HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Παναγιώτης Μπούρδαλας με την Ανυπότακτη Πολιτεία!

Ως εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κάτοικος Οβρυάς Μεσσάτιδας θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Ανυπότακτη...

Ως εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κάτοικος Οβρυάς Μεσσάτιδας θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την «Ανυπότακτη Πολιτεία» και υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Πατούχα μέσω της Δ.Ε. Μεσσάτιδας. Να σημειώσω ότι ενώ είμαι ιδρυτικό της μέλος, θέτω υποψηφιότητα για πρώτη φορά, αλλά στηρίζω διαρκώς το εγχείρημα μέχρι τώρα από τα μετόπισθεν. 
Θεωρώ ότι ήλθε η ώρα να βάλω πιό συγκροτημένα και το δικό του στίγμα, αφού το σχήμα είναι δημιουργικό στις θέσεις, ανυπότακτο στις δυνάμεις της πολλαπλής εξουσίας, αποστασιοποιημένο ως συλλογικό υποκείμενο από κομματικές εξαρτήσεις, έχει πλουραλιστική σύνθεση και δεν ψαρεύει στα θολά νερά. Οι θέσεις της βρίσκονται συχνά απέναντι στους κεντρικούς άξονες του δεξιού και αριστερού νεοφιλελευθερισμού, όπως και των ευρωπαϊκών ή παγκόσμιων εκφραστών τους.
Έγινα αρχικά ευρύτερα γνωστός στην περιοχή της Μεσσάτιδας, γιατί εκεί πρωτοστάτησα -στην εποχή του Καποδιστριακού δήμου- στα κινήματα για τα σχολεία της περιοχής, το νερό, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, την υψηλή τάση στις κατοικημένες περιοχές, κλπ. 
Και φυσικά είναι γνωστή η μακροχρόνια συνδικαλιστική δράση μου, χωρίς καμιά κομματική εξάρτηση στην Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας. Παράλληλα πάλευα και παλεύω για οριζόντιες πρωτοβουλίες συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων. Ασκώ συχνά δημιουργική κριτική στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα στα συνδικάτα. Ανθίσταμαι στις κάθετες επεμβάσεις των κομματικών μηχανισμών οι οποίοι αποτρέπουν μεν την αποτελεσματικότητα των κινημάτων και ευνοούν την όποια κομματική κεφαλαιοποίηση.
Με το ίδιο πνεύμα θα λειτουργήσω πιό ενεργά για την ευρύτερη Πάτρα, για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και με προτεραιότητα τα πιό παραμελημένα. Η οικολογική διάσταση της λύσης των προβλημάτων και η ανάπτυξη μορφών άμεσης δημοκρατίας είναι απαραίτητες όψεις ώστε η δημοτική αρχή να μη οδηγείται σε λύσεις  που απλά θα ευνοούν τα μεγαλο-ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος των αδύναμων.

* Ο Παναγιώτης Μπούρδαλας γεννήθηκε το 1955 στην Κέρτεζη Καλαβρύτων από μικροαγροτική οικογένεια και μεγάλωσε εκεί. Σπούδασε φυσική και θεολογία. Τα τελευταία χρόνια είναι και συγγραφέας. 
Ο κλάδος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αχαΐας τον ανέδειξε σε όλες σχεδόν τις θέσεις ευθύνης (πολλές φορές Γραμματέας και Αντιπρόεδρος, Πρόεδρος, απλό μέλος, αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Αχαΐας, αναπλ. αιρετός στο ΑΠΥΣΔΕ Δυτ. Ελλάδος και με θητεία στο ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ). Θέσεις ευθύνης είχε και στο γονεϊκό κίνημα στην Μεσσάτιδα Αχαΐα και στα τρία επίπεδα.
Εργάζεται πάνω από τριάντα χρόνια ως φυσικός μέσα στις μαθητικές γυμνασιακές ή λυκειακές τάξεις, χωρίς επιδίωξη διοικητικών θέσεων από επιλογή.  
Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί συχνά για καυτά ζητήματα. Διατηρεί από το 2007 το ιστολόγιο «Το μανιτάρι του βουνού» και από το 2009 την ιστοσελίδα προβληματισμού «Αποικία ορεινών μανιταριών». Πρόσφατα  ξεκίνησε και την έκδοση βιβλίων από τις εκδόσεις «Αρμός» («Τα νερά των βουνών και η Κέρτεζη» 2018 και «Στα ίχνη του συλλογικού ανθρώπου» 2019). 
Ως θεολόγος είναι απέναντι τόσο στην συντηρητική θεολογία, όσο και στην σύγχρονη εμπορευματική. Υπερασπίζεται θεωρητικά και πρακτικά την ζωντανή παραδοσιακή, αλλά και την έκφρασή της στο υπαρκτό «εδώ και τώρα» με πολλαπλούς τρόπους και με προτεραιότητα υπέρ των καταπιεσμένων και αδυνάμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.