HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γ. ΤΣΕΝΕΣ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και ΛΑΖΟΥΡΑΣ πιασμένοι χέρι - χέρι, αλλά η κύρια ευθύνη ανήκει στους ΠΟΛΙΤΕΣ

γράφει ο Γεώργιος Τσενές Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαβρύτων Είναι πραγματικά να κλαις και να γελάς με όσα γράφονται και λέγονται τόσο από το...

γράφει ο Γεώργιος Τσενές
Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαβρύτων
Είναι πραγματικά να κλαις και να γελάς με όσα γράφονται και λέγονται τόσο από τον τέως Δήμαρχο και τέως Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παπαδόπουλο, όσο και από τον διάδοχό του και απερχόμενο Δήμαρχο κ. Λαζουρά.
Διαβάζοντας το πρόγραμμα του κ. Παπαδόπουλου, αλλά και τις αναρτήσεις κάποιων υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του, είναι αδύνατον να μη σταθώ στα όσα εξωφρενικά μεταφέρονται προς τους πολίτες.
Και επειδή έχουμε μείνει λίγοι και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και οι πολίτες (πρέπει να) γνωρίζουν τα πεπραγμένα όλων μας, οφείλω να θυμίσω σε όλους κάποια πράγματα... 
Από τη μία πλευρά, ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος σήμερα υπόσχεται τα ίδια ακριβώς που περιέχονταν στο πρόγραμμα που παρουσίασε ... πριν 20 χρόνια (!!!) χωρίς να αλλάξει σχεδόν λέξη, τολμά να μιλά για «χρηστή διοίκηση»! 

Άραγε, υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της «χρηστής διοίκησης» του κ. Παπαδόπουλου από το γεγονός ότι, παρότι αυτός είχε την τύχη να διατελέσει Δήμαρχος σε μία εποχή που το χρήμα έρεε άφθονο, εν τούτοις κατάφερε να αφήσει χρέος στο Χιονοδρομικό Κέντρο ύψους 2.000.000 ευρώ, με συνέπεια κάποιοι, μεταξύ των οποίων κι εγώ, να οδηγηθούμε σε πλήρες αδιέξοδο και να αναγκαστούμε να πάρουμε σκληρές αποφάσεις, όπως π.χ. απολύσεις προσωπικού και λήψη δανείου ύψους 700.000 ΕΥΡΩ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να σώσουμε και να διατηρήσουμε ζωντανό το υπό πτώχευση Χιονοδρομικό Κέντρο;;;

Υπάρχει καλύτερη απόδειξη της «χρηστής διοίκησης» του κ. Παπαδόπουλου από το γεγονός ότι κατάφερε να εξαφανίσει ως δια μαγείας τα δεκάδες εκατομμύρια που προορίζονταν για την δημιουργία πίστας μότο-κρος στα Καλάβρυτα, η οποία δεν έγινε ποτέ, και ότι κατάφερε επίσης να μη γίνει κανένα αναπτυξιακό έργο στον τόπο, ούτε καν να αντικατασταθούν οι επιβλαβείς για τη δημόσια υγεία αμιαντοσωλήνες του νερού που πίνουμε στα Καλάβρυτα, κατάσταση που διατηρήθηκε και επί κ. Λαζουρά;;;

Υπάρχει κ. Λάκη Νασιώτη;;;
Και βέβαια τότε κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι καταφέρονταν, και μάλιστα με ακατονόμαστες εκφράσεις, εναντίον του κ. Παπαδόπουλου για τα δεινά που αυτός προκάλεσε στον τόπο. Και παρ' όλα αυτά, κάποιοι από αυτούς που τότε λοιδορούσαν τον κ. Παπαδόπουλο, σήμερα εμφανίζονται ως ένθερμοι υποστηρικτές του.

Έτσι δεν είναι κ. Νίκο Σφαραγκούλια;
 Κι από την άλλη πλευρά, κάποιοι στενοί συνεργάτες του κ. Παπαδόπουλου μας κουνούν με θράσος το δάχτυλο λέγοντας ότι ο «Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων» πρέπει να μείνει έξω από τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις, όταν και οι πέτρες γνωρίζουν ότι εκείνος που εμπλέκει το Συνεταιρισμό σε προεκλογικά παιχνίδια και τον χρησιμοποιεί για την εξαγορά ψήφων με διορισμούς και υποσχέσεις δεν είναι άλλος παρά ο ίδιος ο διευθυντής του, ο κ. Παπαδόπουλος! 

Έτσι δεν είναι κ. Παύλο Σατολιά;;;
Και κάποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοί του, μιλούν για τον «ευαίσθητο» κ. Παπαδόπουλο! Απορώ! Σε ποια ευαισθησία του άραγε αναφέρονται;;; Μήπως σε αυτή που οδήγησε τον κ. Παπαδόπουλο να ψηφίσει ως Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 1ο μνημόνιο με το χαμόγελο στα χείλη, αλλά κατά τα άλλα αναγκαστικά κάνοντας πέτρα την καρδιά του;;; Η΄ μήπως σε εκείνη την ευαισθησία που οδηγεί σήμερα τον κ. Παπαδόπουλο να πιέζει αφόρητα τους κτηνοτρόφους του Δήμου μας εκμεταλλευόμενος τα χρέη τους προς τον Συνεταιρισμό, τα οποία ο ίδιος δημιούργησε τεχνηέντως δίνοντας πίστωση πάνω στην πίστωση για να αγοράζουν οι κτηνοτρόφοι ζωοτροφές και  φάρμακα για τα ζώα τους;;; Και αλήθεια...  γνωρίζει κανείς σε ποιο ύψος έχει φτάσει αυτό το χρέος των συμπολιτών μας και τι θα συμβεί στον Συνεταιρισμό αν αύριο οι κτηνοτρόφοι δηλώσουν αντικειμενική αδυναμία να εξοφλήσουν το χρέος που έχει μαζευτεί;;; Θα έχουμε άραγε επανάληψη της κατάστασης στην οποία κάποτε το Χιονοδρομικό Κέντρο οδηγήθηκε από τη «χρηστή διοίκηση» του «ευαίσθητου» κ. Παπαδόπουλου;;;

Και για να αποδώσω τα του καίσαρος τω καίσαρι και τα του σουλτάνου «τω σουλτάνι», όπως αποκάλεσε ο ένας τον άλλον, είναι γεγονός ότι κι ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Λαζουράς, πρώην εκλεκτός συνεργάτης του κ. Παπαδόπουλου και σήμερα άσπονδος αντίπαλός του (θα δούμε για πόσο ακόμα), δεν πάει πίσω: μοιράζει αφειδώς υποσχέσεις για διορισμούς στο Δήμο και στις δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς και απευθείας αναθέσεις σε φίλους, μέχρι και σε ... συγγενείς του πρώτου βαθμού!

Είναι πλέον σαφές ότι και ο κ. Παπαδόπουλος και ο κ. Λαζουράς πατάνε επάνω στην οικονομική ανάγκη του πολίτη για να του αποσπάσουν την ψήφο πιασμένοι χέρι - χέρι. Και το μόνο που διαφέρει είναι ο μηχανισμός που χρησιμοποιεί ο καθένας τους. 

Όπως είναι επίσης σαφές ότι την κύρια ευθύνη για όσα θα συμβούν από εδώ και πέρα στον τόπο μας ΔΕΝ θα την έχει ΟΥΤΕ ο κ. Λαζουράς, ΟΥΤΕ ο κ. Παπαδόπουλος. Την κύρια ευθύνη θα την έχει ο ΠΟΛΙΤΗΣ!

Διότι μετά από 20 σχεδόν χρόνια «χρηστής διοίκησης» Παπαδόπουλου - Λαζουρά κανένας πολίτης δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε τι εστί Λαζουράς και τι Παπαδόπουλος. 

Ας γνωρίζουν όμως οι πολίτες ότι αν πουν «μπράβο» σε εκείνους που εκμεταλλεύονται την οικονομική τους ανάγκη, τότε εκείνοι δεν θα έχουν κανέναν λόγο να τους βγάλουν από αυτή. Αντίθετα, θα έχουν κάθε λόγο να την διαιωνίζουν γιατί πολύ απλά αυτό αποδίδει!

Ας γνωρίζουν επίσης οι πολίτες ότι «η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Γιατί με τη σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου».

Κι ας αποφασίσουν οι πολίτες τι πραγματικά θέλουν για τους ίδιους και για το μέλλον των παιδιών τους. Διότι είναι στο δικό τους χέρι ΚΑΙ να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη της ψήφου τους ΚΑΙ να την αξιοποιήσουν για να αλλάξουν προς το καλύτερο οτιδήποτε δεν τους αξίζει.

Και δεν αξίζει στους πολίτες ΟΥΤΕ που δεν μπορούμε να πάμε μπροστά με Λαζουρά, ΟΥΤΕ που μπορούμε να πάμε μόνο πίσω με Παπαδόπουλο!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.