Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γ.ΤΣΕΝΕΣ: «Δήμος ανοιχτός στην ανάπτυξη»

Προγραμματική  ενότητα «Δήμος ανοιχτός στην ανάπτυξη» • Μελέτη και συνεργασία με την Κυβέρνηση για την ίδρυση Γαλακτοκομικής – Κτ...

Προγραμματική ενότητα
«Δήμος ανοιχτός στην ανάπτυξη»

Μελέτη και συνεργασία με την Κυβέρνηση για την ίδρυση Γαλακτοκομικής – Κτηνοτροφικής Σχολής στα Καλάβρυτα σε υπάρχουσα κτηριακή υποδομή (κτήριο Μαθητικής Εστίας). 
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομικής δραστηριότητας στο Δήμο μας. Όμως η λειτουργία του περιορίζεται μόνο στη χειμερινή περίοδο, ενώ το πρόσφατο περιστατικό της τεχνητής χιονοστιβάδας που προκάλεσε τον «ακρωτηριασμό» του έπληξε οικονομικά τον τόπο μας.
Με την ίδρυση και λειτουργία Γαλακτοκομικής – Κτηνοτροφικής Σχολής στα Καλάβρυτα υπό την εποπτεία Σχολών με ίδιο ή παρεμφερές αντικείμενο, ο Δήμος θα αποκτήσει μια πρόσθετη πηγή πολλαπλών ωφελειών για ολόκληρη την περιοχή. Μεταξύ άλλων, θα αναβαθμιστεί η διαδικασία παραγωγής των τοπικών προϊόντων, θα μπει τέλος στον ξενιτεμό των νέων ανθρώπων που θα μπορούν πλέον να φοιτήσουν στον τόπο τους και ταυτόχρονα θα προσελκύσει νέους σπουδαστές από άλλες περιοχές, γεγονός που θα τονώσει την τοπική οικονομία.
Ο Δήμος μας διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές και ικανή γαλακτοκομική δραστηριότητα. Είναι εφικτό λοιπόν να αποκτήσει μια τέτοια Σχολή. Πρόκειται για έργο πνοής για ολόκληρο τον τόπο μας! Γι' αυτό και θα αποτελέσει κορυφαίο μέλημά μας!
Επέκταση των υποδομών ύδρευσης, άρδευσης και ηλεκτροδότησης των χώρων καλλιέργειας και κτηνοτροφίας (ποιμνιοστάσια). 
Διάνοιξη και επίστρωση αγροτικών οδών προς τους χώρους καλλιέργειας και κτηνοτροφίας.
Σύσταση Γραφείου Εξυπηρέτησης του Κτηνοτρόφου για την πληροφόρησή τους σε ζητήματα επιδοτήσεων και αποζημιώσεων.
Γεωπόνος στο Δήμο για την υποστήριξη των καλλιεργητών.
Συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και τεχνογνωσίας στην παρακολούθηση και ανάπτυξη αγροτικών και κτηνοτροφικών δραστηριοτήτων.
Προώθηση συστήματος πιστοποίησης της ποιότητας τοπικών προϊόντων.
Συμμετοχή με εκθεσιακά περίπτερα στις εκθέσεις προϊόντων πανελλαδικά για την προώθηση των προϊόντων της περιοχής μας.
Εξορθολογισμός με επανασχεδιασμό των ορίων της ζώνης NATURA σε εναρμόνιση με τις ανάγκες για την ορθή και ισορροπημένη αξιοποίηση της γης με σεβασμό προς το περιβάλλον.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
 «ΔΗΜΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Δημιουργία δωρεάν πενταψήφιου τηλεφωνικού αριθμού για την άμεση αναφορά προβλημάτων σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινόμενων.
Δωρεάν παραχώρηση των μηχανημάτων του Δήμου για τη σύνδεση των ιδιωτικών αποχετεύσεων με το δημοτικό δίκτυο αποχέτευσης. 
Σύσταση δημοτικών παιδοβρεφονηπιακών σταθμών για την διευκόλυνση των εργαζομένων γονέων.
Απόκτηση επιπλέον εκχιονιστικών μηχανημάτων.
Δημιουργία Κοινωνικής Τράπεζας τροφίμων για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
Δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας. 
Δημιουργία ηλεκτρονικών Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών τύπου ΑΤΜ («e-ΚΕΠ») σε επιλεγμένα σημεία των Δημοτικών Ενοτήτων. 
Δημιουργία «Λέσχης Φιλίας» ηλικιωμένων. Μέσα από κοινές δράσεις θα δίδεται η ευκαιρία οι μοναχικοί ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε κοινές πολιτιστικές εκδηλώσεις και να παρακολουθούν εκδηλώσεις μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας.
Μελέτη για τη διαμόρφωση και διαρρύθμιση των χώρων των κοιμητηρίων και έναρξη διαδικασιών χωροθέτησης νέων κοιμητηρίων. Τέλος στην εξαφάνιση των μνημάτων των εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών για να δημιουργηθεί χώρος στο κοιμητήριο Καλαβρύτων. Τέλος στις τελετές ενταφιασμού των αγαπημένων μας κατά οποίες αναγκαζόμαστε να περνάμε πάνω από άλλα μνήματα.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
Παρεμβάσεις στους αρμόδιους Φορείς για τη στελέχωση και αποκατάσταση της λειτουργίας των κοινοτικών - αγροτικών ιατρείων.
Καθιέρωση δωρεάν εκπαιδευτικών σεμιναρίων πρώτων βοηθειών. 
Ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίσκεψη ιατρικών κλιμακίων σε περιοχές του Δήμου μας που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τα κατά τόπους περιφερειακά ιατρεία.
Ανάληψη πρωτοβουλιών για την κάλυψη των ελλείψεων στην υλικοτεχνική υποδομή και στο έμψυχο ιατρικό δυναμικό του Νοσοκομείου Καλαβρύτων (ενδεικτικά: απασχόληση σε μόνιμη βάση καρδιολόγου, γυναικολόγου και ακτινολόγου - ακτινοδιαγνώστη).
Αντικατάσταση δικτύου αμιαντοσωλήνων ύδρευσης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
Καθιέρωση προγράμματος τακτικού ελέγχου της ποιότητας του νερού κάθε χωριού και τακτικού καθαρισμού – απολύμανσης των δεξαμενών νερού.
Επέκταση του προγράμματος λειτουργίας συστήματος βιολογικού καθαρισμού σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
Επιδιόρθωση της προβληματικής λειτουργίας του δικτύου αποχέτευσης στα Καλάβρυτα.
Εφαρμογή προγράμματος περισυλλογής, στείρωσης και εμβολιασμού αδέσποτων ζώων σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις και με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.