις ηλικιακές ομάδες αθλητών, καθώς και για τέσσερα χρόνια στη δεύτερη ομάδα των δύο φορές πρωταθλητών Ευρώπης.

Από το 2004 έως το 2013 ο Μιγκέλ Καρντόσο εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στις Μπελενένσες, Μπράγκα (δύο φορές), Ακαδέμικα Κοΐμπρα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Την επόμενη τετραετία είχε αναλάβει την Ακαδημία της Σαχτάρ Ντόνετσκ ως επικεφαλής του συνολικού σχεδιασμού, καθώς και την προπόνηση της ομάδας Κ-21 με πολύ θετικά αποτελέσματα (τελικός του UEFA Youth Champions League το 2014-15), ενώ τη σεζόν 2016-17 ήταν ο άμεσος συνεργάτης του τεχνικού του ουκρανικού συλλόγου, Πάουλο Φονσέκα.

Ως πρώτος προπονητής, ο 47χρονος Πορτογάλος έχει να επιδείξει την εξαιρετική παρουσία της Ρίο Άβε τη σεζόν 2017-18, καταλαμβάνοντας την 5η θέση του πρωταθλήματος της πατρίδας του με 51 βαθμούς (ρεκόρ στην ιστορία της - πρόκριση στο Europa League) με ελκυστικό, επιθετικό ποδόσφαιρο. Την αγωνιστική περίοδο 2018-19 ο Μιγκέλ Καρντόσο εργάστηκε στην Γαλλία με την Ναντ και στην Ισπανία με την Θέλτα Βίγκο.

Μιγκέλ Καρντόσο, καλώς όρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ και χρόνια πολλά για τα σημερινά σου γενέθλια! 
Καλή επιτυχία στο έργο της δημιουργίας της ομάδας που θα μπει στο νέο μας γήπεδο!»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.